travelwithkids.net

Filipijnen

Het land van de rijstvelden, tropische stranden en velden vol palmbomen

De Filipijnen vormen een betoverende archipel bestaande uit ongeveer 7.641 eilanden, waarvan er slechts zo’n 2.000 bewoond zijn. Dit prachtige land is gelegen in Zuidoost-Azië en strekt zich uit over een gebied dat ongeveer 46 keer zo groot is als Nederland. Met een bevolking van meer dan 110 miljoen mensen behoort de Filipijnen tot de top van de meest bevolkte landen ter wereld.

Hoewel de Filipijnen uit duizenden eilanden bestaan, vindt het grootste deel van de bevolking zijn thuis op enkele van de bekendste eilanden, zoals Luzon, Visayas en Mindanao. Deze eilanden zijn niet alleen de meest bevolkte, maar ook de meest bezochte door toeristen, die zich laten betoveren door de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Het klimaat in de Filipijnen is tropisch, wat betekent dat het gedurende het hele jaar warm blijft, met temperaturen rond de 30 graden Celsius. Het regenseizoen loopt van juni tot en met november, terwijl de droge maanden van december tot en met mei duren. Dit maakt de periode van december tot mei tot de ideale tijd voor een bezoek aan de Filipijnen. De Filipijnen zijn echter ook prima in onze zomervakantie te bezoeken. Je zal waarschijnlijk wat regen kunt verwachten, vooral in de vorm van korte maar hevige buien. Het kan ook wat meer vochtig en benauwd aanvoelen tijdens deze maanden.

Of je nu wilt genieten van de prachtige stranden, duiken in helderblauwe wateren, historische bezienswaardigheden wilt verkennen, of wilt genieten van de levendige cultuur en keuken, de Filipijnen bieden een onvergetelijke reiservaring. En hoewel het misschien wat verder weg lijkt, kun je vanuit Nederland in ongeveer 15 uur naar dit paradijselijke land vliegen en je laten onderdompelen in de schoonheid en diversiteit van de Filipijnen.

Filipijnen Siargao met kinderen
Filipijnen Siargao met kinderen
Filipijnen Siargao met kinderen

Lees al onze artikelen over de Filipijnen

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.