travelwithkids.net

Zweden

Het land de Sami, ruige natuur en het noorderlicht

Zweden is het grootste land van Scandinavië, het heeft ongeveer 25,000 eilandjes en het is maar liefst 15 keer zo groot als Nederland. Zweden heeft ruim 10 miljoen inwoners, het grootste deel hiervan woont in één van de drie grootste steden van het land: de hoofdstad Stockholm aan de oostkust, de havenstad Göteborg aan de westkust en industriestad Malmö in het uiterste zuiden van het land.

Vanaf Nederland vlieg je in ongeveer 2 uur naar de hoofdstad Stockholm. Zweden kent een landklimaat, dit houdt in dat de winters koud zijn, er valt veel sneeuw. De zomers zijn meestal warm en droog, maar in het zuiden van Zweden valt er over het algemeen meer regen. De beste reistijd voor Zweden is afhankelijk van je wensen. In de maanden juni tot en met september is het warmer en droger. Ben je juist op zoek naar een wintervakantie en wil je graag het noorderlicht zien? Dan zijn de maanden december tot april het best. 

Zweden Lapland met kinderen
Zweden Lapland met kinderen
Zweden Lapland met kinderen

Lees al onze artikelen over Zweden

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Word je blij van mijn gratis tips en inspiratie? Help me door een kopje thee voor me te kopen!

  • Ik ben je dankbaar ♥


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.