travelwithkids.net

Tunesië

Adembenemende landschappen, rijke cultuur en prachtige stranden

Tunesië is een betoverend land gelegen in Noord-Afrika en staat bekend om zijn diverse landschappen en rijke historische erfgoed. Met een oppervlakte van ongeveer 163.610 vierkante kilometer is Tunesië een land vol verrassingen. Het wordt begrensd door de Middellandse Zee in het noorden en grenst aan Algerije en Libië.

Het landschap van Tunesië is opmerkelijk gevarieerd, met uitgestrekte woestijnen, weelderige oases, prachtige stranden en majestueuze bergen. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van het land is de Sahara-woestijn, waar je kunt genieten van eindeloze duinen, pittoreske oases en adembenemende zonsondergangen. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Naast de natuurlijke schoonheid heeft Tunesië ook een rijke geschiedenis en cultuur. Het land heeft een eeuwenoude erfenis die teruggaat tot de Fenicische en Romeinse tijdperken. Reizigers kunnen historische schatten ontdekken, zoals de ruïnes van Carthago, het amfitheater van El Djem en de medina van Tunis, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het is een fascinerende mix van Arabische, Berberse en mediterrane invloeden die je zult ervaren in de architectuur, keuken en tradities van het land.

Tunesië heeft een warm mediterraan klimaat, met hete zomers en milde winters. De beste tijd om Tunesië te bezoeken is tijdens het voor- en najaar, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder toeristen zijn. Vanuit Nederland is Tunesië gemakkelijk bereikbaar via internationale vluchten naar de hoofdstad Tunis, met een vliegtijd van ongeveer drie uur. 

Welkom in Tunesië, een land vol verrassingen, waar je kunt genieten van betoverende landschappen, rijke geschiedenis en een warme culturele ervaring. Laat je onderdompelen in de schoonheid van dit fascinerende Noord-Afrikaanse juweeltje.

Tunesie Tunis met kinderen
Tunesie Tunis met kinderen

Lees al onze artikelen over Tunesië

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.