travelwithkids.net

Sri Lanka

Prachtige stranden, heerlijk eten en een gastvrije bevolking

Sri Lanka, gelegen in het prachtige zuiden van Azië, is een betoverend eiland dat bekend staat om zijn weelderige landschappen en rijke culturele erfgoed. Met een oppervlakte van ongeveer 65.610 vierkante kilometer biedt Sri Lanka een wereld vol ontdekkingen. Het eiland wordt omringd door de Indische Oceaan en deelt zijn grenzen met India in het noorden.

Het landschap van Sri Lanka is adembenemend divers en biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Hier vind je betoverende gouden zandstranden, dichte tropische regenwouden en schilderachtige theeplantages die zich uitstrekken over de glooiende heuvels. Kleuren en geuren prikkelen je zintuigen terwijl je jezelf verliest in de weelderige omgeving. Het land herbergt ook een aantal prachtige nationale parken, waar je oog in oog kunt komen te staan met wilde olifanten, luipaarden en een scala aan exotische vogels. Naast de natuurlijke pracht biedt Sri Lanka een rijke culturele ervaring. Het land heeft een rijke geschiedenis en is doordrenkt van oude tradities en religies. 

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat, waarbij warme temperaturen het hele jaar door voorkomen. De beste tijd om Sri Lanka te bezoeken hangt af van de specifieke regio die je wilt verkennen. Over het algemeen zijn de droge maanden van december tot maart ideaal voor een bezoek aan de west- en zuidkust, terwijl de oostkust het beste bezocht kan worden van april tot september.

Vanuit Nederland is Sri Lanka bereikbaar via internationale vluchten naar de hoofdstad Colombo, met een reisduur van ongeveer 10 tot 12 uur, afhankelijk van de gekozen route. 

Welkom in Sri Lanka, een betoverend eiland vol weelderige landschappen, rijke culturen en onvergetelijke avonturen. Laat je meeslepen door de magie van dit prachtige eiland en geniet samen met je kinderen van een onvergetelijke reiservaring.

Sri Lanka met kinderen
Sri Lanka met kinderen

Lees al onze artikelen over Sri Lanka

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Word je blij van mijn gratis tips en inspiratie? Help me door een kopje thee voor me te kopen!

  • Ik ben je dankbaar ♥


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.