travelwithkids.net

Citytrip Tunis met kinderen

Tips voor de leukste uitstapjes tijdens deze verrassende citytrip

In deze blog delen wij onze tips voor de leukste uitjes tijdens een verrassende citrytrip naar Tunis met kinderen. 

Onze eerste reis met Sofia was naar Tunis (de hoofdstad van Tunesië) toen ze 2 maanden oud was, en of dit spannend was! We kozen voor Tunesië vooral voor het weer en de korte vlucht. Het was er warm en na een koude periode hadden we nood aan mooi weer. Uiteindelijk heeft het land ons compleet verrast. Door de rijke geschiedenis en de gezellige souks zal je je nooit vervelen. 

Deze blog is geschreven door Soukaina.

Tunis met kinderen
Tunis met kinderen

Citytrip Tunis met kinderen - Huur een auto

Een van de beste tips voor een vakantie naar Tunis met kinderen is het huren van een auto. Dit is een life saver, en dan niet enkel om van A tot B te rijden. Onze huurauto diende ook als een plek om Sofia te voeden en te verschonen. In Tunesië heb je weinig plekken waar dit mogelijk is, en als de nood hoog is kan je gemakkelijk even stoppen.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Citytrip Tunis met kinderen - De Romeinse ruïnes in Carthago

Tijdens onze reis naar Tunis ontdekten we enkele prachtige en historische plekken die zowel jong als oud zullen betoveren. Een van de hoogtepunten van onze reis was een bezoek aan de Romeinse ruïnes in Carthago, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Deze plek was ooit de hoofdstad van een oud imperium en later een belangrijk deel van het Romeinse rijk. Nu kunnen bezoekers hier de indrukwekkende ruïnes bewonderen en voor geschiedenisliefhebbers is er zelfs een speciaal museum gewijd aan Carthago in de buurt.

Citytrip Tunis met kinderen - Het pittoreske Sidi Bou Said

Na het verkennen van de historische schatten van Carthago, maakten we onze weg naar het pittoreske Sidi Bou Said, een mediterrane stad die bekend staat om zijn betoverende blauw-witte huisjes. Terwijl we door de smalle straatjes slenterden, genoten we van het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee vanuit de gezellige cafés en restaurants. Het was bijna alsof we ons op het Griekse eiland Santorini bevonden! Voor de kunstliefhebbers onder ons was dit een waar paradijs, aangezien kunst overal aanwezig was en we zelfs een prachtige kunstgalerij in het hart van de stad ontdekten.

Tunesie Tunis met kinderen
Tunesie Tunis met kinderen

Citytrip Tunis met kinderen - De bruisende Medina van Tunis

Vervolgens reisden we verder naar de bruisende Medina van Tunis, ook een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Deze oude binnenstad verwelkomde ons met zijn betoverende charme en rijke geschiedenis. Terwijl we door de smalle straatjes liepen, vol met kleurrijke kraampjes en traditionele ambachten, voelden we ons echt ondergedompeld in de cultuur van Tunesië. We bewonderden de prachtige moskeeën en verkenden de levendige souqs, waar we onze handigheid met een buggy af en toe op de proef moesten stellen. Maar laten we eerlijk zijn, het was een avontuur dat we graag aangingen!

Citytrip Tunis met kinderen - De kustplaats La Marsa

Om even te ontsnappen aan de drukte van de stad, brachten we wat ontspannen tijd door in La Marsa. Deze kustplaats bood de ideale gelegenheid om uit te waaien en te genieten van de zeebries. We wandelden langs het strand op de gezellige boulevard. Het was een heerlijke plek om even tot rust te komen en te genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee.

Tunis met kinderen

Onze reis naar Tunis was een onvergetelijk avontuur vol geschiedenis, kunst en ontspanning. Van de Romeinse ruïnes in Carthago tot de pittoreske straatjes van Sidi Bou Said en de levendige Medina van Tunis, we hebben zoveel geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan. Tunesië is absoluut een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een unieke culturele reiservaring. Een citytrip naar Tunis met kinderen is zeker een aanrader!

Tunis met kinderen
Tunis met kinderen

Over Soukaina

Wij zijn Soukaina, Youssef en Sofia. 

Zelf waren we al reizigers die ondertussen al heel wat mooie trips achter de rug hebben, waaronder Oman, USA, Maleisië en Singapore.

Sinds kort hebben we er een reizigertje bij. Sofia’s eerste reis was toen ze 2 maanden was en dit was naar Tunesië. 

Volg Soukaina via Instagram @muslimtravelcouple
Tunesie met kinderen

pin deze blog!

Pinterest Tunis met kinderen

Deel & pin deze blog!

Nog meer 1001 nachten?

Marrakesh met kinderen

Marrakesh

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes. 

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.