travelwithkids.net

Gibraltar met kinderen

Tips voor dit verrassende mini land

Gibraltar met kinderen, een unieke bestemming vol avontuur en fascinerende bezienswaardigheden voor het hele gezin! Gibraltar is een klein schiereiland gelegen in het zuidwesten van Europa, grenzend aan Spanje. Maar het heeft zoveel te bieden. Wij waren er een dag, en vonden het jammer dat we weer door moesten. Gibraltar is een plek waar je je makkelijk twee dagen met kinderen kan vermaken. 

In deze blog delen wij al onze tips voor een trip naar Gibraltar met kinderen.

Gibraltar met kinderen

Gibraltar met kinderen

Deel & pin deze blog!

Gibraltar met kinderen - Praktische info

Vervoer

Als je Gibraltar met kinderen bezoekt, zal je waarschijnlijk in Spanje op vakantie zijn. Zo hebben wij een bezoek aan Gibraltar gecombineerd met onze rondreis door Andalusië met kinderen, waar we onder andere Alhambra bezochten. Hoewel wij een weekendje Gibraltar ook echt een aanrader vinden!

Met het vliegtuig: Gibraltar is helaas niet met een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland te bereiken. Je zal altijd een overstap in het Verenigd Koninkrijk hebben. Uiteraard kan je ook op andere Spaanse steden vliegen, zoals Malaga of Sevilla. 

Met de bus: Er zijn regelmatig busverbindingen vanuit Spaanse steden zoals La Línea, Algeciras en Malaga naar Gibraltar. 

Met de auto: Als je vanuit Spanje komt, kun je Gibraltar met de auto bereiken via de grensovergang bij La Línea de la Concepción. Houd er rekening mee dat er soms wachttijden kunnen zijn bij de grenscontrole, vooral tijdens drukke periodes.

Parkeren

Een optie is ook om de auto in La Línea de la Concepción te parkeren, en lopend Gibraltar in te gaan. Vanaf de grensovergang loop je in ongeveer een half uur naar de kabelbaan. 

Parkeren in Gibraltar zelf kan soms een uitdaging zijn vanwege de beperkte ruimte op het schiereiland. Wij hebben de auto bij geparkeerd bij de Cable Car Parking Lot, onderaan de kabelbaan. Let op: je hebt verschillende kleuren parkeervakken: de witte vakken zijn gratis, de blauwe vakken betaald en de gele vakken zijn enkel voor de bewoners van Gibraltar. 

Als je van plan bent om Gibraltar te bezoeken tijdens drukke toeristische periodes, probeer dan vroeg te komen om parkeerproblemen te voorkomen.

Hotels

De meeste hotels in Gibraltar zijn erg duur. Wij kozen er dan ook voor om een hotel buiten Gibraltar te zoeken. Wij sliepen in het prachtige Guadacorte Park op 15 minuten rijden van Gibraltar. Wil je toch graag in Gibraltar zelf slapen? Dan zijn Sunborn Gibraltar en The Eliott Hotel aanraders.

Gibraltar met kinderen

GIBRALTAR MET KINDEREN - ROCK OF GIBRALTAR

Een bezoek aan Gibraltar met kinderen is niet compleet zonder een uitstapje naar de beroemde “Rock of Gibraltar.” Het Gibraltar Nature Reserve (wat de gehele rots beslaat) is een gebied waar je je gemakkelijk de gehele dag kan vermaken. 

Kabelbaan

Om naar de top van de Rock te komen, neem je de kabelbaan. De dag begint al goed voor de kids! Bij het kabelbaanstation beneden zullen er veel mensen rondlopen die je willen proberen over te halen met een busje naar boven te gaan. Ze proberen je te overtuigen dat het sneller is, er geen kaartjes meer voor de kabelbaan zijn of dat het met de auto goedkoper is. Laat je niet ompraten, niets hiervan is waar, en met de kabelbaan is gewoon ook veel leuker! 

Eenmaal boven aangekomen, sta je versteld van het panoramische uitzicht. En let op: je ziet direct overal nieuwsgierige en soms brutale aapjes lopen. Het is verstandig om geen eten mee te nemen, de apen weten de tassen met eten namelijk precies te vinden. Wij hadden enkel drinken bij ons, en hebben gelukkig geen last gehad van brutale apen.

Je kan er voor kiezen om ook weer met de kabelbaan naar beneden te gaan, of je maakt een prachtige wandeling via de rots naar beneden. Je kan de kinderwagen mee naar boven nemen in de kabelbaan, maar de wandeling naar beneden is echt niet buggyproof (weten we uit ervaring ;-))!

Gibraltar met kinderen - kabelbaan
Gibraltar met kinderen - apenrots - Rondreis Andalusie met kinderen

Skywalk Gibraltar

Maak een leuke familiefoto op de Skywalk Gibraltar, een glazen platform dat je het gevoel geeft boven de afgrond te zweven. 

Skywalk Gibraltar met kinderen
Gibraltar met kinderen - apenrots - Rondreis Andalusie met kinderen

De Grot van St. Michael

Een andere interessante plek om te ontdekken op de Rock is de Grot van St. Michael. Dit is een spectaculaire kalksteengrot die een magische sfeer creëert met zijn stalactieten en stalagmieten. Extra mooi is de verlichting en muziek die in de grot wordt afgespeeld, zoiets heb je nog nooit eerder meegemaakt! Ga zitten op de bankjes en geniet van een prachtige licht- en geluidshow op deze unieke plek. Lizzy was niet weg te slaan en wilde heel de route door de grot nog eens lopen. 

Let op: niet buggyproof. De wandeling is maar een paar honderd meter. 

Grot van Gibraltar met kinderen

Gibraltar met kinderen - Dolfijnen spotten

Een droom voor kinderen (en ouders): dolfijnen spotten. In de baai van Gibraltar heb je een hele grote kans om dolfijnen te zien. Hieronder vind je een overzicht van tours die je kunt boeken. Je kinderen zullen dol zijn op het spotten van dolfijnen die rond de boot zwemmen en springen. Het is een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Gibraltar met kinderen - Leuke straatjes, restaurants en winkeltjes

Wandel door de sfeervolle straatjes van Gibraltar en ontdek gezellige restaurants en winkeltjes. Proef de lokale keuken en geniet van tapas en heerlijke zeevruchten. Voor de kinderen zijn er veel kindvriendelijke restaurants met een gevarieerd menu.

Gibraltar met kinderen - Rondreis Andalusie met kinderen
Gibraltar met kinderen

Wij vonden Gibraltar met kinderen echt een aanrader: de kabelbaan, aapjes, een sprookjesachtige grot & dolfijnen. Wat wil een kind nog meer? Zeker doen dus als je in Zuid-Spanje bent!

Heb je iets aan deze blog over Gibraltar met kinderen gehad? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Gibraltar met kinderen

Deel & pin deze blog!

Mooi te combineren

Alhambra met kinderen - Rondreis Andalusie met kinderen

Alhambra

Boek de leukste activiteiten gemakkelijk online

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.