travelwithkids.net

Kos stad met kinderen

Wat te doen in Kos stad met kinderen? De beste tips!

Kos stad is een leuke plek om met kinderen te ontdekken, het is de grootste plaats op het Griekse eiland Kos. Het is een typische Mediterraanse toeristische badplaats aan zee. Je vindt hier dan ook een boulevard met palmbomen, talloze restaurantjes, gezellige straatjes en heel veel toeristenshops. De één houdt er van, de ander vermijd dit soort plaatsjes liever. Wij vinden het leuk om af en toe in zo’n toeristisch plaatje rond te dwalen, een ijsje te eten en een souvenir te kopen. Wat ons betreft mag je Kos stad dan ook niet missen tijdens je vakantie op dit Griekse eiland. In deze blog lees je de beste tips voor een dagje in Kos stad met kinderen.

Lees ook zeker onze blog met 20 tips voor het eiland Kos met kinderen.

Kos stad met kinderen
Kos stad met kinderen

Wandel langs de haven - Kos Stad met kinderen

Het centrum van Kos Stad ligt rondom de haven. Het water is hier groen blauw en helder. De grote jachten, toeristische piratenschepen en de oude vissersbootjes liggen hier gemoedelijk naast elkaar. Aan het water loopt de brede boulevard met palmbomen en fietspad. Je kan hier heerlijk wandelen, op een bankje genieten van het uitzicht en de toeristen, of wat drinken op één van de vele terrasjes.

Vanuit de haven vertrekken ook vele boottochten. Onder andere naar het vulkanische eiland Nisyros en de Turkse badplaats Bodrum. Ook leuk met kinderen is de gele onderzeeër, waar je onderwater naar vissen en scheepswrakken kunt zoeken. 

Griekenland Kos stad met kinderen
Kos stad met kinderen

Vanaf de haven loop je met de kinderen omhoog richting het oude centrum van Kos Stad.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Slenter door Kos Old Town - kos stad met kinderen

Slenter vervolgens door de smalle steegjes van Kos Old Town en je waant je in Griekenland. Het oude centrum van Kos is compact en autovrij, en dus ideaal om lekker door heen te slenteren met kids. Je vindt er talloze restaurantjes, ijssalons en winkeltjes. Sla vooral het straatje van Fish House Taverna niet over. Dit is namelijk het enige straatje in Kos Stad die de typische witte en blauwe kleuren heeft.

Aan Eleftherias Central Square ligt Kos Municipal Market, een overdekte markt waar je de lekkerste Griekse specialiteiten kunt kopen. Het is erg klein, toeristisch en de prijzen liggen hoog. Toch is het leuk om even doorheen te lopen en de Griekse lekkernijen te bewonderen. Ook vind je hier een witte kerk met blauwe koepeltjes: Church of Agia Paraskevi.

Bezoek het Middeleeuwse kasteel - kos stad met kinderen

Aan de zuidelijke rand van de haven ligt de middeleeuwse kasteel ruïne Neratzia. In 1816 is tijdens een enorme explosie van het kruitmagazijn het kasteel voor een groot deel beschadigd. De afgelopen jaren zijn er veel restauratie werkzaamheden geweest. Het kasteel is gratis te bezoeken en heeft een mooi uitzicht over de haven, de zee en Kos Stad.

Griekenland Kos stad met kinderen

Pak een terrasje - kos stad met kinderen

In de vele knusse straatjes van Kos Stad vind je tal van restaurants en cafeetjes. Wij lunchte bij Ciao Cafe Bistro, lekker Italiaans eten in een super gezellig straatje.

Ciao Cafe Bistro Kos stad met kinderen
Het oude centrum van Kos stad met kinderen

Scoor het lekkerste ijsje - Kos stad met kinderen

Een ijsje hoort er op vakantie bij toch? Wij zijn er gek op en gingen voor jou op zoek naar de lekkerste ijsjes van Kos stad! De snoepwinkel Hans & Gretel Kos mag je sowieso niet overslaan met kids. Het is een waar paradijs, niet alleen voor kinderen. De ijsjes zijn heerlijk en de bollen super groot. Maar het lekkerste ijs scoor je bij Special Kos, net iets buiten het oude centrum. Als je hier bent, proef dan ook zeker de baklava. De lekkerste die wij op Kos gegeten hebben!

Special Kos

Koop een souveniertje in één van de vele souvenirsshops

Aan souvenirtjes geen gebrek in Kos Stad! Sieraden, sponzen, olijfolie… er is van alles te vinden. Wij vinden het leuk om iets mee te nemen voor in huis. Praktisch, maar waarbij je toch terug denkt aan de mooie reizen.

Kos Stad met kinderen
Kos stad met kinderen

Heb je iets aan deze blog gehad? Je zou me enorm steunen door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Deel & pin deze blog!

Ben je op zoek naar een bijzondere citytrip bestemming?

Marokko met kinderen

Marrakesh

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.