travelwithkids.net

Madeira met kinderen

De mooiste wandelingen, leukste to do's en lekkerste delicatessen

Op Madeira is onze voorliefde voor de bergen en wandelen begonnen. Madeira, het wandeleiland, heeft een ruig landschap. Het Portugese eiland heeft een mild klimaat waardoor het gedurende het hele jaar tussen de 18 en 24 graden is. Door het ruige landschap heeft Madeira meerdere microklimaten. Dit zie je terug in de diversiteit aan exotische planten en bloemen en de wisselende natuur. In deze blog delen we onze tips voor een vakantie naar Madeira met kinderen.

Je hebt rechtstreekse vluchten naar Madeira, maar je kan ook via Lissabon vliegen en direct een citytrip Lissabon aan vast plakken. Wij vinden het een heerlijke stad. Lees de blog Lissabon met kinderen voor de leukste tips en mooiste bezienswaardigheden. 

Deze blog is geschreven door Ellis.

Madeira met kinderen - tips

Madeira met kinderen

Deel & pin deze blog!

Wandelen op Madeira met kinderen

De vele wandelroutes op Madeira zijn zo divers, dat er voor iedereen wel geschikte wandelingen tussen zitten. Daarnaast zijn de bekende levada wandelingen bijna allemaal vlak waardoor kinderen ook goed mee kunnen wandelen. Je kan heel goed zelf de lengte van de wandelroute aanpassen op jouw kinderen.

Onze top 3 mooiste wandelroutes met kinderen zijn:

  1. ♥ PR1: De skywalk van Pico do Areiro naar Pico Ruivo
  2. ♥ Pr8: Ponta de São Lourenço, het meest oostelijke puntje van Madeira. Ga met de speedboot terug!
  3. ♥ Pr9: Levada do Caldeirão Verde, één van de mooiste levada wandelingen.
Portugal Madeira met kinderen
Portugal Madeira met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Madeira met kinderen - Wat te doen?

Naast wandelen biedt Madeira nog veel meer. Je kunt bijvoorbeeld de nodige cultuur snuiven in de hoofdstad Funchal. Funchal was vroeger een belangrijke havenstad en is rijk aan geschiedenis. We hebben een tour met de Hop-on Hop-off bus gedaan. Zo kom je langs alle bezienswaardigheden. Kaartjes kan je gemakkelijk online bestellen.

Verschillende musea leren je van alles over de geschiedenis van Portugal en Madeira. Of bezoek de natuurlijke baden in Porto Moniz. Deze baden zijn gevormd door gestold lava. De zee rolt hier het zwembad binnen. Een beter golfslagbad ga je niet vinden.

Door de hoge kliffen en het ruige landschap heb je veel mooie uitkijkpunten. Bijvoorbeeld de Cabo Girão, één van de hoogste zeekliffen van Europa. Ook een aanrader is de kabelbaan bij Achadas da Cruz. Een hele steile kabelbaan brengt je naar een dorpje onderaan de kliffen. Je moet je zenuwen wel goed onder controle hebben. Als je van wandelen houdt, kun je ook naar beneden wandelen en naar boven met de kabelbaan.

Madeira met kinderen
Madeira met kinderen

Madeira met kinderen - eten en drinken

En dan hebben we het nog niet gehad over het lekkere eten en drinken op Madeira. De lokale specialiteiten zijn:

  1. ♥ Bolo do Caco, een broodje gemaakt van o.a. zoete aardappel. Dunne ronde broodjes worden met een ruime hoeveelheid knoflookboter even in de oven gelegd. Smullen!!
  2. ♥ Espada com Banana. De naam zegt het al, iets met banaan. De zwarte degenvis (of haarstaartvis) moet je niet googelen, maar gewoon proeven! Verrassend lekker.
  3. ♥ Limpets. Dit zijn schaalhorens, een delicatesse op Madeira. Ook hier gaat een ruime hoeveelheid knoflook of kruidenboter overheen, even in de oven en je hebt een lekkere snack.
Madeira met kinderen
Bolo do Caco
Madeira met kinderen
Portugal Madeira met kinderen

Over Ellis

Wie zijn wij?

Wij zijn een avontuurlijk gezin en hebben het alledaagse leven verruild voor een reizend bestaan. Dit waren wij niet altijd, maar het moest anders voor ons. We verkochten ons huis en wilden een jaar op reis. Uiteindelijk hebben we 5 maanden door Zuid-Europa gereisd met onze camper en ruim 4 maanden door Zuid-Oost Azië.

Toen we terug kwamen in onze oude woonplaats, merkten we dat het totaal niet meer paste. Wij waren teveel veranderd. We zijn gaan uitzoeken hoe we weer fulltime op pad konden, dit keer met online werk. Dit is gelukt en vanaf 1 juni gaan we weer fulltime op pad.

Madeira met kinderen

Onze bucketlist

Nu we fulltime op reis willen, of eigenlijk fulltime willen ontdekken, is onze bucketlist gegroeid. We hebben op onze site een bucketlist staan. Maar onze top 3:

  1. ♥ Met een 4 x 4 en een daktent door Zuid-Afrika reizen.
  2. ♥ Samen met mijn kinderen leren duiken op een tropisch oord.
  3. ♥ Een camperreis door Canada of Nieuw-Zeeland. Of eigenlijk allebei…


Onze happy place

Tijdens onze reis van 10 maanden hebben wij veel gezien. Van Zuid-Europa tot Azië, verschillende culturen, verschillende temperaturen en de zo afwisselende natuur. Door de fysieke reis met de uiterste hebben we ook een innerlijke reis gemaakt. Het reizen heeft ons zoveel geleerd. Zo hebben we ontdekt dat onze happy place in de bergen is. De rust, de natuur, de fijne lucht in combinatie met de mooiste uitzichten. We zijn graag actief in de bergen en maken vele mooie hikes. Vaak naar de top om vandaar het ultieme uitzicht te hebben. De wandelingen hebben veel effect gehad op onze innerlijke reis. Het doorzetten tijdens de zwaardere hikes geeft ons een enorm overwinningsgevoel. Kinderen hebben geleerd door te zetten, naar de ander om te kijken en eventueel te helpen maar vooral dat zij veel meer kunnen dan ze dachten. Hun zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Elkaar helpen heeft ons als gezin veel hechter gemaakt. De mooiste gesprekken ontstonden op de top of op weg naar de top.

Onze toekomst

Zoals we hierboven noemen zijn we nog lang niet klaar met reizen en ontdekken. Hoe lang gaan we door? Dat weten we niet. Zolang het goed voelt. We vertrekken 1 juni opnieuw. We starten dit keer in de Noorwegen. Het plan is om de fjorden te volgen tot aan de Noordkaap om vervolgens via de Baltische staten naar Griekenland of Turkije af te zakken. Georgië en Tunesië staan ook hoop op ons wensenlijst. Net als de hele Balkan. We maken geen concreet plan. We hebben geleerd dat we ons toch niet aan het plan houden… Het geen plan hebben maar ons gevoel volgen, is de ultieme vrijheid die het camperleven ons heeft geleerd en gegeven.

Reis je mee?

Volg Ellis via Instagram: @ourjourney.nl en lees al hun reisverhalen op hun website ourjourney.nl

pin deze blog!

Madeira met kinderen

Deel & pin deze blog!

Een ander europees eiland?

Griekenland Kos stad met kinderen

Kos

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.