travelwithkids.net

Argentinië

Het land van de tango, de prachtige Andes en biefstuk

Argentinië is een land in het zuiden van Zuid-Amerika en is het op één na grootste land van het continent, na Brazilië. Het land is ongeveer 39 keer zo groot als Nederland en heeft een bevolking van ongeveer 45 miljoen mensen.

Het land staat bekend om zijn spectaculaire landschappen, waaronder de uitgestrekte pampa’s, de hoge toppen van de Andes, de prachtige meren en watervallen van het merengebied en de gletsjers van Patagonië. Het is dan ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers.

Argentinië heeft verschillende klimaten vanwege de grote omvang van het land. In het noorden en in de regio Cuyo is het klimaat droog en heet, terwijl het in het zuiden en in Patagonië koud en winderig kan zijn. Buenos Aires, de hoofdstad van het land, heeft een gematigd klimaat met warme zomers en koele winters.

Argentinië is vanuit Nederland bereikbaar via een vlucht van ongeveer 14 uur. Voor de beste reistijd hangt het af van welk deel van het land je bezoekt. Over het algemeen is de zomer (december-februari) de beste tijd om Patagonië te bezoeken, terwijl de lente en de herfst de beste tijd zijn om Buenos Aires en de wijnregio’s te bezoeken.

Argentinië Buenos Aires met kinderen
Argentinië Buenos Aires met kinderen
Argentinië Kookworkshop Buenos Aires met kinderen

Lees al onze artikelen over Argentinië

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.