travelwithkids.net

Buenos Aires met kinderen

Reisroute en leukste to do's

Wil je naar Buenos Aires met kinderen? Zeker doen! Buenos Aires is een geweldig kindvriendelijke stad, met op elke hoek een (goed onderhouden meestal) speeltuin met park. Een absolute aanrader om met kinderen te gaan, het is niet duur, veel activiteiten zijn gratis of ze vragen een lage prijs. Alleen al daar rondlopen kon ik van genieten. Lekker van park naar park, tussendoor een koffie met een taartje. Echt genieten. Het land met het beste eten tot nu ook!

Ik weet dat veel zich ook afvragen of het een veilige stad is, helemaal met kinderen. Wij hebben geen enkele onveilige situatie meegemaakt. Op het begin moest ik wel wennen aan de stad, de eerste paar dagen voelde ik mij echt niet op m’n gemak in Buenos Aires. Het is er prachtig, maar heeft ook zeker een wat rauwere kant. Veel huizen/balkonnen met tralies bijvoorbeeld. Dat gaf mij een ‘onveilig gevoel’. Het is er wel bekend dat mensen zo je telefoon uit je hand proberen te trekken terwijl je een foto maakt of aan het bellen bent. Maar is ons gelukkig niet gebeurd, altijd oplettend zijn. Net als in elke andere grote stad.

In deze blog deel ik mijn favoriete activiteiten met kinderen in Buenos Aires.

Deze blog is geschreven door Adriana.

Buenos Aires met kinderen - De leukste activiteiten

Buenos Aires met kinderen

Deel & pin deze blog!

Buenos Aires met kinderen - Kookworkshop (Empanadas maken, dikke aanrader!)

Dit was echt geweldig en mijn tip is om dit als eerste te doen. Wij hebben het gedaan via @pachamamaexperience en Francesco vertelt je alles over de geschiedenis van typisch Argentijnse gerechten. Zo weet je de rest van je verblijf hier wat leuk is om te uit te proberen. Hij geeft ook zijn beste tips voor restaurants. De workshop duurde ongeveer 4,5 uur. Elena (3 jaar) vond het erg leuk, Olivia (1 jaar) was af en toe onrustig. Maar het was goed te doen. Note: mocht je kleine zoals die van ons niet graag ‘nieuwe’ dingen proberen, neem dan een broodje mee voor ze.

Wij betaalden contant € 45,00 per persoon (in euro’s). De kinderen hoefden niet te betalen. Te boeken via Airbnb, maar je kunt ook een DM sturen via Instagram @pachamamaexperience

Argentinië Kookworkshop Buenos Aires met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Buenos Aires met kinderen - Wandel tussen de gezellige straten in Palermo met markt, fancy restaurants, winkels en mooie streetart van park naar park (speeltuinen)

Start bij Plaza Serrano, daar zit een klein speeltuintje en op zaterdag een hele leuke markt met veel handgemaakte spulletjes; DE plek (samen met San Telmo zondagsmarkt) voor een souvenir. Je vindt er ook leuke tentjes en een Starbucks (ja, wij halen aan de andere kant van de wereld koffie bij de Startbucks, haha). 

Navigeer vanaf daar naar Plaza Armenia (daar vind je een uitgebreidere speeltuin en draaimolen vanaf eind middag), ga via het kruispunt van Armenia (1700-1800) en El Salvador 4600-4700 zodat je zeker weet dat je bij de gezellige straten zit. Wij hebben een paar keer gegeten bij La Panera Rosa aan de Costa Rica straat (tegenover het park Armenia). Echt heerlijk van taart tot bowls, avocado toast, goed stuk vlees, fruit en goede koffie, maar er zit genoeg! Je zou vanaf daar kunnen doorlopen (of met een taxi) naar het Ecoparque of de Botanische tuinen.

Buenos Aires met kinderen
Argentinië Buenos Aires met kinderen

Buenos Aires met kinderen - Bezoek een paardenrace bij Hipodromo

Buenos Aires staat bekend om haar prachtige historische gebouwen, de Hipodromo is dan ook in die stijl geweldig mooi! Bekijk van tevoren het race schema op hun website. Zowel de dames als wij vonden het erg leuk om de paardenraces te zien. Elk half uur start een race, van nog geen 5 minuten per race. Het leukste vonden wij om te zien hoe de paarden gingen warmlopen. Om vanuit daar een paard te kiezen waar we voor een paar euro op gingen wedden. Wij hebben ongeveer 4/5 wedstrijden gekeken.

Tegenover de Hipodromo zit de Campo Argentino de Polo. Daar zit een speel- en klimgedeelte op vrijdag, zaterdag en zondag. Enorm veel kraampjes om wat te eten, een bakker en een heerlijke ijscokar. Het klimmen is ongeveer vanaf 6/7 jaar. Er zijn springkussens (ook buiten gedeelte voor de hele kleintjes die net stappen kunnen zetten), je kunt een virtual danswedstrijd doen, Virtual Reality doen, gamen, er zijn trampolines en een binnen gedeelte voor kleine kinderen (1 – 6 jaar ongeveer).

De paardenrace is gratis. De speelattributen bij de Polo omgeving zijn “redelijk prijzig”. Je betaalt voor alles apart. Springkussens 1000 pesos voor de gehele dag (die valt mee). Echter voor de aparte binnen speelgedeeltes bijvoorbeeld: 30 minuten voor 2500 pesos per kind (gedeeld door 400 tijdens onze periode).

Buenos Aires met kinderen
Buenos Aires met kinderen

Buenos Aires met kinderen - Het park van de kinderen; Parque de los Ninos (Buenos Aires Playa)

Let op alleen in het hoogseizoen (december – eind februari)

Dit was een geweldige activiteit om te doen met de kinderen in Buenos Aires, even niet in de drukte van de stad. Het is aan de rand van de stad, een enorm park. Met wel 10 speeltuinen, een water speelgedeelte, er wordt dansles gegeven, babygedeelte (in de schaduw) een springkussen en een nepstrand met parasols en ligstoelen (en zand). Er zijn wat tentjes waar je eten/drinken kunt halen (niets groots, geen restaurants) en er zijn wc’s. Je kunt er niet zwemmen (bij Parque Norte kan dat wel).

Het is geheel gratis en zeker een aanrader om te gaan. Een plek waar veelal alleen locale mensen komen. Je vindt deze ook niet op andere blogs. Maar echt een paradijs voor kinderen. 

Let op: als je een taxi neemt, zij mogen niet helemaal naar binnen. Je loopt dus ongeveer nog 1 km tot je er bent. Als je de bus neemt stopt deze wel aan het park. Er zijn wc’s (niet heel schoon, maar te doen). Als je er een lange dag bent, zou ik zelf ook wat te eten meenemen, wat fruit etc. Er zijn wat kleine tentjes, maar niet heel uitgebreid. Water was goed verkrijgbaar. Kom je met de taxi? Download de app Cabify om een taxi terug te regelen. Dit deed hij pas toen we weer helemaal bij de ingang waren.

Argentinië Buenos Aires met kinderen
Buenos Aires met kinderen

Buenos Aires met kinderen, een aanrader!

Er zijn naast deze activiteiten nog zo ontzettend veel leuke, mooie dingen in Buenos Aires met kinderen te zien. Een kindvriendelijk land, niet duur, vriendelijke mensen, dol op kinderen. Maar ze raken niet zomaar je kinderen aan (haha, yeah!). Wij hebben echt een geweldige tijd gehad voor 6 weken lang. Er gaan directe vluchten vanuit Amsterdam naar Buenos Aires. Het is daar in de zomer 5 uur eerder, de jetlag valt dus ook mee. Hun zomer is van december – eind februari. In onze zomer is het daar winter. Veel activiteiten zijn buiten, ik zou daarom aanraden om in een periode te gaan wanneer er niet veel regen is. Zolang je maar buiten kunt wandelen en de stad ontdekken, dan ga je er enorm van genieten!

Buenos Aires met kinderen

Over Adriana

Buenos Dias allemaal vanuit Mexico op het moment. Mijn naam is Adriana Ljubic (31 jaar), verloofd met Mitchell Dikke (30 jaar) en onze dochters Elena (3 jaar) en Olivia (1 jaar). Wij zijn voor 8 maanden aan het reizen met onze meiden, we gaan de wereld rond en verblijven 6 weken per accommodatie. Mitch werkt ondertussen verder aan zijn bedrijf.

Ik zou graag nog een keer Zuid-Afrika en Australie willen doen, maar dan met m’n gezin. Elk land heeft zo een bijzondere cultuur, eigen uniekheid, dat vind ik mooi. We vliegen de hele wereld over, maar Oostenrijk vind ik een kindvriendelijk land. Schoon, netjes, veel speeltuinen en in de meeste restaurants is er een kleurplaat, speelhoekje te vinden (in ieder geval in het Zillertal). 

Wij zijn nu 3 weken geleden alweer vanuit Buenos Aires naar Playa del Carmen, Mexico gevlogen. We vliegen tijdens deze wereldreis nog naar Lissabon, Montreal & Toronto (Canada), Japan, en dan waarschijnlijk Bali en Thailand of Australië. We vliegen de zon achterna (25+ graden), maar ik word net zo blij van sneeuw (met zon, haha). 

Over Adriana

Gezellig als je ons avontuur achter de schermen volgt op mijn instagramaccount: @adriana_ljubic. Daarnaast geef ik ook veel tips over het reizen met kinderen of interessante inspiratie voor moeders met grote dromen op: https://moedersmetdromen.nl

pin deze blog - Buenos Aires met kinderen!

Buenos Aires met kinderen

Deel & pin deze blog!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.