travelwithkids.net

Rondreis Colombia met kinderen

Reisroute & hoogtepunten

Deze zomer hebben we in vijf fantastische weken een rondreis door Colombia met onze kinderen gemaakt, en onze keuze voor deze bestemming wekte aanvankelijk veel verbaasde reacties op. Voor velen blijft Colombia geassocieerd met geweld en onveiligheid. Echter, wat ons betreft is dit vooroordeel volledig onterecht. Tijdens onze reis hebben we Colombia ervaren als een buitengewoon gastvrij en veilig land, perfect geschikt voor een avontuurlijke vakantie met kinderen.

In deze blog nemen we je mee op onze reis en delen we onze reisroute en hoogtepunten. Lees ook de blog van Manon, zij nam met haar dochtertje van 1 jaar een net iets andere route door het prachtige Colombia. 

Deze blog is geschreven door Prynta.

Rondreis Colombia met kinderen - reisroute & hoogtepunten

Deel & pin deze blog!

Rondreis Colombia met kinderen

Rondreis Colombia met kinderen - Reisroute

Onze rondreis door Colombia met kinderen zag er als volgt uit: 

Cartagena

Onze reis begon in Cartagena , een stad doordrenkt van geschiedenis en kleur. De straten van Cartagena begroetten ons met hun levendige gevels en lokale lekkernijen, de perfecte inleiding tot ons Colombiaanse avontuur.

Rondreis Colombia met kinderen
Rondreis Colombia met kinderen
Rosario-eilanden

Vanuit Cartagena zetten we koers naar de Rosario-eilanden, een waar paradijs in de Caribische Zee. Onze dagen waren gevuld met kanotochten over het kristalheldere water, genieten van de schitterende blauwe zee en ontspannen in ons knusse hutje op het strand.

Rondreis Colombia met kinderen
Rondreis Colombia met kinderen
Santa Marta & Tayrona National Park

Santa Marta was onze volgende halte, een stad doordrenkt van charme aan de Caribische kust. Hier genoten we van de lokale cultuur en maakten we ons klaar voor ons avontuur in Tayrona National Park. Het park staat bekend om de weelderige jungles en betoverende stranden. Onze wandelingen door de jungle brachten ons naar afgelegen stukjes paradijs, waar we ongestoord van de natuur konden genieten.

Palomino

Palomino was een waar strandjuweel, waar we onze tijd doorbrachten met wandelen langs de kustlijn, vergezeld door vrolijke opgevangen straathondjes. 

Rondreis Colombia met kinderen
Rondreis Colombia met kinderen
Minca

Minca bracht een vleugje avontuur met een bezoek aan een schilderachtige waterval en ons verblijf in een rustig hotel aan de rivier. De kinderen hebben heerlijk kunnen zwemmen bij de waterval, echt een aanrader!

Rondreis Colombia met kinderen
Medellín

Na een korte vlucht arriveerden we in Medellín, een stad vol leven en cultuur. De Comuna 13-tour met onze gids liet ons de transformatie van de stad zien en de kracht van gemeenschap.

Rondreis Colombia met kinderen
Rondreis Colombia met kinderen
Guatapé

We sloten onze reis af in Guatapé. Het uitzicht vanaf de berg El Peñón was ronduit adembenemend. 

Onze onvergetelijke reis eindigde waar hij begon, in het magische Cartagena. Met herinneringen aan kleurrijke straten en vriendelijke mensen vlogen we terug naar huis, wetende dat Colombia ons hart had gestolen en onze familie een schat aan ervaringen rijker was.

Rondreis Colombia met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Rondreis Colombia met kinderen - hoogtepunten

Ons hoogtepunt was ongetwijfeld de beklimming van El Peñón in Guatapé, dat pronkt op een hoogte van 2137 meter 😉. Vanaf de top werden we getrakteerd op een adembenemend uitzicht over Guatapé en de omliggende omgeving.

Toch is het voor ons moeilijk om slechts één hoogtepunt te kiezen voor onze rondreis door Colombia met kinderen, omdat we zoveel prachtige en bijzondere ervaringen hebben gehad! Van de ontspannen sfeer in Palomino tot het wandelen en zwemmen met de honden uit het lokale asiel, van de weelderige jungle in Tayrona Park tot de bruisende metropool Medellín, waar we een fascinerende rondleiding maakten door de beroemde wijk Comuna 13. En laten we de Colombiaanse cultuur niet vergeten, die zo diep geworteld is in het dagelijks leven en die de mensen met trots uitdragen door middel van dans en muziek op straat. Colombia is gewoon te rijk aan diversiteit en schoonheid om in één hoogtepunt te vatten.

Het zou niet rechtvaardig zijn om te proberen het allermooiste of leukste moment te kiezen, want Colombia heeft ons op zoveel manieren verrast en betoverd. Al met al kunnen we alleen maar zeggen dat Colombia ons positief heeft verbaasd, en we kunnen met volle overtuiging zeggen dat dit land een absolute aanrader is om met kinderen te ontdekken!

Rondreis Colombia met kinderen

Nog meer Colombia

Lees de blog van Manon, zij reisde met haar man en dochtertje van 1 jaar ook door Colombia. Ze deelt haar route, hoogtepunten & tips voor een rondreis door Colombia met kinderen.

Colombia met kinderen

Over Prynta

Wij zijn een familie van 4, Rik & Prynta en onze jongens Nijs & Geus van 9 en 6 jaar oud.

We hebben al veel gereisd samen en we vonden onze reis van 2,5 maand naar Nieuw-Zeeland heel gaaf. Nijs was 3 en heeft van deze reis zijn 1e herinneringen. Geus was een baby van een paar maanden. Ook de reizen alleen met Nijs naar Marokko en Sri Lanka zijn een bijzondere herinnering. 

Naast onze jaarlijkse vakanties en reizen, maken wij ongeveer elke 6 jaar een langere reis. Zo kan je langer op reis, meer landen bezoeken en buiten de schoolvakanties goedkoper de wereld bereizen! De laatste langere reis is 6 jaar geleden en dit jaar begon het weer te kriebelen. We kwamen er bij toeval achter dat het alweer 6 jaar is geleden dat wij langer op reis waren, dus het lijkt een terugkerend thema te zijn 😊.

Voor volgend jaar staan er weer een heleboel mooie reizen op de planning, waar we later over gaan delen. Momenteel zijn we bezig met het plannen van een reis naar onder andere Nepal, dit land lijkt ons nu goed te doen met de leeftijd van Nijs en Geus.

Volg Prynta via Instagram @__traveltribe__

Rondreis Colombia met kinderen

pin deze blog!

Rondreis Colombia met kinderen

Deel & pin deze blog!

Nog meer Zuid-Amerika?

Galapagos met kinderen

De Galapagos

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.