travelwithkids.net

Thailand met kinderen

Reisroute en leukste to do's

Het voordeel van een reis naar Thailand met kinderen is dat je ’s nachts vliegt en dus mooi een aantal uurtjes kan slapen, mits ze slapen natuurlijk 😉 maar dat deden ze hoor, zo’n 8 van de 11 uur!

In juli hadden wij de vliegtickets geboekt voor januari, vaak hoe eerder je de tickets boekt hoe goedkoper het is. Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in de route die we wilde afleggen en heb ik via booking.com wat accommodaties vast gelegd. Het voordeel van booking.com is dat je tot de dag van te voren nog gratis kan annuleren in het geval dat je toch ergens wat langer wil blijven of een leukere accommodatie tegenkomt. 

Onze route heb ik beetje bij beetje uitgestippeld, door me in te lezen op websites en blogs, om zo te kijken welke plaatsen ons het meest aanspreken. Dit is uiteindelijk onze route geworden en ik zal per plaats de leukste to do’s met jullie delen.

Deze blog is geschreven door Ramona.

Thailand met kinderen - route en to do's

Route Thailand

Deel & pin deze blog!

Route Thailand met kinderen - Bangkok

De bekende fiets- en boottocht van Co van Kessel. Hieronder boek je de fietstocht!

Fietstocht Bangkok Thailand met kinderen Co van Hessel

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

ROUTE THAILAND MET KINDEREN - KANCHANABURI

Met de trein reis je gemakkelijk van Bangkok (Thon Buri station) naar Kanchanaburi. De treinreis is prachtig en een echte aanrader. Wij verbleven in Oriental Kwai (aanrader!). In Kanchanaburi bezochten wij Elephant Haven en de Erawan watervallen.

Thailand met kinderen
Thailand met kinderen
Thailand met kinderen

ROUTE THAILAND MET KINDEREN - Chiang mai

In Chang Mai is er met kinderen voldoende te doen. We sommen de leukste to do’s voor je op! 

♥ Fietsen met Co van Kessel
♥ Een auto huren en watervallen opzoeken
♥ Lunchen bij het River Rock Cafe Hill (boven op een waterval!) en Cloud 9 Cafe (tussen de rijstvelden)
♥ Bezoek de tempel Wat Phrathat Doi Suthep
♥ Eten en shoppen bij de night market of sunday market

Thailand met kinderen

ROUTE THAILAND MET KINDEREN - Khao Sok

Op naar de Khao Sok National Park, een echte aanrader als je met kinderen naar Thailand reist. Wij verbleven bij Khao Sok Morning Mist Resort, waar de aapjes ook graag verbleven en ons bij het zwembad gezelschap kwamen houden. Dat is leuk zwemmen! Daarnaast moet je ook echt een boottocht doen over het meer van Khao Sok: Cheow Lan Lake, fantastisch!

Thailand met kinderen

ROUTE THAILAND MET KINDEREN - Koh Phangan

Een rondreis Thailand met kinderen is niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele eilandjes. Wij kozen voor Koh Phangan en verbleven op het Longtail Beach Resort (aanrader!). Een ideale plek om lekker te relaxen, te genieten van massages en als je echt graag nog een keer op pad wilt, je door een privéchauffeur een dagje het eiland rond te laten rijden.

Thailand met kinderen
Thailand met kinderen
Thailand met kinderen

Vanuit Koh Phangan zijn wij via Bangkok weer teruggevlogen naar Amsterdam. De nacht voor onze terugreis naar Amsterdam sliepen wij in het Canalis hotel in Bangkok, vlakbij het vliegveld. Een heerlijk hotel om nog even een goede nacht te maken voor je aan je terugreis begint!

Tot slot; de leukste cijfers en feiten over onze trip: 
♥ 28 vlieguren
♥ 22.000 kilometer
♥ Van midden naar noord naar zuid Thailand, van strand tot jungle
♥ 6 verblijven
♥ 10-tallen grab/taxi/tuktuk en busritjes
♥ 2 treinritten
♥ 6 boottrips
♥ 1000 foto’s en filmpjes

Maar vooral samen een geweldig avontuur beleefd. Wij zijn zo trots op onze meiden, wat een reizigers. Thailand, bedankt!

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen overtuigen om met jullie gezin naar Thailand te gaan, het is echt een fantastisch land om met kinderen te bezoeken. De bevolking is super aardig, ze zijn gek op kinderen en ontzettend behulpzaam. De infrastructuur is heel goed en het land is erg betaalbaar. En uiteraard zijn er zoveel mooie dingen te zien en te doen.

Thailand met kinderen
Thailand met kinderen

Over Ramona

Hi!

Mijn naam is Ramona en samen met mijn man Pim en onze tweeling Rox en Coco van 3 jaar gingen wij een maand backpacken door Thailand!

Pim en ik hebben een eigen kapsalon in Assen, we hebben inmiddels vier mensen bij ons werken waardoor we nu, ook nu de meiden nog niet leerplichtig zijn, onze kans hebben gegrepen en een maand vrij hebben genomen.

Ik heb al meerdere reizen buiten Europa mogen maken afgelopen 10 jaar. Backpacken door Australië, tussen de lokale bevolking in Gambia tot een geweldige vakantie in Brazilië.

Volg Ramona via Instagram: @traveltwinnies

Over Ramona traveltwinnies

pin deze blog!

Deel & pin deze blog!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.