travelwithkids.net

Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen

Alles wat je moet weten voor een spannend bezoek

In dit artikel delen we praktische tips om het meeste uit je bezoek aan de Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen te halen.

De Mahanakhon SkyWalk is een adembenemende attractie in Bangkok die je de mogelijkheid biedt om de stad vanuit een uniek perspectief te bewonderen. Met zijn indrukwekkende hoogte en panoramisch uitzicht is de SkyWalk een must-visit bestemming voor gezinnen die Bangkok verkennen.

De Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen

Deel & pin deze blog!

De Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen

De King Power Mahanakhon, gelegen in het hart van Bangkok, is een van de meest iconische wolkenkrabbers in Thailand. Met zijn indrukwekkende hoogte (78 etage/314 meter) en moderne architectuur trekt dit gebouw de aandacht.

Wat de King Power Mahanakhon echt bijzonder maakt, is het glazen platform op 310 meter hoogte (!) dat de bezoekers de sensatie geeft alsof ze zweven boven de stad. Terwijl je over de glazen vloer loopt, kun je recht naar beneden kijken en de diepte onder je voelen. 

Naast het adembenemende uitzicht biedt de King Power Mahanakhon ook een aantal interactieve tentoonstellingen die bezoekers meer inzicht geven in de geschiedenis en cultuur van Bangkok. Je kunt meer leren over de rijke erfenis van de stad, de iconische bezienswaardigheden ontdekken en meer te weten komen over de lokale tradities en gebruiken. 

SkyWalk Bangkok met kinderen
SkyWalk Bangkok met kinderen

De Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen - de lift

De ervaring begint al in de lift, deze staat bekend om zijn snelheid en moderne videothema. Terwijl je omhoog schiet, word je omringd door dynamische visuals die je onderdompelen in de sfeer van de King Power Mahanakhon. Je voelt de opwinding als je met hoge snelheid naar het observatorium op de 74e verdieping wordt gebracht.

De Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen - Het observatorium op de 74e verdieping

Eenmaal aangekomen op de 74e verdieping betreed je het observatorium, een indoor observatiehal genaamd. Hier wacht een adembenemend panoramisch uitzicht op Bangkok op je.

Als je dacht dat de lift het hoogtepunt voor de kinderen zal zijn, heb je het mis! Op de 74e verdieping vind je de ‘Interactive Augmented Reality experience’ en ‘Dynamic interactive touch screens’. Wat het precies is vind ik lastig uit te leggen: een soort real-life snapchat filter op grote tv-schermen. Onze kinderen waren er niet weg te slaan en vonden dit misschien wel het hoogtepunt van Bangkok 😉

SkyWalk Bangkok met kinderen
SkyWalk Bangkok met kinderen
SkyWalk Bangkok met kinderen

De Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen - 'The Glass Tray'

Durf jij er op? De glazen vloer, ook wel bekend als ‘The Glass Tray’. Vanaf de 78e verdieping, op een hoogte van 310 meter, kun je op het glazen platform stappen en genieten van een panoramisch uitzicht op de prachtige skyline van Bangkok. Maar je kan dus ook dwars door de vloer heen kijken! Het voelt heel onnatuurlijk, maar het is een onvergetelijke ervaring. De kids zullen het in ieder geval fantastisch vinden, het is mooi om te zien dat zij nog geen angst kennen en zo het platform opstappen. Doe je kinderen vooral na, en ga plat op je buik liggen voor de ultieme ervaring 😉

Voordat je het glas opstapt krijg je een soort van ‘sokken’ om je schoenen heen. Daarnaast is het niet toegestaan om je telefoon of camera mee te nemen op het platform. De medewerkers maken echter graag een foto van je! 

SkyWalk Bangkok met kinderen
SkyWalk Bangkok met kinderen
SkyWalk Bangkok met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

De Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen - 'The Peak'

Voor het ultieme uitzicht kan je nog één verdieping om hoog, naar ‘The Peak’ op een hoogte van 314 meter. Dit is het hoogste punt van de King Power Mahanakhon en biedt een ongeëvenaard 360-graden uitzicht over Bangkok. Hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de stad terwijl je je op het hoogste outdoor observatiedek van Thailand bevindt.

Thailand SkyWalk Bangkok met kinderen

De Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen - De Skybars

Na al die opwinding kun je ontspannen en genieten van een drankje en een hapje in een van de hoogste rooftopbars in Zuidoost-Azië. Hier kun je onder het genot van een verfrissend drankje genieten van het adembenemende uitzicht op de stad en de omringende skyline

Skybar Bangkok

De Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen - Praktische informatie

Openingstijden

De Mahanakhon SkyWalk is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur (laatste toegang om 18.30 uur). Een bezoek aan de King Power Mahanakhon en de SkyWalk is vooral betoverend in de avonduren, wanneer de stad wordt verlicht door duizenden fonkelende lichten. Terwijl de zon ondergaat en de duisternis valt, transformeert de skyline van Bangkok in een betoverend schouwspel van kleuren. Het is de perfecte gelegenheid om foto’s te maken en te genieten van de magische sfeer van de stad. 

Wij kozen er echter voor om zo vroeg mogelijk te gaan, om zo de drukte en lange wachtrijen te voorkomen. Vroege ochtenden of doordeweekse dagen zijn vaak rustiger en laten je meer tijd en ruimte om van het uitzicht te genieten. Beslis dus zelf waar je voorkeur naar uit gaat!

Tickets

Tickets kan je online kopen via de officiele website, maar ook gewoon aan de kassa. Ga je tijdens de zonsondergang of in het hoogseizoen, zorg dan dat je van tevoren al tickets hebt gekocht. 

In 2022 betaalden wij 880 Thaise baht per volwassenen en 250 baht voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar. Kinderen onder de drie zijn gratis. Let op: bezoek je de Mahanakhon na 15.30 uur, dan geldt er een hoger tarief voor volwassenen (1080 baht).

SkyWalk Bangkok met kinderen

Heb je iets aan deze blog over de Mahanakhon SkyWalk Bangkok met kinderen gehad? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Mahanakhon Skywalk Bangkok met kinderen

Deel & pin deze blog!

Lees al onze artikelen over Thailand

Thailand met kinderen

Thailand

Boek de leukste activiteiten gemakkelijk online

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.