travelwithkids.net

Een relaxte boottocht door de Klongs van Bangkok met kinderen

Ontsnappen aan de drukte en hitte van Bangkok

Als je met kinderen door Thailand reist, zal je zeker ook Bangkok bezoeken. Wil je even ontsnappen aan de hitte en drukte van de stad, dan is een relaxte boottocht door de klongs van Bangkok een absolute aanrader! Deze schilderachtige kanalen, die het traditionele leven van Bangkok weerspiegelen, zijn een ware oase van rust in vergelijking met het hectische stadscentrum. Aan de westelijke oever van de rivier de Chao Phraya, in Thonburi, vind je deze idyllische klongs waar je een ontspannen en authentieke sfeer kunt ervaren.

In deze blog vertellen we alles wat je moet weten over een boottocht door de klongs van Bangkok met kinderen.

Meer insider tips over Bangkok met kinderen vind je in de blog die Gosia schreef, zij woonde een aantal jaar met 2 kids in deze prachtige stad. 

Boottocht klongs Bangkok met kinderen

Deel & pin deze blog!

boottocht klongs bangkok met kinderen
boottocht klongs bangkok met kinderen
boottocht klongs bangkok met kinderen

Wat zijn de Klongs in Bangkok?

De term “khlongs” verwijst naar het uitgebreide netwerk van kanalen en waterwegen die door Bangkok lopen. Deze kanalen zijn van onschatbare waarde voor de stad en haar bewoners en hebben een lange geschiedenis. Oorspronkelijk werden de khlongs aangelegd als transportroutes en irrigatiekanalen om de stad leefbaar te maken, en vandaag de dag blijven ze een essentieel onderdeel van het stedelijke landschap.

boottocht klongs bangkok met kinderen
boottocht klongs bangkok met kinderen

Waar te beginnen? - Boottocht Klongs Bangkok met kinderen

Een goede plek om je klong-avontuur te beginnen is de Tha Tian Pier. De vele tuktuk-chauffeurs zullen je echter liever naar de veel drukkere Phra Arthit pier willen brengen. 

Laat je niet misleiden

We begonnen ons avontuur in naar de Tha Tian Pier met een tuktuk-rit vanuit ons hotel, althans dat dachten we. We hadden meerdere keren duidelijk aangegeven dat onze bestemming de Tha Tian Pier was en niet de aangeraden Phra Arthit pier, zoals de tuktuk-bestuurder suggereerde. Het viel ons op dat hij slechts 2,50 euro voor de rit vroeg, wat we behoorlijk goedkoop vonden.

Na een lange rit door de stad kwamen we aan op onze eindbestemming. Nieuwsgierig geworden, checkten we onze locatie op Google Maps en ontdekten tot onze verbazing dat we ons bij de Phra Arthit pier bevonden. Onze tuktuk-rit had ons dus bewust naar de verkeerde pier gebracht!

Na wat onderlinge communicatie en enkele verhitte woorden, besloot de tuktuk-chauffeur ons alsnog naar de Tha Tian Pier te brengen. Eenmaal daar aangekomen, vroegen we een beveiliger of een agent (we waren niet helemaal zeker wie hij was) om ons de weg naar de longtailboot te wijzen voor onze tocht door de klongs.

Er zijn echt boottours vanaf de Tha Tian Pier

De agent riep snel een andere tuktuk-chauffeur bij, die bereid was ons voor slechts 50 euro cent naar de longtailboot te brengen. We gaven aan dat we specifiek naar de longtailboot zochten vanaf deze pier, maar tot onze verbazing vertelden de agent en de tuktuk-chauffeurs ons dat er geen longtailboten waren vanaf deze locatie. We aarzelden even, maar uiteindelijk besloten we ons gevoel te volgen en liepen zelf in de richting van de pier.

Super vriendelijke man

Daar ontmoetten we een vriendelijke man die ons graag meenam op een 1,5 uur durende tour door de klongs van Bangkok. Het bleek dus wel mogelijk te zijn vanaf deze pier! We vermoedden dat de tuktuk-chauffeurs aanzienlijke commissies ontvangen als ze toeristen afzetten bij de Phra Arthit pier. Dus, als je van plan bent om een boottocht door de klongs van Bangkok te maken, zorg er dan zeker voor dat je vertrekt vanaf de veel rustigere Tha Tian Pier.

De vriendelijke man vertelde ons dat we zijn allereerste klanten van de dag waren, hoewel we altijd met een gezonde dosis scepsis kijken naar dergelijke beweringen. 😉

boottocht klongs bangkok met kinderen
boottocht klongs bangkok met kinderen

Eén van onze volgers op Instagram stuurde me begin januari 2024 onderstaande foto door met de vraag of dit echt de plek was die we bedoelde in onze blog. Ze had namelijk een verloren bewaker en één mannetje met een boot verwacht. 

Later stuurde ze me dat deze rij was voor de grote volgeladen boot, en dus niet voor de longtails, die je hier om het hoekje rechts vind. 

Wat kost het?

In eerste instantie werd haar bij de longtailboot een prijs van 1000 baht per persoon gevraagd (de kids zijn gratis), voor een privé tour van 1 uur, omgerekend is dit ongeveer 60 euro. Uiteindelijk hebben ze kunnen afdingen naar 1400 baht voor een privé tour van 1,5 uur (ca. 38 euro). 

Bedankt voor de tip @geheminis_on_tour!

Bangkok met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Wat kun je verwachten van een boottocht door de klongs van Bangkok met kinderen?

Tijdens de tocht kun je onder andere de lokale vissen voeren, drankjes kopen bij de drijvende marktjes en genieten van het uitzicht op de omgeving. Bovendien kom je mogelijk apen en hagedissen tegen die de grootte van een komodovaraan lijken te hebben (nou ja, een beetje overdreven, maar ze zijn echt indrukwekkend groot!).

Traditionele Levensstijl

Een boottocht door de khlongs biedt een unieke kijk op het traditionele leven in Bangkok. Terwijl de skyline van de stad zich aan de horizon uitstrekt, kom je in de khlongs terecht in een wereld van rust en authenticiteit. Vooral de monniken in oranje gewaden vonden de kinderen heel indrukwekkend.

Drijvende Markten

Een van de meest iconische kenmerken van de khlongs zijn de drijvende markten. Hier vind je lokale verkopers die hun waren vanuit kleine bootjes verkopen. Koop een lekker verfrissend drankje en geniet van het contact met de lokale bevolking.

Dierenleven

De khlongs zijn ook de thuisbasis van verschillende dieren, waaronder gigantische vissen, schildpadden, en ja, zelfs apen en hagedissen. 

Ontspanning en Sereniteit

Wat de khlongs echt bijzonder maakt, is de rust die je hier kunt vinden. Terwijl je over het kalme water vaart, kun je ontsnappen aan de hitte en de drukte van de stad en genieten van een ontspannen sfeer.

boottocht klongs bangkok met kinderen
boottocht klongs bangkok met kinderen
boottocht klongs bangkok met kinderen

De khlongs bieden een unieke kijk op het dagelijks leven in Bangkok, ver weg van de gebruikelijke toeristische drukte. Het is een geweldige ervaring om te delen met je kinderen, en het zal zeker een van de hoogtepunten van je reis naar deze bruisende stad worden.

Ben je na de ontspannende boottocht over de klongs toe aan een beetje actie? Bezoek dan zeker de Mahanakhon Skywalk Bangkok met je kinderen!

Meer Thailand

Wat is de mooiste reisroute door Thailand met kinderen? En wat valt er allemaal te beleven in Khao Sok National Park? Je leest het in al onze blogs over Thailand.

Thailand Cheow Lan Lake met kinderen

Heb je iets aan deze blog over een boottocht over de klongs van Bangkok met kinderen gehad? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Boottocht Klongs Bangkok met kinderen

Deel & pin deze blog!

Lees al onze artikelen over Thailand

Cheow Lan Lake met kinderen

Thailand

Boek de leukste activiteiten gemakkelijk online

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.