travelwithkids.net

Bali met kinderen

De leukste activiteiten voor een onvergetelijke trip naar Bali

Wil je naar Bali met kinderen? Zoek dan niet verder! Wij hebben de beste tips voor je verzameld om van jouw vakantie naar Bali een onvergetelijke reis te maken.

Bali is waarschijnlijk het bekendste eiland van Indonesië. Het is ongeveer twee keer zo groot als Luxemburg en het telt ruim vier miljoen inwoners. In ongeveer 17 uur vlieg je (inclusief tussenstop, meestal op Singapore of Kuala Lumpur) naar dit tropische eiland. De beste reistijd voor een vakantie naar Bali is van april tot september. Een perfecte bestemming dus voor je volgende zomervakantie!

Bali met kinderen
Bali met kinderen

Bali met kinderen - zwemmen in een waterval

Als je met kinderen op Bali bent, mag je het bezoeken van een waterval zeker niet overslaan. Dit eiland heeft zoveel watervallen, dat het vaak lastig is een keuze te maken welke waterval je gaat bezoeken. Ga je met kinderen naar Bali? Kies dan voor de Tibumana Waterfall. Deze waterval is via een mooie korte wandeling te bereiken (niet buggyproof!). Daarnaast is het water niet koud en de zandbodem loopt langzaam af. Het is voor kinderen (en ouders ;-)) dus een ideale waterval om in te zwemmen.

Tibumana Waterfall
Tibumana Waterfall
Tibumana Waterfall

Na het zwemmen kan je heerlijk eten bij één van de restaurantjes rondom de parkeerplaats. Zoals bij Warung D’Carik Tibumana, waar je heerlijk ijs en een leuke schommel met prachtig uitzicht vindt. Bij Uma Sari D’warung eet je de lekkerste Bami Goreng met uitzicht over de rijstvelden.

Indonesië Bali met kinderen
Bali met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

bali met kinderen - Bezoek Tis Cafe

Tis Cafe ligt midden in de rijstvelden van Tegalalang, een aantal kilometer boven Ubud. Deze plek heeft het allemaal: heerlijk eten, uitzicht op de rijstvelden en een zwembad waar ook kinderen in mogen zwemmen (helaas zijn kids niet in elk zwembad welkom). Deze plek mag je dus zeker niet missen als je met kinderen naar Bali reist.

Tis Cafe bali

Start de dag hier met een heerlijk ontbijtje: avocado toast, smoothiebowls en bagels. Ze hebben het hier allemaal. Vervolgens loop je zo de prachtige rijstvelden in. Niet de rijstvelden die voor de toeristen worden onderhouden, maar de rijstvelden waar de locals nog dagelijks hard aan het werk zijn. De velden zijn gratis te betreden, maar een donatie wordt uiteraard zeer gewaardeerd.

Bali met kinderen
Tis Cafe Bali

Na een wandeling tussen de rijstvelden kan je heerlijk afkoelen in de infinity pool met uitzicht over de groene vallei. Sluit de ochtend tot slot af met een gezonde lunch in het restaurant.

Indonesië Bali met kinderen

bali met kinderen - een dagje naar bali zoo

Tussen Ubud en de populaire badplaatsen Canggu en Seminyak ligt dé dierentuin van Bali: Bali zoo. In deze grote en mooie dierentuin kan je o.a. op zoek naar orang-oetans, leeuwen, tijgers, olifanten en neushoorns. Daarnaast zijn er een aantal restaurants en speeltuinen. Vergeet vooral ook je zwemkleding niet, want aan het eind van de dag kan je hier heerlijk afkoelen in het waterpark.

Note: er worden veel activiteiten in de dierentuin aangeboden waar wij totaal niet achter staan. Zoals het rijden op olifanten of het ontbijten met Orang-Oetans. Elke vorm van interactie met wilde dieren zou je moeten vermijden. Ik heb om die reden ook getwijfeld om de dierentuin uit de lijstje te halen. Wij zijn er echter wel geweest en hebben een super leuke dag gehad met de kids. Het is aan jou om te beslissen waar je je fijn bij voelt.

Bali Zoo
Bali Zoo
Bali Zoo

Kaartjes kunnen aan de kassa of online worden gekocht.

bali met kinderen - de bali bed swing

Eén van de meest populaire activiteiten op Bali is de Bali Swing. Een hoge schommel waarmee je met een rotvaart over de mooiste rijstvelden en palmbomen van het eiland schommelt. De schommel is echter niet geschikt voor kleine kinderen, vaak geldt er een minimum leeftijd van 10 jaar.

Wel is er een ander leuk alternatief voor de kids: de bed swing. Net zo leuk voor de kids, maar een stuk veiliger. Je vind de bed swings over heel Bali. Wij bezochten onder andere de schommels bij Alas Harum Bali en de tempel Pura Gunung Kawi Sebatu. Vooral deze laatste is een aanrader!

Bali Swing

Heb je iets aan deze blog gehad? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Deel & pin deze blog!

Lees al onze artikelen over Bali

Prambanan Indonesië

Bali

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.