travelwithkids.net

Bali met kinderen

Deze dingen moet je weten voordat je met kids naar Bali reist

Ga je naar Bali met kinderen? Het is een prachtige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie vol zon, zee, strand en cultuur. Hieronder geef ik je enkele praktische tips en informatie om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bali met kinderen - praktische tips!

Deel & pin deze blog!

Bali met kinderen
Bali met kinderen

Bali met kinderen - Visum

Als je naar Bali reist, heb je als Nederlander geen visum nodig als je korter dan 30 dagen blijft. Blijf je langer dan 30 dagen, dan dien je een visum aan te vragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag of bij aankomst op de luchthaven in Bali. Let erop dat je paspoort bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Check voor de zekerheid altijd de website van de Rijksoverheid of er geen veranderingen in dit beleid zijn: www.nederlandwereldwijd.nl

Bali met kinderen - De vlucht

De vlucht naar Bali vanaf Nederland duurt gemiddeld zo’n 16 tot 18 uur, afhankelijk van de overstap en de luchtvaartmaatschappij. Online boek je gemakkelijk zelf je vliegtickets naar Bali.  Wil je liever dat alles voor je geregeld wordt? Dan kan je ook een pakketreis naar Bali boeken. 

Het is verstandig om een vlucht te kiezen met een nachtvlucht zodat de kinderen in het vliegtuig kunnen slapen. Zorg ook voor voldoende vermaak tijdens de vlucht zoals boeken, spelletjes of een tablet met films of spelletjes. Lees voor ook onze blog over vliegen met een baby als je met een baby naar Bali reist. 

Vliegen met baby

Bali met kinderen - Jetlag

Bali ligt in een andere tijdzone dan Nederland, wat betekent dat je te maken krijgt met een jetlag. In de zomer is het tijdverschil 6 uur, in onze winter is het in Bali 7 uur later. Het is verstandig om de kinderen voor vertrek alvast wat aan te passen aan de nieuwe tijdzone. Probeer bijvoorbeeld de bedtijd geleidelijk te verlaten. Probeer tijdens de vlucht zoveel mogelijk te slapen en pas je ritme aan zodra je in Bali bent aangekomen. Zorg ervoor dat jullie de eerste dagen niet te veel plannen en rustig aan doen, zodat jullie kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en het tijdsverschil.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

bali met kinderen - Vaccinaties

Voor Bali worden geen vaccinaties verplicht gesteld. Het is echter wel verstandig om je te laten vaccineren tegen Hepatitis A en B en DTP. Neem voor de zekerheid contact op met de GGD of je huisarts om te kijken welke vaccinaties in jouw situatie worden angeraden.

bali met kinderen - Vervoer

In Bali hebben wij heel veel gebruik gemaakt van de app Grab, de Aziatische Uber. Hiermee kun je een taxi of een scooter regelen voor een eerlijke prijs (lees: spotgoedkoop voor Westerse begrippen) zonder te hoeven onderhandelen met lokale chauffeurs. Wij betaalde in 2022 ongeveer 30 euro voor de gehele dag! Een Grab chauffeur rijd je graag de gehele dag rond en vind het geen probleem om te wachten als je bijvoorbeeld een bezienswaardigheid bezoekt of wat eet in een restaurant. Wij voelde ons af en toe wat bezwaard en gaven vaak een flinke fooi. De concurrentie is groot op het eiland, dus iedereen is blij met elke rit die ze kunnen scoren!

Let er wel op dat je de juiste locatie invult en de chauffeur de weg vraagt als hij niet zeker weet waar hij naartoe moet.

Bali Zoo

bali met kinderen - Accommodatie

Er zijn erg veel accommodaties op Bali. Wij huurden voor een week een villa met een eigen zwembad, heerlijk! Als je ook op zoek gaat naar zo’n villa, let er dan op dat veel villa’s open zijn en er directe toegang is tot het zwembad. Dit is niet heel handig met kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, dit betekend namelijk dat je de kids 24/7 in de gaten moet houden. En een ongelukje zit in een klein hoekje… Wij zorgde er daarom voor dat we een villa kozen die afgesloten kon worden. Zo hadden de kinderen alleen toegang tot het zwembad als we buiten waren. 

Wij verbleven in Villa Cassia Ubud, maar er zijn nog veel andere leuke kindvriendelijke accommodaties op Bali. Hier vind je ze allemaal.

bali met kinderen - Het klimaat

Bali heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat het er warm en vochtig kan zijn. Zorg ervoor dat je kinderen voldoende water drinken en dat ze een hoedje of pet dragen om zich te beschermen tegen de zon. Draag luchtige en ademende kleding en smeer regelmatig zonnebrandcrème op om verbranding te voorkomen. Als je met jonge kinderen reist, is het verstandig om overdag binnen te blijven of de schaduw op te zoeken tijdens de warmste uren van de dag. Zoek verkoeling in het zwembad of de zee en vermijd te veel inspanning tijdens de hitte.

Tis Cafe bali

bali met kinderen - Elektriciteit

In Bali wordt gebruik gemaakt van stopcontacten met twee ronde pinnen, die werken op 230 volt. Het is handig om een wereldstekker mee te nemen, zodat je al je elektrische apparaten kunt gebruiken en opladen.

bali met kinderen - Veiligheid

Bali is over het algemeen een veilige bestemming, maar het is wel verstandig om je bewust te zijn van de veiligheidssituatie en eventuele risico’s. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om waardevolle spullen goed op te bergen en niet te opvallend te dragen. Daarnaast is het verstandig om te kijken welke gebieden je beter kunt vermijden met kinderen en om de algemene veiligheidsvoorschriften op te volgen.

bali met kinderen - Cultuur

In Bali is het belangrijk om rekening te houden met de lokale cultuur en gewoonten. Zo wordt het dragen van bedekte kleding op prijs gesteld bij een bezoek aan tempels en andere religieuze plekken. Het is daarnaast gebruikelijk om je schoenen uit te doen voordat je een huis of tempel betreedt. Zorg dat je je verdiept in de lokale cultuur en gewoonten, zodat je hier respectvol mee om kunt gaan en je kinderen hierin kunt meenemen.

bali met kinderen - Tot slot

Het is ook verstandig om voor vertrek een EHBO-kit samen te stellen met onder andere pleisters, pijnstillers en diarreeremmers. Zo kunnen jullie zorgeloos genieten van jullie vakantie op Bali!

Tot slot is het belangrijk om te genieten van jullie tijd samen en om flexibel te zijn. Bali is een prachtige bestemming, maar kan soms chaotisch zijn, vooral in het verkeer. Zolang je openstaat voor nieuwe ervaringen en je niet te veel vasthoudt aan een strakke planning, zullen jullie een fantastische tijd hebben. Veel plezier!

Tibumana Waterfall
Tibumana Waterfall

Heb je iets aan deze blog over Bali met kinderen gehad? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Bali met kinderen

Deel & pin deze blog!

Misschien vind je dit ook leuk

Bali met kinderen

Bali

De leukste activiteiten met kinderen in Bali.

Boek de leukste activiteiten gemakkelijk online

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.