travelwithkids.net

Portugal

De prachtige kust, heerlijk eten en sfeervolle steden

Portugal ligt in Zuidwest Europa en grenst enkel aan Spanje. Ook de eilandengroep Azoren en het eiland Madeira behoren tot Portugal. In totaal is Portugal ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Er wonen ruim 10 miljoen mensen, waarvan het grootste gedeelte aan de kust tussen Lissabon en de noordelijke grens met Spanje.

Vanaf Nederland vlieg je in ongeveer 3 uur naar het vasteland en in 4 uur naar de eilanden. Portugal heeft een mediterraan klimaat, met warme droge zomers. De westelijke kuststrook en de Azoren hebben door de ligging aan en in de Atlantische Oceaan een zeeklimaat, met zachte winters en niet te hete zomers. Madeira heeft een subtropisch klimaat, de temperatuur is er jaar rond zacht en mild, en er valt regelmatig regen. De beste reistijd voor Portugal is van april tot oktober. Een ideale bestemming voor de mei- of zomervakantie.

Lissabon met kinderen
Portugal Madeira met kinderen
Portugal Madeira met kinderen

Lees al onze artikelen over Portugal

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.