travelwithkids.net

Lissabon met kinderen

De beste insider tips!

Ons favoriete vakantieland binnen Europa is Portugal, en vooral Lissabon bezoeken we graag met de kinderen. Portugal heeft een heerlijk klimaat, prachtige natuur en geweldige stranden. Ook de bevolking vind ik in Portugal erg gastvrij en zeker met kinderen. Daarnaast is het eten en de wijn ook muito bom. Dus wil je binnen Europa op vakantie, zou ik zeker Portugal in overweging nemen. 

Vorig jaar hebben we met onze camper een roadtrip gedaan met de camper naar Portugal met als eindbestemming Lissabon. Lissabon heeft enorm veel bezienswaardigheden. In deze blog deel ik de mooiste bezienswaardigheden voor je bezoek aan Lissabon met kinderen.  

Deze blog is geschreven door Melissa.

Lissabon met kinderen - de mooiste bezienswaardigheden

Lissabon met kinderen

Deel & pin deze blog!

Ponte 25 de Abril - Lissabon met kinderen

De Ponte 25 de Abril is een absolute blikvanger van de stad. Deze hangbrug verbindt de stad met de zuidoever.

Aan de overkant van de brug staat het beeld: Cristo rei. Dit beeld is 28 meter hoog en staat in Almada en doet je vast denken aan het bekendere beeldje in Rio 😉 Je kan helemaal naar boven (met een lift) en dan heb je een geweldig uitzicht over Lissabon en een vrij groot gedeelte van de rivier de Taag!

Als je dan toch aan de overkant bent, neem dan ook een kijkje in Cacilhas. Cacilhas is een wijk in Almada met een leuk levendig straatje. Aan de waterkant staat het schip Fernando II e Glória. Dit was een varend fregat (oorlogsschip) van de Portugese marine. Het is momenteel een museumschip. Binnen zijn poppen te zien en is het leven van toen weergegeven.
Als je doorloopt langs de waterkant, heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Lissabon met veel leuke restaurantjes, zoals Ponto Final. De straatjes hiernaartoe zijn versierd met graffiti en streeft-art.

Lissabon met kinderen
Lissabon met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Torre de Belém - Lissabon met kinderen

De Torre de Belém is een verdedigingswerk aan de rivier de Taag in Belém. Wist je dat je in een van de kamers in de toren met elkaar kan communiceren door in de hoek van de kamer tegen de muur te praten. Als iemand dan aan de andere kant hetzelfde doet, kan je elkaar verstaan. 

Het is ook leuk om een rondvaart de doen met een boot op de rivier, deze boottochten boek je gemakkelijk via onderstaande tour van GetYourGuide. En vergeet niet pastéis de Belém te proeven, dit zijn de lekkerste Pastéis de nata van Portugal.

Padrão dos descombrimentos - Lissabon met kinderen

Padrão dos descombrimentos is het monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15de en 16de eeuw de wereld hebben verkend. Een indrukwekkende stop tijdens je citytrip in Lissabon met kinderen

Lissabon met kinderen

Elevator de Santa Justa - Lissabon met kinderen

De Elevator de Santa Justa is een lift die de laaggelegen straat Ria Santa Justa met het hooggelegen Campoplein verbindt. Boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. 
Deze lift is een deel van het openbaar vervoer van de stad, je kan erop met hetzelfde kaartje dat je voor de tram en metro koopt. 

💡 Lissabon is gebouwd op zeven heuvels waardoor er heel wat uitkijkpunten zijn. Slenterend door de straatjes kom je ook heel wat mooie plekjes tegen. 

De gele tram 28 - Lissabon met kinderen

Deze gele iconische tram rijdt door de stijle straten van Lissabon. Met tram 28 passeer je door de wijken Bairro Alto, Baixa en alfama. Bairro Alto is super leuk voor een avondje uit met veel toffe restaurantjes, wijnbars en cafétjes. 

Lissabon met kinderen

Pink Street - Lissabon met kinderen

Rua Nova do Carvalho, de “Pink Street”, is een bekende uitgaansplek in de wijk Cais do Sodré in Lissabon. Hier loop je letterlijk op een roze straat.  

Lissabon met kinderen

Oceanário de Lisboa - Lissabon met kinderen

In het parque das Nacões vind je één van de grootste aquaria van de wereld. Het Oceanário de Lisboa is een combinatie van oceaan en aquarium op de pier in de rivier de Taag. Nog voordat je het gebouw binnengaat is er al een hoop te zien en doen; zo is er een enorme waterval, een pad met stapstenen over het water en door mist heen. Leuk voor kinderen om te spelen. 

💡 Achter dit gebouw vind je de kabelbaan waarmee je een tochtje langs het water kan maken en aan de ene kant het Parco Nacoes en de andere kant het brede water van de Taag en de Vasco de Gamabrug. 

Ook leuk: bezoek Sintra met kinderen

Lissabon met kinderen

Over Melissa

Wij zijn Dustin en Melissa en samen met onze 2 kinderen Livia en Nolan delen wij graag onze reizen en avonturen die wij maken. Twee jaar geleden hebben wij een camper gekocht en opgeknapt. Nu gaan wij regelmatig weekendjes weg naar leuke kindercampings binnen Nederland en ontdekken wij Europa. Zo hebben wij vorig jaar een roadtrip gemaakt naar ons favoriete vakantieland: Portugal en dit jaar zijn we erg verrast door het mooie Kroatië.

Wil je nog meer weten over Portugal of leuke plekken binnen Europa, neem dan een kijkje op instagram.com/camperfamily_adventures. Hier delen we al onze tips!

Lissabon met kinderen

Ook dit is portugal

Portugal Madeira met kinderen

Madeira

pin deze blog!

Lissabon met kinderen

Deel & pin deze blog!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.