travelwithkids.net

De mooiste tulpenvelden

Dit zijn de mooiste tulpenvelden van Nederland!

De tulpenvelden in Nederland trekken jaarlijks honderdduizenden toeristen. Maar veel Nederlanders hebben nog nooit een tulpenveld bezocht. Zonde! De velden vol tulpen, hyacinten en narcissen in alle kleuren van de regenboog zijn namelijk prachtig en ook nog eens gratis te bezoeken.

In Nederland vind je heel veel bollenvelden. De bekendste zijn de bollenvelden in de Bollenstreek. Een gebied tussen Leiden en de kust, uitgestrekt van Wassenaar tot Hillegom. Ook de bekende botanische tuin de Keukenhof in Lisse ligt in dit gebied. Super mooi, maar ook super druk, vooral in de weekenden zouden wij aanraden deze bollenvelden te mijden. In deze blog lees je alles wat je moet weten over een bezoek aan de mooiste (en rustigste) tulpenvelden van Nederland.

Tulpenvelden met kinderen
Tulpenvelden met kinderen

Waar vind je de mooiste tulpenvelden van Nederland?

Een super goed alternatief voor de drukte in de Bollenstreek, zijn de rustige en nog onontdekte tulpenvelden in Goeree-Overflakkee. Deze prachtige tulpenvelden liggen op een half uur rijden van Rotterdam. Zo mooi, uitgestrekt en zonder toeristen. Wat een verschil met de tulpenvelden in de Bollenstreek. Je kan hier de velden helemaal voor je alleen hebben als je ze op een zaterdagochtend bezoekt.

Voor een leuke autoroute rijd je een rondje tussen de dorpjes Oude-Tonge, Dirksland en Middelharnis. De mooiste velden, die vrij toegankelijk zijn, vonden wij aan:
🌷 de Korteweg in Nieuwe-Tonge. Prachtige rode tulpen.
🌷 de Armenweg in Nieuwe-Tonge. Eindeloze roze en paarse tulpen.

Ga je liever fietsen? Kies dan voor de tulpenroute. Deze route van ongeveer 29 kilometer wordt jaarlijks uitgezet en voert je langs dijken en velden vol met prachtige tulpen. Meer informatie kan je vinden op de website van Goeree-Overflakkee.

Tulpenvelden met kinderen
De mooiste tulpenvelden van Nederland

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

De beste tijd om de tulpenvelden te bezoeken

Bollenvelden bloeien over het algemeen tussen eind maart en begin mei. De bloei is afhankelijk van de weersomstandigheden in het begin van het voorjaar. Hoe kouder het voorjaar, hoe later de bollenvelden in bloei staan. De narcissenvelden bloeien als eerst, van eind maart tot en met begin april. Gevolgd door de hyacintenvelden van begin tot en met eind april. Tot slot bloeien de tulpenvelden van ongeveer half april tot en met begin mei. Let op: op Goeree-Overflakkee groeien alleen tulpen, dus geen narcissen en hyacinten.

De mooiste tulpenvelden van Nederland

Handige informatie en tips

Wist je dat het niet gewaardeerd wordt als je tussen de tulpenvelden door loopt? Jaarlijks worden er namelijk heel wat bloemen vertrapt door toeristen. Maar ook als je goed oplet, en niet op de bloemen staat, kan je de bloemen beschadigen. Je kan ziektes en plagen mee het veld inbrengen, zoals schimmels en bacteriën. De telers zijn daarom in 2022 een campagne begonnen, met de slogan: ‘Enjoy the flowers, respect our pride.’ Geniet dus van de bloemen, maar betreed de velden alleen als er nadrukkelijk staat aangegeven dat dit mag.

Tulpenvelden in Nederland
Hoe leuk de foto's ook zijn, doe dit NIET als het niet specifiek is aangegeven dat je de velden mag betreden.

Trouwens, we hoeven hopelijk niet te vermelden dat het plukken van bloemen ook niet de bedoeling is 😉

Sluit je ochtendje tulpenvelden af bij familierestaurant Brasserie Dok16 en de naastgeleden Speeltuin Hernesseroord en Kinderboerderij Middelharnis.

Tulpenvelden Goeree-Overflakkee
Tulpenvelden Goeree-Overflakkee

Ook leuk...

Wil je toch graag naar de Bollenstreek? Probeer dan niet in het weekend te gaan, of het liefst zo vroeg mogelijk. Wij reden deze autoroute van de ANWB: Bollenstreekroute. Erg leuk, en handig met bijvoorbeeld een baby. Je kan langs de route parkeren en uitstappen om de tulpenvelden te bezoeken. Parkeerplekjes kunnen tijdens drukte wel schaars zijn. Ook de Keukenhof is leuk te bezoeken met kinderen, kaartjes en tours regel je gemakkelijk via onderstaande link. 

Tulpenvelden Bollenstreek met kinderen
Geniet van de tulpenvelden, maar loop er dus niet zo doorheen (wisten wij hier ook nog niet 🙁 )

Heb je iets aan deze blog gehad? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Deel & pin deze blog!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Dit artikel bevat affiliate linkjes.