travelwithkids.net

De leukste speelbossen van Nederland

Een handig overzicht inclusief praktische informatie

Ben jij op zoek naar avontuur, frisse lucht en een leuke manier om de natuur te ontdekken met jouw kinderen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In Nederland zijn er tal van speelbossen waar kinderen zich kunnen uitleven en ouders kunnen genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Van touwbruggen en boomhutten tot klimrekken en waterpartijen, er is voor ieder wat wils. Dus pak je rugzak en wandelschoenen en laten we op ontdekkingstocht gaan door de mooiste speelbossen van Nederland!

Speelbossen in Nederland
Speelbossen in Nederland

Speelbossen in Groningen

Speelbos Kuzemerkooi – Oldekerk

Speelbos Kuzemerkooi is gelegen in het prachtige natuurgebied ten noorden van Oldekerk in Groningen. Het is een ruig en avontuurlijk speelbos, waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, balanceren over boomstammen, hutten bouwen en meer. Het speelbos heeft ook een aantal vijvers, waar kinderen in kunnen spelen en zoeken naar kikkervisjes.

Adres: De Wieren, Oldekerk
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een kleine parkeerplaats bij het speelbos.

 

Speelbos Meeden

Speelbos Meeden biedt kinderen een fantastische mogelijkheid om te spelen in een natuurlijke omgeving. Het speelbos beschikt over diverse klim- en klautertoestellen, een uitdagende touwbrug en verschillende waterspeeltoestellen. Ook zijn er picknickbanken aanwezig, zodat je na het spelen lekker kunt uitrusten en genieten van de omgeving.

Adres: Boslaan, Meeden
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is voldoende parkeergelegenheid bij het speelbos.

 

Speelbos Tussen de Venen – Muntendam

Speelbos Tussen de Venen ligt in het natuurgebied tussen Muntendam en Veendam. Het is een mooi aangelegd speelbos met verschillende klim- en klautertoestellen, een kabelbaan, een speelveld en meer. Kinderen kunnen hier ook lekker in de natuur spelen, hutten bouwen en op zoek gaan naar kleine beestjes.

Adres: Tussen de Venen, Muntendam
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een kleine parkeerplaats bij het speelbos.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Speelbossen in Friesland

Speelbos De Naturij – Drachten

Speelbos De Naturij is een gratis toegankelijk speelbos in Drachten. Het is gelegen in het recreatiegebied De Naturij en biedt verschillende speelmogelijkheden voor kinderen. Zo kunnen ze klauteren over boomstammen, hutten bouwen en klimmen op de uitkijktoren. Daarnaast zijn er ook diverse water- en zandspeelplaatsen. Het speelbos is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Adres: De Naturij, De Drift 25, 9203 GH Drachten
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een grote parkeerplaats naast De Naturij waar je gratis kunt parkeren.

 

Speelbos Drents-Friese Wold – Diever

Speelbos Drents-Friese Wold is gelegen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, in de buurt van Diever. Het speelbos biedt verschillende avontuurlijke speelmogelijkheden, zoals boomstambruggen, klimtorens en kabelbanen. Ook zijn er diverse water- en zandspeelplaatsen. Het speelbos is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Adres: Terwisscha 6a, 7981 LW Diever
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een parkeerplaats bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold waar je gratis kunt parkeren. Vanaf hier is het ongeveer 1,5 km lopen naar het speelbos.

 

Speelbos Sparjebird – Hemrik

Speelbos Sparjebird is gelegen in Hemrik, en is onderdeel van recreatiegebied De Leijen. Het speelbos biedt verschillende speelmogelijkheden, zoals een touwbrug, kabelbaan en uitkijktoren. Ook zijn er diverse water- en zandspeelplaatsen. Het speelbos is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Adres: Houtwal 3, 8409 JW Hemrik
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een parkeerplaats bij de ingang van het recreatiegebied De Leijen waar je gratis kunt parkeren. Vanaf hier is het ongeveer 500 meter lopen naar het speelbos.

Speelbossen Nederland

Speelbossen in Drenthe

Belevingsbos Kerkenveld

Belevingsbos Kerkenveld is een natuurlijke speeltuin die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Het biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder klimmen, balanceren, glijden en spelen in het water. Er zijn verschillende uitkijktorens en klimtoestellen, een kabelbaan, een waterpomp en een waterspeelplaats. 

Adres: Oosterweg, 7926 AC Kerkenveld
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid bij de ingang

 

Speelbos Lorken – Borger-Odoorn

Speelbos Lorken is een groot bos met verschillende speelgebieden voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn klim- en klautertoestellen, schommels, glijbanen, een tokkelbaan en een waterpomp. 

Adres: Boslaan 3, 9531 JL Borger-Odoorn
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid bij de ingang

 

Speelbos Roekpad – Echten

Speelbos Roekpad is een avontuurlijk bos voor kinderen vanaf 6 jaar. Het heeft een uitdagend parcours met touwbruggen, een kabelbaan en een tokkelbaan. Er zijn ook diverse klimtoestellen en schommels. Voor jongere kinderen is er een speciale speelplek. 

Adres: Bosweg, 7932 PD Echten
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid bij de ingang

 

Speelnatuur Dwingelderveld – Ruinen

Speelnatuur Dwingelderveld is een grote natuurspeeltuin waar kinderen kunnen klimmen, bouwen, spelen in het water en nog veel meer. Er is een grote zandbak, een huttenbouwplek, waterpompen, een insectenmuur, een kabelbaan en verschillende klim- en klautertoestellen. 

Adres: Benderse 22, 7963 RA Ruinen
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid bij de ingang

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Speelbossen in Overijssel

Klauterwoud Hof van Espelo – Enschede

Klauterwoud Hof van Espelo is een speelbos gelegen in het prachtige landgoed Hof van Espelo. Het bos is ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en biedt vele mogelijkheden om te klimmen, klauteren, en ontdekken. Er zijn verschillende speeltoestellen en hindernissen in het bos te vinden. Ook zijn er verschillende paden en routes die je kunt volgen om het bos te verkennen.

Adres: Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een gratis parkeerplaats bij de ingang van het bos.

 

Natuurspeelplaats Woeste Willem – Deventer

Natuurspeelplaats Woeste Willem is een avontuurlijke speelplaats voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het is een speelplek in het bos waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, spelen met water en hutten bouwen. Naast spelen in het bos, zijn er ook verschillende activiteiten die georganiseerd worden, zoals knutselen en kampvuur maken.

Adres: Hoge Hondstraat 5, 7415 PP Deventer
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is parkeergelegenheid in de buurt van de natuurspeelplaats.

 

Speelbos ‘In het hol van de leeuw’ – Lemerlerberg

Speelbos ‘In het hol van de leeuw’ is een speelbos gelegen in de Lemerlerberg, waar kinderen van alles kunnen beleven. Er zijn verschillende klimtoestellen, zoals een klauterboom en een klimwand. Ook zijn er diverse speelplekken, een waterpomp, en een doolhof.

Adres: Lemerlerweg 41, 8148 PB Lemele
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is parkeergelegenheid in de buurt van het speelbos.

 

Speelbos Gammelkerbeek – Oldenzaal

Speelbos Gammelkerbeek is een speelbos in de buurt van het natuurgebied Boerskotten. Het is een ideale plek voor kinderen om te spelen in de natuur. Er zijn verschillende speeltoestellen, zoals een kabelbaan en een waterspeelplek. Daarnaast is er een speelweide en een vuurplek waar je kunt picknicken en marshmallows kunt roosteren.

Adres: Vos de Waelstraat, 7576 BX Oldenzaal
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is parkeergelegenheid bij de ingang van het speelbos.

 

Speelbos Sallandse Heuvelrug – Nijverdal

In dit speelbos kunnen kinderen zich uitleven op verschillende toestellen, zoals een klimtoren, glijbaan, schommels en touwbruggen. Er is ook een waterpomp en een zandbak aanwezig. Daarnaast zijn er verschillende speurtochten en opdrachten uitgezet die kinderen kunnen doen. Zo kunnen ze op een leuke manier meer leren over de natuur in het gebied.

Adres: Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Parkeergelegenheid is er bij de ingang van het speelbos.

Speelbossen in Flevoland

Belevenissenbos Lelystad

Het Belevenissenbos in Lelystad is een avontuurlijk bos voor kinderen. Hier kunnen ze hutten bouwen, klimmen, klauteren en spelen in de natuur. Het bos heeft verschillende speelplekken en een aantal uitdagende routes door het bos. Ook is er een waterpomp, kabelbaan en een speelveld. Voor ouders is er een uitkijktoren waar ze kunnen genieten van het uitzicht.

Adres: Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad.
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Gratis bij het bos.

 

Natuurspeelbos Urk

Het Natuurspeelbos in Urk is een prachtig speelbos voor kinderen. Ze kunnen hier lekker klimmen, klauteren en ravotten in de natuur. Er is een waterspeelplaats, een kabelbaan en verschillende klimtoestellen. Ook is er een speciale picknickweide waar ouders kunnen genieten van de omgeving.

Adres: Vormtweg 3, 8321 RX Urk.
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Gratis bij het bos.

 

Speelbos de Zevensprong – Zeewolde

Het Speelbos de Zevensprong in Zeewolde is een mooi speelbos voor kinderen van alle leeftijden. Hier kunnen ze lekker spelen, hutten bouwen, klimmen en klauteren in de natuur. Er is een grote zandbak, verschillende klimtoestellen en een waterspeelplaats. Ook is er een speciale speelplek voor kinderen met een beperking. 

Adres: Flediteweg 2, 3896 LV Zeewolde.
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Gratis bij het bos.

 

Speelbos Zuiderzee – Almere

Het Speelbos Zuiderzee in Almere is een prachtig speelbos voor kinderen. Ze kunnen hier lekker spelen, klimmen en klauteren in de natuur. Er is een grote zandbak, een waterspeelplaats en verschillende klimtoestellen. Ook is er een speciale speelplek voor kinderen met een beperking

Adres: Muiderweg 10, 1351 GJ Almere. 
Prijs:Gratis
Parkeergelegenheid: 
Gratis bij het bos.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Speelbossen in Gelderland

Avonturenbos Stekkenberg – Groesbeek

Het Avonturenbos Stekkenberg is een ideale speelplek voor kinderen van alle leeftijden en biedt tal van activiteiten, zoals klimmen, klauteren, glijden, schommelen en spelen in het water. Er is ook een uitdagend klimparcours voor de oudere kinderen. 

Adres: Derdebaan, 6562 KB Groesbeek
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja

 

Het Indianenbos – Ermelo

Het Indianenbos in Ermelo is een avontuurlijk speelbos voor kinderen. Hier kunnen ze klimmen, klauteren en spelen in een prachtige natuurlijke omgeving. Het bos heeft verschillende speeltoestellen, een waterpomp en een touwbrug. Het is een ideale plek om te picknicken of te wandelen. 

Adres: Oude Nijkerkerweg 24, 3852 ZR Ermelo
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

 

Natuurspeelterrein Watertorenweg – Harderwijk

Het Natuurspeelterrein Watertorenweg in Harderwijk is een avontuurlijke speelplek voor kinderen van alle leeftijden. Het terrein is opgedeeld in verschillende zones, elk met een eigen thema en activiteiten. Zo is er onder andere een waterzone, een zandzone en een klimzone. 

Adres: Watertorenweg 69, 3843 BM Harderwijk
Prijs: Gratis Parkeergelegenheid: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

 

Speelbos Landgoed Schovenhorst – Putten

Het Speelbos Landgoed Schovenhorst is gelegen in Putten en biedt kinderen de mogelijkheid om de natuur te ontdekken en te spelen in een bosrijke omgeving. Het bos heeft verschillende speeltoestellen, een kabelbaan, een waterpomp en een uitdagende klimtoren. 

Adres: Garderenseweg 93, 3881 GK Putten
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, er is parkeergelegenheid in de buurt van het speelbos.

 

Speelbos Schuytgraaf – Arnhem

Speelbos Schuytgraaf in Arnhem is een prachtig speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Het speelbos is verdeeld in verschillende delen, zodat er voor kinderen van alle leeftijden wel iets te doen is. Zo is er een speelweide met voetbal- en volleybalvelden, een water- en zandplek en een grote kabelbaan. In het midden van het bos is een grote heuvel met een uitkijktoren waar je een fantastisch uitzicht hebt over het bos. Het speelbos is goed onderhouden en er zijn genoeg bankjes en picknicktafels waar je kunt zitten en genieten van de natuur terwijl de kinderen spelen.

Adres: Schuytgraaf 1, 6846XA Arnhem
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is voldoende parkeergelegenheid bij het speelbos.

 

Sprokkelbos – Lent

Het Sprokkelbos in Lent is een heerlijk speelbos voor kinderen van alle leeftijden. Er is van alles te doen en te ontdekken in het bos. Zo zijn er verschillende klimtoestellen, glijbanen en schommels. Maar ook de zandbak en het waterplekje zijn populair bij de kinderen. Het Sprokkelbos is goed onderhouden en er zijn verschillende picknicktafels waar je kunt zitten en genieten van de omgeving terwijl de kinderen spelen. Er zijn ook genoeg schaduwplekken te vinden op hete dagen.

Het bos is goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen en er zijn toiletten aanwezig. Kortom, het Sprokkelbos is een aanrader voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Adres: Griftdijk Noord 11, 6663AC Lent
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is voldoende parkeergelegenheid bij het speelbos.

Speelbossen in Utrecht

De Bosspeeltuin – Utrecht

De Bosspeeltuin in Utrecht is een avontuurlijke speeltuin waar kinderen tussen de 4 en 12 jaar zich helemaal kunnen uitleven. Er is van alles te doen: klauteren over de touwbrug, balanceren op boomstammen, glijden van de kabelbaan en nog veel meer. Ook is er een speciaal deel voor de allerkleinsten. Voor de ouders zijn er bankjes en picknicktafels waar ze kunnen genieten van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen spelen.

Adres: Kromme Rijnlaan 3, 3584 CR Utrecht
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Betaald parkeren in de straat of op de nabijgelegen parkeerplaats.

 

Speelbos Gagelbos – Utrecht

Het Speelbos Gagelbos is een avontuurlijke natuurspeeltuin in het Gagelbos in Utrecht. Kinderen kunnen hier heerlijk klimmen en klauteren, spelen in de zandbak en bouwen met hout en takken. Ook is er een waterspeelplaats waar kinderen zich kunnen vermaken met waterpompen, een waterbaan en waterrad.

Adres: Gangesdreef 7, 3564 SN Utrecht
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Gratis parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats.

 

Speelbos Nieuw Wulven – Houten

Speelbos Nieuw Wulven in Houten is een heerlijke plek voor kinderen om de natuur te ontdekken en te spelen. Er is van alles te beleven, van klimmen en klauteren op de speeltoestellen tot het bouwen van hutten en spelen in de zandbak. Ook kunnen kinderen er dieren spotten en zijn er diverse wandel- en fietsroutes in het gebied.

Adres: Zandweg 2, 3992 LM Houten
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Gratis parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats.

 

Speelbos Zuilen – Utrecht

Natuurspeeltuin Zuilen is een prachtig speelbos in Utrecht waar kinderen lekker kunnen ravotten in de natuur. Er zijn verschillende klimtoestellen, glijbanen, zandbakken en een waterpomp waar kinderen lekker mee kunnen spelen. Daarnaast zijn er ook picknicktafels waar je lekker kunt zitten en genieten van de natuur. Het bos is goed onderhouden en er zijn voldoende prullenbakken aanwezig om het bos schoon te houden.

Tips: Speelbos Zuilen is een echte aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die van de natuur houden. Het bos biedt volop mogelijkheden om te spelen en te ontdekken en is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Houd er wel rekening mee dat het soms erg druk kan zijn in het speelbos, vooral in het weekend en tijdens schoolvakanties.

Adres: Burgemeester Norbruislaan 680, 3555 EZ Utrecht
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is beperkte parkeergelegenheid bij de natuurspeeltuin, maar er zijn wel wat parkeerplekken te vinden in de omliggende straten.

Speelbossen in Noord-Holland

Avonturenspeelplaats Geestmerambacht – Koedijk

Avonturenspeelplaats Geestmerambacht is een populaire speeltuin en recreatiegebied in Koedijk. Het speelgebied van 25 hectare biedt tal van activiteiten voor kinderen van alle leeftijden en is ook toegankelijk voor mindervalide kinderen. De speeltuin heeft verschillende klimtoestellen, een kabelbaan, water- en zandspelen, een klimmuur, een skatebaan, een midgetgolfbaan en nog veel meer.

Er zijn toiletten en een horecagelegenheid op het terrein. Daarnaast zijn er picknicktafels en bankjes om te ontspannen.

Adres: Klaregroetweg 1, 1832 LD Koedijk
Prijs: Gratis toegang
Parkeergelegenheid: Er zijn meerdere parkeerplaatsen op het terrein.

 

Natuurspeeltuin Boezelbos – Hoorn

Natuurspeeltuin Boezelbos is een avontuurlijke speelplek voor kinderen van alle leeftijden, gelegen in een prachtig bosgebied in Hoorn, Noord-Holland. Het is een ideale plek om te spelen, te klimmen, te balanceren en de natuur te ontdekken. De speeltuin is ontworpen als een natuurlijke speelomgeving, met veel houten elementen en groen omringd. Er zijn onder andere verschillende klim- en klautertoestellen, schommels, een zandbak en waterpomp en picknicktafels aanwezig. Het is een ideale plek voor kinderen om lekker buiten te spelen en te leren over de natuur.

Adres: Boezelgracht 16, 1621 BL Hoorn
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is gratis parkeergelegenheid bij de speeltuin.

 

Speelbos Meermond – Heemstede

Speelbos Meermond is een prachtig speelbos gelegen in de bossen van Heemstede, Noord-Holland. Het is een fantastische plek voor kinderen om te spelen, te klimmen, te ontdekken en plezier te hebben in de natuur. Het bos is ontworpen als een natuurlijke speelomgeving met veel houten elementen en waterpartijen omringd door bomen. Er zijn verschillende uitdagende speeltoestellen, zoals een klimtoren, zandbak, een tokkelbaan, een waterpomp en een kabelbaan. Ook zijn er picknicktafels aanwezig.

Adres: Herenweg, Heemstede
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is gratis parkeergelegenheid bij de speeltuin.

 

Speelbos Purmerbos – Purmerend

Speelbos Purmerbos is een groot en avontuurlijk speelbos. Het is een fantastische plek voor kinderen om te spelen, te klimmen, te ontdekken en plezier te hebben in de natuur. Het bos is ontworpen als een natuurlijke speelomgeving met veel houten elementen en waterpartijen omringd door bomen. Er zijn verschillende uitdagende speeltoestellen, zoals een klimtoren, een kabelbaan en een waterpomp.

Adres: Westerweg, Purmerend
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is gratis parkeergelegenheid bij de speeltuin.

 

Speelbos Waarderhout – Heerhugowaard

Speelbos Waarderhout is een groot speelbos gelegen in Heerhugowaard. Het bos is voorzien van verschillende speeltoestellen, zoals een klimtoren, glijbaan, kabelbaan en een waterpomp. Daarnaast zijn er diverse wandel- en fietsroutes die door het bos lopen, waardoor het een leuke plek is voor het hele gezin.

Adres: De Omloop 1, 1704 RX Heerhugowaard
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: aanwezig bij het bos

 

Speelbos Zandspoor – Schoorl

Speelbos Zandspoor is gelegen in de Schoorlse Duinen, een prachtig natuurgebied in Noord-Holland. Het bos is voorzien van verschillende speeltoestellen, zoals klimrekken, een touwbrug, een glijbaan en een waterpomp. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes die door het bos lopen, waardoor het een leuke plek is voor het hele gezin.

Adres: Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: aanwezig bij het bos

 

Speelparcours Haarlemmermeerse Bos – Hoofddorp

Het Speelparcours Haarlemmermeerse Bos is een avontuurlijk speelpark gelegen in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Het park is voorzien van verschillende speeltoestellen, zoals klimrekken, glijbanen, touwbruggen en een trampoline. Daarnaast zijn er diverse wandel- en fietsroutes die door het bos lopen, waardoor het een leuke plek is voor het hele gezin.

Adres: Paviljoenlaan 1, 2131 LZ Hoofddorp
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: aanwezig bij het bos

Speelbossen in Zuid-Holland

Barendbos – Barendrecht

Het Barendbos is onderdeel van het natuurgebied Oude Maas. Het is een uitgestrekt bos met verschillende wandel- en fietsroutes, maar ook een groot speelbos voor kinderen. Het speelbos heeft verschillende speelelementen, zoals een kabelbaan, een waterpomp, en een touwbrug. Ook is er een grote zandbak en zijn er picknicktafels. Het bos is het hele jaar door geopend en leuk voor kinderen van alle leeftijden.

Adres: Ziedewijdsedijk 25, 2991 VP Barendrecht
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een parkeerplaats aanwezig bij het Barendbos.

Speelbossen Nederland
Barendbos is Barendrecht

Het Beverbos – Dordrecht

Het Beverbos is een speelbos gelegen in het natuurgebied de Hollandse Biesbosch in Dordrecht. Het bos is vernoemd naar de bevers die in dit gebied leven. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken in de natuur. Het Beverbos heeft verschillende speelelementen zoals een kabelbaan, een vlot en een waterpomp. Ook is er een speelweide, een zandbak en zijn er picknicktafels. Het is een mooie locatie om te wandelen en te genieten van de natuur.

Adres: Zuidhaven 9, 3311 WH Dordrecht
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een parkeerplaats aanwezig bij het Beverbos.

 

Monkeybos – Wassenaar

Het Monkeybos is een speelbos gelegen in het Wassenaarse Bos. Het bos is vernoemd naar de vele apen die in het verleden in het bos gehouden werden. Het Monkeybos heeft verschillende speelelementen zoals een klimtoren, een grote glijbaan en een tokkelbaan. Ook zijn er diverse speeltoestellen en picknicktafels. Het is een mooie locatie om te wandelen en te genieten van de natuur. Let op: het Monkeybos is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen vanwege de vele trappen en hoogteverschillen. Daarnaast is het vooral geschikt voor wat oudere kinderen. 

Adres: Dr. Mansveltkade 3, 2242 TZ Wassenaar
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een parkeerplaats aanwezig bij het Wassenaarse Bos.

 

Natuurspeeltuin de Speeldernis – Rotterdam

De Natuurspeeltuin de Speeldernis is een unieke plek in het hartje van Rotterdam, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken in de natuur. De speeltuin is opgezet volgens de principes van permacultuur, waarbij de natuurlijke omgeving het uitgangspunt is. Kinderen kunnen spelen in de wilgentunnel, hutten bouwen, klimmen, klauteren en nog veel meer.

Adres: Roel Langerakpark 23, 3078 LZ Rotterdam
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is beperkte parkeergelegenheid in de omgeving, maar de speeltuin is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Speelbos De Balij – Zoetermeer

Speelbos De Balij is een prachtig stukje natuur vlakbij Zoetermeer. Het speelbos is speciaal aangelegd voor kinderen, met allerlei uitdagende speeltoestellen en -objecten. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en ravotten, hutten bouwen, klimmen, klauteren en nog veel meer.

Adres: Kurkhout 100, 2719 JD Zoetermeer
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een ruime parkeergelegenheid bij het nabijgelegen Balijbos.

 

Speelbos Meermond – Oegstgeest

Speelbos Meermond is een prachtig speelbos in de buurt van Oegstgeest. Het speelbos is speciaal aangelegd voor kinderen en biedt allerlei leuke en uitdagende speeltoestellen en -objecten. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en ravotten, hutten bouwen, klimmen, klauteren en nog veel meer.

Adres: Lange Voort 2, 2343 CB Oegstgeest
Prijs: gratis
Parkeergelegenheid: Er is beperkte parkeergelegenheid bij het speelbos zelf, maar er is meer parkeergelegenheid in de omgeving.

 

Speelbos Robin Hood – Den Haag

Speelbos Robin Hood in Den Haag is een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan. Het speelbos heeft verschillende klim- en klautertoestellen en er zijn allerlei routes die je kunt volgen. Je kunt er dus heerlijk avonturen beleven en je fantasie de vrije loop laten. Het speelbos is vrij toegankelijk en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ook is er een grote picknicktafel waar je lekker kunt zitten om bij te komen van het spelen.

Adres: Houtlaan 100, 2595 BB Den Haag
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Parkeren kan bij het nabijgelegen station Laan van NOI. Het speelbos ligt op loopafstand van dit station. Er is ook beperkte parkeergelegenheid langs de Houtlaan.

 

Strand speeltuin & speelbos – Rockanje

De strand speeltuin & speelbos in Rockanje is een geweldige plek voor kinderen om te spelen en te genieten van het strand. Het speelbos is vrij toegankelijk en biedt allerlei leuke klim- en klautertoestellen en andere speelmogelijkheden. Ook kun je er heerlijk ravotten in het zand en genieten van de zon en de zee. Er zijn picknicktafels aanwezig waar je lekker kunt zitten om bij te komen van het spelen. Let op: de speeltuin en het speelbos zijn alleen geopend in de zomermaanden.

Adres: Duinstraat 12, 3235 NK Rockanje
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is beperkte parkeergelegenheid bij de strand speeltuin. Bij drukte is het aan te raden om te parkeren op de parkeerplaatsen nabij het strand.

Speelbossen Nederland
Strandspeeltuin & speelbos Rockanje

Waterspeeltuin Cronestein – Leiden

Waterspeeltuin Cronestein in Leiden is een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan. De waterspeeltuin heeft verschillende speeltoestellen, waterstromen en fonteinen waarmee kinderen lekker kunnen spelen en spetteren. Ook is er een groot veld waar je kunt picknicken of lekker kunt zitten om bij te komen van het spelen. Het is een perfecte plek om op een warme zomerdag verkoeling te zoeken. De waterspeeltuin is vrij toegankelijk en geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Adres: Cronestein 6, 2311 AC Leiden
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is beperkte parkeergelegenheid bij de waterspeeltuin. Bij drukte is het aan te raden om te parkeren op de nabijgelegen parkeerplaatsen.

Speelbossen in Zeeland

Natuurspeelbos de Braakman – Biervliet

Het Natuurspeelbos de Braakman is gelegen in het zuidwesten van de provincie Zeeland, in de gemeente Terneuzen. Het speelbos is onderdeel van het Recreatieschap Westerschelde en biedt kinderen de mogelijkheid om te spelen en te ontdekken in de natuur. In het speelbos kunnen kinderen hutten bouwen, klauteren, balanceren en klimmen. Daarnaast is er een waterpomp en een modderkeuken aanwezig.

Adres: Braakmanweg, 4521 PV Biervliet
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

 

Speelbos De Zevensprong – Zeewolde

Het speelbos De Zevensprong is gelegen in Zeewolde, in de provincie Flevoland. Het bos is onderdeel van het Horsterwold, het grootste loofbos van West-Europa. Het speelbos heeft diverse speeltoestellen zoals een touwbrug, klimbomen, een glijbaan en een kabelbaan. Daarnaast kunnen kinderen hutten bouwen en spelen in de zandbak. 

Adres: Groenewoudseweg, 3896 LS Zeewolde
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Speelbossen in Noord-Brabant

Docus de Das Avonturenpad – Schaijk

Docus de Das Avonturenpad is een speelbos dat zich bevindt in de Herperduinen, in het noordoosten van Brabant. Het bos is ontworpen voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en biedt verschillende speelmogelijkheden. Zo kunnen kinderen onder andere hutten bouwen, klimmen en klauteren en spelen met water en zand. 

Adres: Schaijkseweg 12, 5373 KL Herpen
Prijs: Gratis
Parkeergelehenheid:
parkeren kan op de parkeerplaats bij de ingang van de Herperduinen.

Das docus avonturenpad

Maashorst Speelbos – Uden

Maashorst Speelbos is gelegen in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant, de Maashorst. Het speelbos heeft verschillende speeltoestellen en speelmogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen kunnen onder andere spelen op de klimberg, de kabelbaan, het touwparcours en de waterpomp. 

Adres: Nistelrodeseweg 10, 5406 PT Uden
Prijs: Gratis
Parkeergelehenheid:
parkeren kan op de parkeerplaats bij de ingang van het speelbos.

Natuurbelevingspad Boekel – Boekel

Natuurbelevingspad Boekel is een wandelpad van ongeveer 1,5 kilometer lang dat geschikt is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Langs het pad zijn verschillende speeltoestellen en speelmogelijkheden te vinden, zoals een klauterboom, een klimheuvel en een waterpomp. 

Adres: Dr. Willem Dreesstraat 2, 5427 HZ Boekel
Prijs: Gratis
Parkeergelehenheid:
parkren kan op de parkeerplaats bij de ingang van het pad.

Natuurspeeltuin Zandbos – Deurne

Natuurspeeltuin Zandbos is een speelbos dat zich bevindt in het bosgebied bij het Zandbos in Deurne. Het speelbos is ontworpen voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en biedt verschillende speelmogelijkheden. Zo kunnen kinderen onder andere klimmen en klauteren op de speeltoestellen, spelen met water en zand en hutten bouwen. 

Adres: Toon van Dommelenpad, 5754 DA Deurne
Prijs: Gratis
Parkeergelehenheid:
parkeren kan op de parkeerplaats bij de ingang van het Zandbos.

Speelbos Boeverijen – Breda

Speelbos Boeverijen ligt in het westen van Breda, tussen het Mastbos en het Liesbos. Het speelbos is ongeveer 20 hectare groot en biedt diverse speeltoestellen, een waterspeelplaats, kabelbanen en een uitkijktoren. Er zijn ook diverse wandelroutes in het bos. 

Adres: Bavelseweg 325, 4817 ZM Breda
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, bij de ingang

Speelbos De Elzen – Waalwijk

Speelbos De Elzen ligt in het noorden van Waalwijk en is ongeveer 8 hectare groot. Het speelbos biedt diverse speeltoestellen, een kabelbaan, een waterpomp en een blotevoetenpad. Er zijn ook diverse wandelroutes in het bos. 

Adres: Grotestraat, 5141 HB Waalwijk
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, bij de ingang

Speelbos De Kemmer – Oirschot

Speelbos De Kemmer ligt in het noorden van Oirschot en is ongeveer 8 hectare groot. Het speelbos biedt diverse speeltoestellen, een waterpomp, een blotevoetenpad en een uitkijktoren. Er zijn ook diverse wandelroutes in het bos. 

Adres: Kemmerseweg, 5688 PM Oirschot
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, bij de ingang

Speelbos de Molenheide – Mierlo

Speelbos de Molenheide ligt in het noordoosten van Mierlo en is ongeveer 7 hectare groot. Het speelbos biedt diverse speeltoestellen, een waterpomp, een blotevoetenpad en een uitkijktoren. Er zijn ook diverse wandelroutes in het bos. 

Adres: Molenheide, 5731 RH Mierlo
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Ja, bij de ingang

Natuurspeelbos Gilze – Rijen

Natuurspeelbos Gilze-Rijen is een heerlijke plek om buiten te spelen. Het speelbos is ongeveer 1,5 hectare groot en biedt kinderen volop gelegenheid om te klimmen, klauteren en ontdekken. Zo is er onder andere een waterspeelplaats, een doolhof, een kabelbaan en een hoge uitkijktoren. Ook zijn er verschillende picknicktafels en bankjes, zodat ouders en verzorgers lekker kunnen ontspannen terwijl de kinderen spelen. 

Adres: Hulteneindsestraat, 5125 NJ Hulten
Prijs: gratis
Parkeergelegenheid: Er is een ruime parkeerplaats aanwezig bij het speelbos.

Speelbos Groot Speijck – Oisterwijk

Speelbos Groot Speijck ligt in de bossen van Oisterwijk en biedt kinderen volop mogelijkheden om te spelen en ontdekken. Zo zijn er verschillende klimtoestellen, schommels en een uitkijktoren. Ook zijn er diverse speelroutes uitgestippeld, waarbij kinderen aan de hand van opdrachten de natuur en de omgeving kunnen verkennen. Verder is er een restaurant aanwezig bij het speelbos, waar ouders en verzorgers iets kunnen eten en drinken terwijl de kinderen spelen.

Adres: Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een parkeerplaats aanwezig bij het speelbos.

Speelbos Herperduin – Herpen

Het Speelbos Herperduin ligt midden in de bossen en biedt kinderen volop gelegenheid om te klimmen, klauteren en ravotten. Er zijn verschillende speeltoestellen, zoals een klimrek, schommels en een zandbak. Ook kunnen kinderen in het speelbos hutten bouwen en spelen in de natuurlijke speelweide. Voor ouders en verzorgers zijn er verschillende picknicktafels en bankjes aanwezig.

Adres: Schaijkseweg, 5373 KL Herpen
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een parkeerplaats aanwezig bij het speelbos.

Lees onze uitgebreide blog over Speelbos Herperduin.

Speelbos Herperduin

Speelbos ’t Slingerpedje – Bladel

Speelbos ’t Slingerpedje is een avontuurlijk speelbos met verschillende speeltoestellen en speelroutes. Kinderen kunnen klimmen en klauteren op de toestellen, spelen in het zand en hutten bouwen in het bos. Ook is er een waterspeelplaats en zijn er diverse wandelroutes uitgestippeld, waarbij kinderen de natuur en de omgeving kunnen ontdekken. Verder zijn er diverse picknicktafels en bankjes aanwezig, zodat ouders en verzorgers lekker kunnen ontspannen terwijl de kinderen spelen.

Adres: Ganzestraat, 5531 AC Bladel
Prijs: Gratis
Parkeergelegenheid: Er is een parkeerplaats bij de speeltuin.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Speelbossen in Limburg

Speelbos De Meinweg – Herkenbosch

Er zijn verschillende speeltoestellen in het bos te vinden, zoals een uitkijktoren, glijbanen, klim- en klautertoestellen en schommels. Ook zijn er diverse wandelroutes uitgestippeld, variërend van 1 tot 15 kilometer lang. 

Adres: Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch
Prijs: Gratis
Parkeermogelijkheden: Er zijn meerdere parkeerplaatsen op en nabij het terrein, waaronder een grote parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum De Meinweg.

Speelbos de Boskoel – Belfeld

Het speelbos is ruim opgezet en biedt diverse speeltoestellen en -mogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden. Zo zijn er klimrekken, glijbanen, schommels, een kabelbaan en een waterpomp. Ook is er een blotevoetenpad, een educatief pad en zijn er diverse wandelroutes uitgestippeld. 

Adres: Venloseweg 205, 5932 NB Belfeld
Prijs: Gratis
Parkeermogelijkheden: Er is beperkte parkeergelegenheid op het terrein zelf, maar er zijn ook enkele parkeerplaatsen in de buurt.

Speelbossen Nederland
Speelbos de Boskoel

Speelbos Klein Zwitserland – Tegelen

Het speelbos is ruim opgezet en biedt diverse speeltoestellen en -mogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden. Zo zijn er klimrekken, glijbanen, schommels en een kabelbaan. Ook is er een blotevoetenpad, een educatief pad en zijn er diverse wandelroutes uitgestippeld. 

Adres: Op de Heide, 5932 Tegelen
Prijs: Gratis
Parkeermogelijkheden: Er is parkeergelegenheid bij de toegangspoort aan de Op de Heide.

 

Speelbos Steinerbos in Stein

Speelbos Steinerbos is onderdeel van recreatiegebied Steinerbos. Het is een natuurspeeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Het speelbos heeft verschillende speeltoestellen, zoals een kabelbaan, glijbaan, schommels en een waterpomp. Ook zijn er diverse klim- en klautertoestellen en een zandbak aanwezig. Daarnaast is er een picknicktafel aanwezig en zijn er toiletten in de buurt.

Let op: het Speelbos is geopend van maart tot en met oktober. 

Adres: Dieterenstraat 34, 6171 JP Stein
Prijs: Gratis, voor het recreatiegebied Steinerbos moet wel entree worden betaald.
Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van recreatiegebied Steinerbos. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Tip: Meer inspiratie voor leuke duurzame uitjes met kinderen in Nederland.

Heb je iets aan deze blog over speelbossen in Nederland gehad? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

De leukste speelbossen van Nederland

Deel & pin deze blog!

Lees al onze artikelen over Uitjes in Nederland

Tulpenvelden met kinderen

Nederland

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips