travelwithkids.net

Kopenhagen met kinderen

Deze 6 dingen moet je doen in Kopenhagen met kinderen!

Kopenhagen is een fantastische stad om met kinderen te bezoeken. Het ligt op slechts een uurtje vliegen vanaf Amsterdam (lees hier onze tips voor het vliegen met kinderen), het is rustig en compact en je hebt er veel lekkere restaurantjes en mooie winkels. Een ideale stad dus voor een citytrip met kids!

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en heeft 650.000 inwoners. Het klimaat van Denemarken is ongeveer gelijk aan die van Nederland, maar het regent er wel minder. Het is een stad die je in een lang weekend goed kan verkennen. In deze blog geven we je zes activiteiten die Kopenhagen met kinderen onvergetelijk maken. Voor de kinderen, maar ook voor jou!

Tip: Lees ook onze blog over Oslo met kinderen, nog zo’n leuke Scandinavische stad!

Denemarken Kopenhagen met kinderen
Gekleurde huisjes in Kopenhagen Denemarken

Attractiepark Tivoli - Kopenhagen met kinderen

Tivoli is een attractiepark in het centrum van Kopenhagen. Het is een park, tuin, attractiepark, speeltuin en kermis in één. Je kan je hier zonder moeite een dag vermaken. Er zijn verschillende soorten entreetickets. Je kunt alleen een entreepas kopen (dit hebben wij gedaan), je hebt dan toegang tot het park, de (speel)tuinen en restaurantjes, maar voor de attracties zelf moet je los betalen. Ook is er een aparte Unlimited Ride ticket, waarmee je toegang krijgt tot alle attracties in het park.

Tivoli Kopenhagen
Tivoli Kopenhagen

Als je het park verlaat via de Food Hall, krijg je een stempel en kan je later weer naar binnen. Wij zijn na de lunch terug naar het hotel gelopen, daar hebben de kids een slaapje gedaan en vervolgens hebben we de namiddag en avond weer besteed in Tivoli. Als afsluiter van de dag kan je een hapje eten bij één van de vele foodcourts in de Tivoli Food hall. Makkelijk, snel en lekker! Ideaal met kids dus ;-).

Let op: Tivoli is enkel in de zomer, tijdens Halloween en de kerstperiode open. Check dus voor je gaat de openingstijden van het park hier.

Tip: ook leuk met kinderen: Legoland Billund.

Tivoli Kopenhagen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Met de bakfiets door Kopenhagen fietsen

Kopenhagen te voet verkennen is misschien iets te veel met kinderen. Vooral als je de kleine zeemeermin wilt zien, moet je een flink stuk lopen. De fiets is een beter alternatief. Kopenhagen is meerdere keren uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld en beschikt over 350 kilometer aan fietspaden. De fietspaden liggen iets hoger dan de normale weg en zijn erg veilig.

En wil je een echte Kopenhaagse ervaring? Dan kies je voor de bakfiets! Je ziet ze overal in de stad. Wij hebben onze bakfiets gehuurd bij Baisikeli. We betaalde voor 4 uur ongeveer 40 euro voor de bakfiets en 13 euro voor een normale fiets. Een super leuke manier op Kopenhagen met kinderen te ontdekken.

Kopenhagen met kinderen
Met de bakfiets door Kopenhagen
Met de bakfiets door Kopenhagen

De ronde toren van Kopenhagen met kinderen beklimmen

Vanaf de Rundetaarn heb je een prachtig uitzicht over Kopenhagen. Deze toren is bijna 35 meter hoog en heeft het oudst werkende observatorium van Europa. Ook fijn: er zijn geen trappen, je klimt via een steile spiraalhelling omhoog. Ook te beklimmen met de kinderwagen dus! Check de huidige openingstijden en toegangsprijzen hier.

De Ronde Toren van Kopenhagen

Paarden kijken bij Christiansborg - Kopenhagen met kinderen

Wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Kopenhagen met kinderen, zijn de stallen van Christiansborg Palace. Sowieso is het voormalig Koninklijke Paleis Christiansborg Palace een mooi gebouw om te bezoeken. Het paleis is nu het onderkomen van het Deense parlement, het Deense Hooggerechtshof en het bureau van de Eerste minister van Denemarken.

In de Koninklijke stallen staan de prachtige paarden die gebruikt worden tijdens feestelijke gelegenheden. Vroeger stonden hier 270 koninklijke paarden, nu zijn het er nog maar 20. Naast de paarden, kan je ook de staatskoetsen en andere rijtuigen bewonderen. Hier vind je alle praktische informatie voor je bezoek. Wij hadden geluk, de paarden waren aan het trainen in de bak voor het paleis. Wij hebben de stallen dus niet bezocht, maar konden gratis meekijken met de training.

Paarden in Kopenhagen
Kopenhagen met kinderen
Kopenhagen met kinderen

Speeltuintjes bezoeken - Kopenhagen met kinderen

Wist je dat je op Google Maps kan zoeken op speeltuin (of playground) en je dan een overzicht krijgt van alle speeltuintjes in de buurt? Leuk om in een onbekende stad te doen! In Kopenhagen kwamen wij uit bij de Skyedebanehaven. Een leuke speeltuin voor alle leeftijden, verstopt in een binnentuin van een mooi oud pand. Gratis te bezoeken en meteen een leuke manier om met de locals in contact te komen.

Speeltuin in Kopenhagen
Speeltuin Kopenhagen

Taartjes eten en ontbijten - Kopenhagen met kinderen

Wij houden van buiten de deur ontbijten en taartjes eten. In Kopenhagen heb je gelukkig heel veel leuke en hippe tentjes. Eén van onze favorieten voor het ontbijt is Bowl Market Copenhagen. We bestelde een smoothiebowl, een flinke bak havermout en een croissant. Daarnaast mag je Conditori La Glace niet missen voor de lekkerste taartjes en macarons. Hier hebben wij gekozen voor afhalen, want de tent is misschien iets te chique om te bezoeken met jonge kinderen. De taartjes waren verrukkelijk en een lust voor het oog.

Kopenhagen met kinderen
Ontbijten in Kopenhagen

Tip: lees hier nog meer leuke bestemmingen voor een stedentrip met een peuter. Of lees de blog van Robin voor nog meer leuke tips: Wat te doen in Kopenhagen.

Heb je iets aan deze blog gehad? Je zou me enorm steunen door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Deel & pin deze blog!

Maak Kopenhagen onderdeel van een onvergetelijke roadtrip

Zweden Lapland met kinderen

Lapland

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.