travelwithkids.net

Indonesië

Het land van de rijstvelden, tempels en tropische stranden

Indonesië bestaat uit een archipel van ongeveer 17.000 eilanden, slechts 6000 van deze eilanden zijn bewoond. Het land is ongeveer 46 keer zo groot als Nederland en heeft 273 miljoen inwoners. Indonesië is hiermee qua inwonersaantal het derde grootste land van de wereld. Ruim twee derde van de inwoners woont op Java, Bali en Sumatra. Dit zijn ook de eilanden waar de meeste toeristen jaarlijks heen reizen. 

De archipel ligt in Zuid-Oost Azië. Vanaf Nederland vlieg je er in ongeveer 15 uur heen. Indonesië heeft een tropisch klimaat, dit houdt in dat het het gehele jaar warm is (rond de 30 graden). Het regenseizoen loopt van oktober tot en met maart. De beste reistijd voor Indonesië is dan ook van april tot en met september, een ideale bestemming dus voor de zomervakantie!

Indonesië Java met kinderen - Borobodur tempel
Indonesië Bali met kinderen
Indonesië Bali met kinderen

Lees al onze artikelen over Indonesië

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.