travelwithkids.net

De spannendste hangbrug van Duitsland

Alles wat je moet weten voor een geslaagd bezoek

Ben je op zoek naar een avontuurlijke en unieke ervaring tijdens je vakantie in Duitsland? Dan is de Geierlay hangbrug in Duitsland in de buurt van het pittoreske dorpje Mörsdorf zeker iets voor jou! Deze 360 meter lange en 100 meter hoge touwbrug is een indrukwekkend staaltje techniek en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. Maar let op: de brug wiebelt flink, dus als je last hebt van hoogtevrees, is het misschien niet de beste plek voor jou ;-).

In deze blog deel ik onze ervaring en alle praktische tips die je nodig hebt voor een spannende dag op één van de langste hangbruggen van Duitsland.

De Geierlay hangbrug Duitsland - Bereikbaarheid en parkeren

Vanuit Nederland is het ongeveer 350 kilometer rijden naar de Geierlay hangbrug in Duitsland. Voor ons wat de brug één van de stops tijdens onze roadtrip door Duitsland. Wij hadden ervoor gekozen om in de buurt te overnachten en de brug ’s ochtends vroeg te bezoeken, zodat het nog niet te druk zou zijn. Vooral in het hoogseizoen kan het hier namelijk erg druk worden. Bij de brug zelf is geen parkeergelegenheid, maar op ruim een kilometer afstand bevindt zich parkeerplaats P1 Wanderer-Parkplatz Sosberg Hängeseilbrücke Geierlay. Hier betaal je 6 euro voor 4 uur en vanaf hier loop je over een verhard pad (buggyproof) in ongeveer een kwartiertje naar de hangbrug toe.
Geierlay hangbrug in Duitsland

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

De Geierlay hangbrug Duitsland - de brug

Eenmaal aangekomen bij de hangbrug werden we overweldigd door de hoogte en de lengte van de brug. De kids keken hun ogen uit en konden niet wachten om over de brug te lopen. Het is belangrijk om te weten dat de brug behoorlijk wiebelt en schommelt, vooral als er veel mensen overheen lopen. Dit viel me behoorlijk tegen! Gelukkig heb ik geen hoogtevrees, maar Lizzy vond het helemaal niets en wilde er snel weer af.

Vanaf het midden van de brug heb je het mooiste uitzicht en kun je de brug het beste ervaren. Het uitzicht is prachtig en je ziet de omgeving vanuit een heel ander perspectief. We maakten wat foto’s en genoten van het uitzicht (behalve Lizzy 🙁 ). Als je wilt kan je doorlopen naar de andere kant van de brug. Het is voor sommige een spannende ervaring, maar wel erg gaaf. Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld en het niet erg vindt om hoog boven de grond te zweven, dan is het zeker de moeite waard om de brug te bezoeken.

Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar in de buurt van de hangbrug, dus als je wat extra tijd hebt, is het zeker de moeite waard om een mooie wandeling te maken. Wandel ook zeker even een stukje naar beneden, om een mooi panorama beeld van de brug te krijgen. Hiervoor loop je net voor de brug het pad in rechts naar beneden, na ongeveer 150 meter heb je een mooi uitzicht over de volledige brug. 

Geierlay hangbrug in Duitsland
Geierlay hangbrug in Duitsland

De Geierlay hangbrug Duitsland - faciliteiten

Er zijn geen toiletten bij de hangbrug, dus het is aan te raden om van tevoren naar het toilet te gaan. Op de parkeerplaats zagen we dat er toiletten in aanbouw waren, dus in de toekomst zal dit wellicht verbeteren.

Bij de brug staat wel een foodtruck waar je snacks en drankjes kunt kopen. De kids hebben hier een lekkere Duitse bratwurst gegeten voordat we terug wandelde naar de parkeerplaats. 

Geierlay hangbrug in Duitsland

De Geierlay hangbrug Duitsland - laatste tips

Als je van plan bent om de Geierlay hangbrug in Duitsland te bezoeken, zijn hier nog een paar tips die handig kunnen zijn:

  • ♥ Ga vroeg in de ochtend of later op de dag, als het minder druk is. En kies je seizoen, wij waren er in de winter, waardoor alles kaal was maar we wel een ver uitzicht vanaf de brug hadden. In de zomer is de omgeving prachtig groen, maar in de herfst lijkt me de omgeving het mooist!
  • ♥ Draag stevige schoenen, omdat het pad naar de brug toe soms wat ongelijk kan zijn, vooral als je geregend heeft. De wandeling naar de brug is buggyproof, maar kan af en toe wat hobbelig en zwaar zijn.
  • ♥ Neem voldoende water en snacks mee, vooral als je van plan bent om langer te wandelen in de omgeving.
  • ♥ Houd er rekening mee dat de brug behoorlijk wiebelt, dus als je last hebt van hoogtevrees, is het misschien niet de beste plek voor jou of je kids. Uiteraard heb je ook een mooi uitzicht op de brug als je er niet op durft. 
Geierlay hangbrug in Duitsland
Geierlay hangbrug in Duitsland

De Geierlay hangbrug Duitsland - conclusie

De Geierlay hangbrug in Duitsland is zeker een bezoekje waard als je op zoek bent naar een avontuurlijke en unieke ervaring. Het is een indrukwekkend staaltje techniek en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. De meeste kinderen zullen ze het zeker geweldig vinden!

Heb je iets aan deze blog met tips en inspiratie voor de Geierlay hangburg in Duitsland gehad? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog!

Pinterest hangbrug Duitsland

Deel & pin deze blog!

Een bijzondere reis door Duitsland? Ga met de trein!

Treinvakantie met kinderen Duitsland

Treinvakantie Duitsland

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Booking.com