travelwithkids.net

Oman met kinderen

De 3 mooiste hikes met kleine kinderen

Oman met kinderen? Zeker doen! Het is een land dat nog geen grote hoeveelheden toeristen kent en waar de bevolking zeer kindvriendelijk is. Het Midden-Oosten schrikt sommige mensen af, maar er zijn hier zoveel landen waar het reizen een feestje is. Vooral met kleine kinderen zal je versteld staan van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking. We hebben zelden zoveel leuke speeltuinen gezien op een reisbestemming als in Oman. Een zeer veelzijdig land als je het ons vraagt! 

Deze blog is geschreven door Globedochters.

oman met kinderen - de drie mooiste hikes

Deel & pin deze blog!

De mooiste hikes in Oman met kinderen - Wadi Shab

Wadi’s zijn er veel in Oman. Dit zijn kloven in de droge grond, welke gevuld zijn met prachtig mooi blauw water. In deze wateren, omringd met palmbomen, kan je heerlijk zwemmen. Een ideale plek met kinderen dus!

Bij Wadi Shab vaar je met een bootje vanaf de parkeerplaats het gebied in. Voor de kinderen is dit al een leuke start van de hike. Na een hele korte boottocht (ongeveer 2 minuten), start je direct op een leuke route langs de hoge rotswanden.

Je loopt (met kleine kinderen) in 1,5 uur richting de eerste locatie waar je kan zwemmen. Het eerste deel van de route is vlak, maar op een gegeven moment zal je een stuk moeten klimmen en klauteren. Het water loopt geleidelijk van ondiep naar diep waardoor ook kleine kinderen er kunnen spelen en zwemmen.

Hiken in Oman met kinderen
Hiken in Oman met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

De mooiste hikes in Oman met kinderen - Wadi Bani Khalid

Vlakbij de Wahabi Sands woestijn ligt de Wadi Bani Khalid. In dit natuurgebied heb je veel mogelijkheden tot zwemmen, maar de route tot de cave is een avontuurlijke. Vanaf de brug die aan het begin van de kloof ligt, kun je het water in springen. Vanaf de rotsen is dit verboden.

Dit gebied is erg bekend onder toeristen, maar hoe verder je loopt, hoe minder toeristen je onderweg nog tegenkomt. Je kan een heel eind wandelen in dit gebied en doe dat ook zeker. Achteraf kan je om af te koelen iets drinken in de horeca gelegenheid. 

Het wordt hier niet gewaardeerd om als vrouw in bikini het water in te duiken. Ook voor de kinderen hielden we hier rekening mee. 

Hiken in Oman met kinderen
Hiken in Oman met kinderen

De mooiste hikes in Oman met kinderen - Jebel Shams

De Grand Canyon van het Midden-Oosten. Als je het gebied binnen rijdt zie je de ruige rotsformaties al liggen. Het ziet er erg spannend uit en je zal je in eerste instantie afvragen of  je hier wel kan hiken met jonge kinderen. De hike zelf valt gelukkig alles mee. Hij is ook voor kinderen goed te doen.

Er is genoeg ruimte om te wandelen en de steile wanden vallen mee. Het eindpunt is met kleine kinderen lastig te behalen, veel te ver en veel klimmen en klauteren. Gelukkig kan je vanaf het startpunt al genieten van het uitzicht, en kan je zelf bepalen hoe ver je doorwandeld.

Wauw, zo’n uitzicht zie je niet zo snel!

Tip: Lees op de website van Globedochters alles over de ultieme 14-daagse reisroute door Oman met kinderen

Hiken in Oman met kinderen

Over Globedochters

Hi Globedochters hier,

Een avontuurlijk gezin dat geniet van andere culturen en omgevingen. Wij zijn Thijs en Imara en samen met onze ‘GlobeDochters’ Nora Lynn en Juliëtte, willen wij anderen inspireren om ook na het krijgen van kinderen de wereld te blijven ontdekken. Wij zijn een gezin dat bij de eerste ochtendzon, door de kinderen, naast het bed staan en dan gelijk met energie voor tien op pad gaan, want we willen op avontuur!

Onze reis in de kerstvakantie bracht ons naar Oman. Het Midden – Oosten trekt ons enorm en we houden van de bijzondere cultuur en omgeving. Zo zijn we ook op rondreis geweest door Jordanië en Israël. Wij hopen ooit Saudi Arabië en Iran toe te voegen aan ons lijstje. Ook zijn we gek op Azië en hopen we ooit een rondreis te maken door Japan, maar daar voor moeten we nog flink sparen.

Op dit moment zijn we aan het kijken naar mogelijkheden om een langere tijd als gezin in het buitenland te wonen. Tijd als gezin doorbrengen is voor ons heel kostbaar en deze ervaring lijkt ons onvergetelijk, ook voor onze dochters.

Volg Globedochters via Instagram: @globedochters

Inspirerend gezin Globedochters

pin deze blog!

Deel & pin deze blog!

Nog meer 1001 nachten?

Marokko met kinderen

Marrakesh

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.