travelwithkids.net

Queensland met kinderen

De hoogtepunten van onze roadtrip

Ben je je aan het voorbereiden voor een roadtrip door Queensland met kinderen? Lees dan vooral verder! Tijdens onze grote roadtrip door Australië, reden wij onder andere een prachtige route langs de Oostkust. Vooral het stuk tussen Port Douglas en MacKay vonden wij prachtig: het tropische Noord Queensland. Je vind hier palmbomen, prachtige stranden, het grootste reef ter wereld, jungle, watervallen en heel veel dieren! In deze blog lees je de hoogtepunten van onze roadtrip door dit prachtige deel van Queensland (op volgorde van de reisroute tussen Port Douglas en MacKay).

Heb je het geluk langer de tijd te hebben voor je roatrip door Australië? Hier lees je onze drie hoogtepunten van onze roadtrip door Australië met kinderen.

Queensland met kinderen - de hoogtepunten van onze roadtrip

 • Four Mile Beach
 • Great Barrier Reef Drive
 • Palm Cove
 • Fitzroy Island
 • Millaa Millaa Waterfall
 • Mission Beach
 • Wallaman Falls
 • Billabong Sanctuary
 • Heart Reef
 • Whitsundays
 • Cape Hillsborough

Deel & pin deze blog!

Queensland met kinderen - Billabong Sanctuary
Queensland met kinderen - Mission Beach

Four Mile Beach - Roadtrip Queensland met kinderen

Four Mile Beach in Port Douglas is een geweldige plek voor gezinnen om te ontspannen en te spelen in het zand. Het ondiepe en warme water is perfect voor kinderen om te zwemmen. Daarnaast is het één van de weinige stranden langs de Oostkust die is afgezet met netten. In dit deel van Australië komen namelijk, naast krokodillen en haaien, ook dodelijke kwallen voor. Waarvan de meest beruchte de “box jellyfish” (Chironex fleckeri) is. Deze kwal staat bekend om zijn zeer giftige tentakels. De kwallen zijn meestal meer aanwezig tijdens het zomerseizoen in Australië, van oktober tot mei. Dit komt omdat ze gedijen in warmer water.

Queensland met kinderen - four mile beach
Queensland met kinderen - four mile beach

Great Barrier Reef Drive - Roadtrip Queensland met kinderen

De Great Barrier Reef Drive is een schilderachtige kustweg die je meeneemt langs enkele van de mooiste delen van de kust van Queensland. Stop onderweg op verschillende stranden en uitkijkpunten om te genieten van het adembenemende uitzicht.

Queensland met kinderen - Great Barrier Reef Drive
Queensland met kinderen - Great Barrier Reef Drive
Queensland met kinderen - Great Barrier Reef Drive

Palm Cove - Roadtrip Queensland met kinderen

Palm Cove, een pittoresk stranddorpje ten noorden van Cairns, is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning. De kalme wateren en het aangename weer maken het een geweldige plek voor kinderen om in de oceaan te zwemmen en te genieten van watersporten. Daarnaast heb je op de strandboulevard verschillende leuke speeltuintjes.

Deze plek doet ons een beetje denken aan het prachtige Lipa Noi Beach op Koh Samui in Thailand.

Queensland met kinderen - Palm Cove
Queensland met kinderen - Palm Cove
Queensland met kinderen - Palm Cove
Queensland met kinderen - Palm Cove

Fitzroy Island - Roadtrip Queensland met kinderen

Fitzroy Island, gelegen voor de kust van Cairns, is een tropisch paradijs met prachtige stranden en helder water. Je kunt hier snorkelen (met geluk zie je schildpadden!), kajakken en wandelen over de vele paden die het eiland doorkruisen. Wij gingen er voor een dagje met de ferry heen, maar het is ook mogelijk om te overnachten op Fitzroy Island.

Queensland met kinderen - Fitzroy Island
Queensland met kinderen - Fitzroy Island

Millaa Millaa Falls - Roadtrip Queensland met kinderen

De Millaa Millaa Waterfall is een schilderachtige waterval in de Atherton Tablelands-regio. Het is een geweldige plek om af te koelen op een warme dag en biedt een prachtige omgeving om te picknicken en te wandelen. Bonus: je parkeert direct naast de waterval, dus geen lastige hikes met kleine kinderen. Kom wel vroeg, want het kan hier druk worden. Om 8 uur ’s ochtends waren wij hier helemaal alleen, terwijl er om 2 uur ’s middags geen parkeerplekje meer vrij was. Eén van onze hoogtepunten tijdens onze roadtrip door Queensland met kinderen.

Queensland met kinderen - Millaa Millaa Falls
Australië Queensland met kinderen - Millaa Millaa Falls

Mission Beach - Roadtrip Queensland met kinderen

Als je het ons vraagt, het mooiste strand van Queensland! Mission Beach is een ontspannen badplaats met lange zandstranden en tropische regenwouden. Onze kinderen hebben zich uren op het strand vermaakt met zandkastelen bouwen en klimmen in palmbomen.

Queensland met kinderen - Mission Beach
Queensland met kinderen - Mission Beach

Wallaman Falls - Roadtrip Queensland met kinderen

Wallaman Falls, gelegen in Girringun National Park, is de hoogste permanente waterval in Australië. Het uitzicht op deze majestueuze waterval is adembenemend en er zijn wandelpaden die geschikt zijn voor gezinnen.

Queensland met kinderen - Wallaman Falls

Billabong Sanctuary - Roadtrip Queensland met kinderen

De Billabong Sanctuary in Townsville is de perfecte plek om Australische dieren in het wild te ontmoeten. Kinderen kunnen kangoeroes voeren, koala’s bewonderen en meer te weten komen over de rijke biodiversiteit van Australië.

Queensland met kinderen - Billabong Sanctuary
Queensland met kinderen - Billabong Sanctuary
Queensland met kinderen - Billabong Sanctuary

Heart Reef - Roadtrip Queensland met kinderen

Onze vlucht over het Heart Reef is één van de hoogtepunten van onze reis door Australië. Dit hartvormige koraalrif bevindt zich in het Great Barrier Reef en is te zien vanuit de lucht tijdens een helikoptervlucht of een vliegtuigtocht vanuit Cairns of Airlie Beach. Maar niet alleen het Heart Reef is prachtig. Je kunt ook het Great Barrier Reef (zo groot!) en de Whitsundays vanuit de lucht bewonderen. Echt een aanrader!

Je lees meer over deze tour op onze blog met hoogtepunten van onze roadtrip door Australië met kinderen

Australië Queensland met kinderen - Heart Reef
Queensland met kinderen - Heart Reef

De Whitsunday-eilanden - Roadtrip Queensland met kinderen

De Whitsunday-eilanden zijn een paradijs voor gezinnen die van zon, zee en strand houden. Neem een boottocht of zeiltocht naar deze eilanden, waarvan Whitehaven Beach een hoogtepunt is vanwege zijn poederachtige witte zand en turquoise water. Kinderen kunnen snorkelen en zwemmen in de heldere wateren en kennismaken met het rijke zeeleven.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Cape Hillsborough - Roadtrip Queensland met kinderen

Cape Hillsborough, gelegen ten noorden van Mackay, is een unieke plek. Hier kun je ’s ochtends vroeg op het strand kangoeroes en wallabies spotten die komen om te grazen bij zonsopgang. Je moet vroeg op, maar dan wordt je ook zeker beloond. Je ziet hier gegarandeerd kangoeroes. Dat komt namelijk omdat hier elke ochtend een ranger op het strand staat om de dieren te voeren. Eerlijk gezegd viel dit een beetje tegen toen we het strand op liepen, maar toch zijn de ervaring en foto’s super mooi.

Je kan hier ook prachtige wandelingen maken in het omliggende nationale park en genieten van de ongerepte natuur.

Queensland met kinderen - Cape Hillsborough
Australië Queensland met kinderen - Cape Hillsborough

Heb je iets aan deze blog over Queensland met kinderen gehad? Je zou me enorm steunen door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog - Queensland met kinderen!

Queensland met kinderen

Deel & pin deze blog!

Onze andere favoriet

Thailand met kinderen

Thailand

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.