travelwithkids.net

Dubai met kinderen

5 redenen waarom dat een heel goed idee is

Dubai met kinderen? Een super goed idee! In deze blog vertellen we je waarom.

Tijdens onze eerste reis met kids vlogen we naar Dubai. Lizzy was ruim 5 maanden oud en ik moest bijna weer aan het werk. Het was eind januari en heerlijk weer in Dubai, 25 graden met zon. Een heerlijk vooruitzicht! Toen we eenmaal bepakt en bezakt op Schiphol zaten, vond ik het toch wel spannend. Ruim 6 uur vliegen met zo’n kleintje, hadden we wel genoeg luiers bij? De vlucht ging super en we hebben een heerlijke weer gehad in Dubai. Hierbij 5 redenen waarom je met je gezin zo snel mogelijk naar Dubai wilt.

Ga je ook voor de eerste keer vliegen met je kleintje? Lees dan zeker onze blog vol met tips over vliegen met een baby

Deel & pin deze blog!

Dubai met kinderen
Dubai met kinderen

Reden 1 voor Dubai met kinderen: Vliegen met Emirates

Emirates staat bekend als één van de meest kindervriendelijke vliegmaatschappijen ter wereld. En daar sluiten wij ons helemaal bij aan. Je mag (zoals gelukkig bij de meeste vliegmaatschappijen), de kinderwagen tot aan de gate meenemen en vervolgens als eerst het vliegtuig in. Lizzy werd meteen overladen met kleine knuffeltjes en wat speelgoed voor tijdens de vlucht. Ook werd onze eerste vlucht met kind door één van de stewardessen vereeuwigd met een leuke polaroid foto.

We hadden een stoel met een babywiegje, ideaal! Lizzy heeft hier heerlijk in kunnen slapen. Op de website van Emirates staat dat het wiegje geschikt is voor kinderen tot 2 jaar. Ik denk dat ze er tot 1 jaar lekker in kunnen liggen.

Hier kan je alles vinden over het vliegen met kids met Emirates.

Vliegen met baby

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Reden 2 voor Dubai met kinderen: Een handige jetlag

In de winter is er 3 uur tijdverschil tussen Nederland en Dubai, in de zomer is dit zelfs maar 2 uur. Het is in Dubai later, dat betekende voor ons dat Lizzy haar bedtijd in Dubai ineens 22.00 uur was in plaats van 19.00 uur. Hier hebben wij heerlijk gebruik van gemaakt. We hebben Lizzy in het Nederlandse ritme gehouden. Dus lekker uitslapen tot 09.00 uur en vervolgens lekker laat naar bed. Hierdoor hebben wij ook Dubai in het donker kunnen ontdekken, prachtig met al die lichtjes.

Wil je je wel aanpassen aan het het ritme van het land van bestemming? Lees dan onze blog vol tips over een jetlag bij kinderen.

Dubai met kinderen

Reden 3 voor Dubai met kinderen: Er is zoveel te beveleven

Dubai is als een mega-speeltuin waar alles tot leven komt. Supermoderne wonderen en vette attracties die speciaal bedacht zijn om de fantasie van kids te prikkelen.

Overal waar je kijkt, is iets te ontdekken. Van de mega hoge Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, tot de fonteinshows en de prachtige stranden. Maar er zijn ook heel veel waterparken zoals Atlantis Aquaventure Waterpark en attractieparken als IMG Worlds of Adventure. 

Naast het moderne Dubai heb je ook oude wijken, waar je je in een hele andere wereld begeeft. Of wat dacht je van een kamelenrit in de woestijn? 

In Dubai hoef je je met kinderen zeker niet te vervelen!

Dubai met kinderen
Dubai met kinderen

Reden 4 voor Dubai met kinderen: Heerlijk eten

Wat zo fijn is aan Dubai met kinderen, is de enorme variatie aan eten. Op de lokale markten en kleurrijke souks vind je van alles: kruiden die heerlijk ruiken, exotisch fruit en traditionele gerechten die gewoon anders zijn dan thuis. Als je hier bent, moet je zeker de lokale gerechten proberen. Denk aan smakelijke mezze, sappige kebabs en zoete lekkernijen zoals baklava. 

Dubai staat daarnaast bol van de wereldse restaurants. Van pizza tot sushi, pasta en burgers, je kunt er alles vinden. Zelfs de kieskeurigste eters zullen hier iets vinden dat ze lekker vinden.

Kindvriendelijke restaurants

Veel restaurants in Dubai zijn super kindvriendelijk. Ze hebben speciale menu’s voor de kleintjes, speelhoekjes en soms zelfs entertainment zodat ouders lekker kunnen eten terwijl de kids zich vermaken.

Je hoeft trouwens niet altijd naar chique restaurants te gaan, want Dubai heeft ook leuke straatkraampjes en markten. Daar vind je de lekkerste sapjes, smakelijke falafel of knapperige churros. 

Het restaurant wat ons het meest bij is gebleven is Arabian Tea House Restaurant & Cafe – Al Fahidi, waar we heerlijke thee dronken en Arabische sweets hebben gegeten. Het was er erg druk, dus reserveren is aan te raden!

Dubai met kinderen
Dubai met kinderen

Reden 5 voor Dubai met kinderen: Veiligheid

De Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai deel van uitmaakt, staat wereldwijd bekend om zijn nadruk op veiligheid en orde. De wetten worden streng gehandhaafd, wat bijdraagt aan een gevoel van veiligheid voor inwoners en bezoekers.

Dubai is een plaats waar straten en openbare ruimtes doorgaans veilig zijn om te verkennen, zelfs ’s avonds. Wij hebben ons geen seconde onveilig gevoeld in Dubai, ook niet ’s avonds laat in de donkere steegjes.

Bovendien besteedt Dubai veel aandacht aan het waarborgen van de veiligheid in toeristische gebieden en attracties. Of het nu gaat om themaparken, winkelcentra, of de stranden, er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat bezoekers een zorgeloze ervaring hebben.

Het uitgebreide openbaar vervoerssysteem van Dubai, inclusief de metro en taxi’s, staat bekend om zijn veiligheid en efficiëntie. Dit maakt Dubai met kinderen gemakkelijk, je kan je overal verplaatsen zonder je zorgen te maken over hun welzijn.

Dubai met kinderen
Dubai met kinderen
Dubai met een baby

Lees ook de blog van Sophie, vol met praktische tips voor een reis naar Dubai met een baby. 

Heb je iets aan deze blog over Dubai met kinderen gehad? Je zou me enorm steunen door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog! - Dubai met kinderen

Dubai met kinderen

Deel & pin deze blog!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze blog bevat affiliatelinkjes.