travelwithkids.net

Busy boxes voor in het vliegtuig

Ben je op zoek naar het leukste speelgoed voor in het vliegtuig? Lees dan snel verder! Vliegen met kinderen kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om lange vluchten. Kinderen kunnen onrustig worden en zich snel vervelen. Dit kan resulteren in een stressvolle ervaring voor zowel ouders als medepassagiers. Gelukkig is er een handige oplossing die de reis een stuk aangenamer kan maken voor iedereen: Busy Boxes voor in het vliegtuig. In dit artikel gaan we dieper in op wat Busy Boxes zijn en hoe je ze effectief kunt inzetten tijdens het vliegen met kinderen.

Hier vind je nog meer leuk speelgoed voor in het vliegtuig.

Deel & pin deze blog!

Wat zijn Busy Boxes voor in het vliegtuig?

Busy Boxes zijn draagbare dozen of tassen gevuld met diverse activiteiten en speelgoed om kinderen bezig te houden tijdens reizen. Ze zijn ontworpen om de nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren en hen te vermaken gedurende langere periodes. Deze dozen kunnen worden aangepast aan de interesses en leeftijd van het kind, waardoor ze een veelzijdige oplossing zijn voor verschillende reissituaties.

Is dit de eerste keer vliegen met je kleintje? Lees dan zeker mijn blogs over vliegen met baby’s en de complete inpaklijst voor een vliegvakantie met je baby.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Hoe maak je een Busy Box voor in het vliegtuig?

Je kan online een kant- en klare busy box kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf eentje te maken en de inhoud compleet af te stemmen op de wensen en behoeften van jouw kleintje. 

Het samenstellen van een Busy Box is eenvoudig en vereist slechts een beetje voorbereiding. Hier zijn enkele ideeën voor items die je in een Busy Box kunt opnemen:

 1. Kleurboeken en potloden: Kleuren is een rustgevende activiteit die de tijd snel kan laten voorbijgaan.

 2. Kleine speeltjes: Denk aan kleine auto’s, poppen, of puzzels die gemakkelijk mee te nemen zijn en weinig ruimte innemen.

 3. Leesmateriaal: Voorleesboeken of eenvoudige boekjes kunnen een geweldige manier zijn om kinderen te vermaken en hun verbeelding te stimuleren.

 4. Knutselspullen: Klei, stickers, en papier kunnen kinderen creatief bezig houden tijdens de vlucht.

 5. Educatieve activiteiten: Denk aan flashcards met letters of cijfers, of zelfs educatieve apps op een tablet (zorg wel voor voldoende batterijduur en eventueel een powerbank).

 6. Snacks: Vergeet niet om wat (gezonde) snacks in de Busy Box op te nemen om hongerige buikjes tevreden te houden.

Extra tip: als je voor een metaal koffertje kiest, dan kan je ook nog wat leuke magneetjes toevoegen aan je Busy Box voor in het vliegtuig.

Hoe gebruik je een Busy Box voor in het vliegtuig?

Het succes van een Busy Box tijdens het vliegen met kinderen hangt af van hoe je het gebruikt. Hier zijn een paar tips om het meeste uit je Busy Box te halen:

 1. Introduceer het concept voor de vlucht: Leg aan je kinderen uit wat de Busy Box is en dat het hen zal helpen om plezier te hebben tijdens de vlucht.

 2. Geef ze controle: Laat je kinderen zelf items uit de Busy Box kiezen om mee te spelen. Op deze manier voelen ze zich meer betrokken en geven ze de voorkeur aan de activiteiten die hen het meest interesseren.

 3. Wissel activiteiten af: Als een bepaalde activiteit zijn charme begint te verliezen, wissel dan naar iets anders uit de Busy Box om de interesse van je kinderen hoog te houden.

 4. Blijf betrokken: Hoewel het idee van een Busy Box is om kinderen zelfstandig bezig te houden, is het nog steeds belangrijk om betrokken te blijven en af en toe met ze te spelen of te praten.

 5. Bewaar verrassingen: Voeg een paar verrassingen toe aan de Busy Box die je op verschillende momenten tijdens de vlucht kunt onthullen om de spanning erin te houden.

Met een goed samengestelde Busy Box kunnen ouders de stress van vliegen met kinderen aanzienlijk verminderen. Dus voordat je volgende keer het vliegtuig instapt met je kleintjes, zorg ervoor dat je een Busy Box bij de hand hebt!

ReizenReizen

Heb je iets aan deze blog gehad met tips voor Busy Boxes voor in het vliegtuig? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog! Busy Boxes voor in het vliegtuig

Busy boxes voor in het vliegtuig

Deel & pin deze blog!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.