travelwithkids.net

Speelgoed voor in de auto

Wat neem je mee?

Ben je op zoek naar het meest vermakelijke speelgoed voor in de auto? Lees dan snel verder!

Reizen met kinderen kan een avontuur op zich zijn, het kan een hele uitdaging zijn om ze bezig te houden tijdens de reis. Gelukkig hebben we een selectie gemaakt van het leukste speelgoed dat ideaal is voor baby’s, peuters en kleuters. Of je nu op weg bent naar een verre bestemming of een familiebezoek, met dit speelgoed wordt de reis een stuk aangenamer voor het hele gezin.

Meer inspiratie voor speelgoed onderweg vind je terug in onze blog boordevol speelgoed voor in het vliegtuig. 

Speelgoed voor in de auto

Speelgoed voor in de auto

Deel & pin deze blog!

Speelgoed voor in de auto - baby's

Het is van groot belang om je kleintje tijdens een lange autorit te vermaken. Hieronder vind je een selectie van het beste speelgoed voor in de auto voor baby’s, zodat je kleintje zich comfortabel en vermaakt voelt gedurende de hele reis.

Pluche knuffels en zachte doekjes

Essentieel voor autoreizen met baby’s zijn pluche knuffels en zachte doekjes. Neem het favoriete knuffelvriendje van je baby mee, aangezien dit troost en een gevoel van veiligheid kan bieden tijdens de reis.

Rammelaars en bijtspeeltjes

Om de zintuigen van je baby te prikkelen en verlichting te bieden bij doorkomende tandjes, zijn rammelaars en bijtspeeltjes uitstekende keuzes. Ga voor kleurrijke en veilige speeltjes die gemakkelijk vast te houden zijn voor kleine handjes.

Voorleesboekjes 

Ga voor voorleesboeken met grote, opvallende afbeeldingen die de aandacht van je baby vasthouden. Baby’s zullen genieten van de gezellige voorleesmomenten met jou tijdens de autorit. Daarnaast zijn knisperboekjes ideaal om je kleintje een tijdje te vermaken. Hier zijn enkele leuke knisperboekjes om uit te kiezen.

Stapelbare bekers

Als je baby al wat ouder is, vormen stapelbare bekers een leuke manier om hen een tijdje bezig te houden. Stapelen, omgooien (mama ze weer bij elkaar zoeken) en weer opnieuw beginnen. Papiertjes in de bekers doen, de bekers als hoed gebruiken of eraan sabbelen… Daarnaast zijn deze bekers ook handig tijdens het spelen in bad, in het zwembad of op het strand. Dankzij hun stapelbare ontwerp nemen ze niet veel ruimte in beslag. Ideaal dus! De volgende stapelbare bekers zijn perfect speelgoed voor onderweg in de auto.

Speelgoed voor in de auto

Speelgoed voor in de auto - peuters en kleuters

Reizen met jonge kinderen kan zowel geweldig als uitdagend zijn, vooral als het gaat om ze bezig te houden tijdens een lange autorit. Gelukkig hebben we een selectie samengesteld van het beste speelgoed voor in de auto voor peuters en kleuters. Blijf lezen om te ontdekken welk speelgoed je moet inpakken om jouw kleintjes te vermaken gedurende de rit.

Ook leuk: ga eens op treinvakantie met kinderen

Stickers en raamstickers

Stickers en herbruikbare raamstickers zijn fantastisch om de verbeelding van je kleintjes te prikkelen. Laat ze verhalen verzinnen en hun eigen creaties maken op het raam van de auto. Hier zijn enkele raamstickers die leuk zijn voor kinderen.

Magneetboekjes

Magneetboeken zijn een geweldige metgezel voor avonturen in de auto! Deze boeken bevatten magnetische pagina’s en magnetische stukjes waarmee kinderen verhalen kunnen maken, scènes kunnen creëren en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. Met diverse magnetische elementen, zoals figuren, dieren of voorwerpen, kunnen kinderen verschillende situaties en verhalen bedenken terwijl ze onderweg zijn. Het fijne aan magneetboeken is dat de magnetische stukjes goed blijven plakken, zelfs tijdens hobbelige autoritten, waardoor kinderen zich volledig kunnen concentreren op hun verhalen zonder zich zorgen te hoeven maken over verloren stukjes. Deze boeken zijn compact, draagbaar en bieden urenlang vermakelijk en creatief plezier, wat ze ideaal maakt voor lange autoritten. Naast het stimuleren van de verbeeldingskracht, helpen magneetboeken ook bij het ontwikkelen van fijne motoriek en verhalend denken bij kinderen.

Raamstiften en krijtjes

Raamstiften en raamkrijtjes zijn een geweldige toevoeging voor reisavonturen met de auto! Deze speciale stiften en krijtjes zijn ontworpen om op autoramen te tekenen en te schrijven, en ze zijn gemakkelijk afwasbaar met water. Kinderen kunnen hun creativiteit uiten door kleurrijke tekeningen te maken op autoruiten, waardoor de reis een interactieve en vermakelijke ervaring wordt. Het leuke van raamstiften en krijtjes is dat ze de autoruit veranderen in een tijdelijk kunstwerk, en wanneer de reis voorbij is, kunnen ze moeiteloos worden verwijderd met een vochtige doek. Dit zorgt voor geen rommel en biedt een leuke en niet-permanente manier voor kinderen om zich tijdens lange ritten te vermaken. Bovendien stimuleren deze activiteiten de creativiteit van kinderen en laten ze hen op een nieuwe manier naar hun omgeving kijken terwijl ze genieten van het landschap dat voorbijglijdt.

Rijgspelletjes

Kleurrijke rijgspelletjes met grote kralen of andere figuren zijn geweldig voor urenlang speelplezier! Bekijk onderstaande rijgspelletjes eens. 

Magnetisch tekenbord

Stimuleer de creativiteit van je kleintjes met een magnetisch tekenbord, zonder gedoe met papier en potloden. Het is super makkelijk: ze kunnen eindeloos blijven tekenen. Er zijn verschillende magnetische tekenboorden beschikbaar. Hier hebben we een aantal voor je geselecteerd.

Doktersset

Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten en doen alsof ze dokter zijn. Handig tegen het verdriet als de vakantie weer voorbij is 😉 De volgende dokterssetjes zijn geweldig voor kinderen.

Speelgoed voor in de auto

Poppetjes en actiehelden

Kleine poppetjes of actiefiguren bieden een eindeloze bron van vermaak en kunnen allerlei avonturen beleven tijdens de autorit.

Reisspellen

Pak compacte reisspellen in, zoals kaartspellen of kleine dobbelspellen. Deze zijn perfect om de tijd te doden tijdens lange wachttijden onderweg en zorgen voor vermaak tijdens de rit. Op bol.com zijn diverse reisspellen te vinden die geschikt zijn voor lange autoritten.

Audioboeken en koptelefoons

Audioboeken zijn een geweldige manier om kinderen te vermaken. Zorg voor comfortabele kinderkoptelefoons om andere passagiers niet te storen 😉

Tablet met koptelefoon

Hoewel te veel schermtijd niet wenselijk is voor de ogen van je kleintje, kan tijdens lange autoritten de regel af en toe wat losser worden gehanteerd om een fijne en comfortabele reis voor iedereen te garanderen. Een tablet met leuke en educatieve apps of films is een handige manier om kinderen te vermaken tijdens lange autoritten. Je kunt films en series van tevoren downloaden via platforms zoals Netflix en Videoland, zodat ze zelfs zonder internetverbinding beschikbaar zijn.

Krijtboeken

Krijtboeken zijn fantastische reisgenoten voor avonturen in de auto! Deze boeken, vaak met herbruikbare pagina’s, bieden kinderen de mogelijkheid om te tekenen, kleuren en hun creativiteit te uiten met krijtjes. Het grote voordeel? Foutjes zijn snel gewist en kinderen kunnen keer op keer nieuwe kunstwerken maken. Deze boeken zijn perfect voor autoritten, omdat ze minder rommelig zijn dan traditioneel tekenen met papier en potloden. Bovendien zijn ze gemakkelijk mee te nemen en bieden ze urenlang vermaak zonder dat je je zorgen hoeft te maken over tekenspullen die overal verspreid liggen. En wanneer de reis voorbij is, veeg je gewoon de tekeningen weg en zijn de pagina’s weer klaar voor nieuwe creaties op de volgende trip!

Knuffels

Vergeet niet om het favoriete knuffelvriendje van je peuters en kleuters mee te nemen! 

Speelgoed voor in de auto

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

ReizenReizen

Heb je iets aan deze blog gehad met tips voor leuk speelgoed voor in de auto? Steun me dan door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

Speelgoed voor in de auto - pin deze blog!

Speelgoed voor in de auto

Deel & pin deze blog!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.