travelwithkids.net

Inspirerend gezin: met de camper door Europa

5 tips voor een vakantie naar Schotland met kinderen

Maak kennis met Keri, Marc en Flin, een intrigerend gezin dat jaarlijks Europa verkent in hun camper, vergezeld door hun trouwe honden en kat. Met Flin’s eerste camperreis op slechts 2 maanden oud, hebben ze sindsdien geen jaar overgeslagen en 29 landen doorkruist. Ze verruilden hun huis in Rotterdam voor een eenvoudiger leven, wat hen in staat stelt zes maanden per jaar op ontdekkingsreis te gaan.

Deze reizigers delen in deze blog hun verhaal en leukste to do’s voor een vakantie naar Schotland met kinderen.

Deze blog is geschreven door Teri.

Met de camper door Europa
Met de camper door Europa

Even voorstellen

Wij zijn Keri, Marc en Flin (5 jaar) en samen met onze 2 honden Mo & Diesel en kat Radder reizen we elk jaar 6 maanden met onze camper door Europa. Flin maakte zijn eerste camperreis toen hij 2 maanden oud was en dat beviel zo goed dat we sindsdien geen jaar meer hebben overgeslagen. Flin heeft inmiddels al 29 landen bezocht met de camper. Nog niet zo lang geleden hebben we ons huis in Rotterdam verkocht en er een goedkoper huis voor teruggekocht zodat we meer ‘kunnen’ en minder ‘moeten’. Tijdens het reizen werkt Marc wel gewoon door maar plant dit zo dat we er toch elke dag op uit kunnen met zijn allen. Ik (Keri) ben zowel thuis als op reis fulltime bij Flin, aangezien hij niet naar school gaat. 

Wil je meer lezen over het reizen met leerplichtige kinderen? Lees dan zeker deze blog: Reizen met leerplichtige kinderen.

Met de camper door Europa

Onze mooiste reizen - met de camper door Europa

Het is bijna onmogelijk om aan te geven welke bestemming onze favoriet is. Elk land heeft wel iets unieks. Tijdens elke reis maken we zoveel bijzondere dingen mee en dat tekent zo’n reis natuurlijk enorm. Zo zal ik nooit onze reis naar Bosnië, Montenegro, Albanië en Griekenland van afgelopen herfst/winter vergeten want dat was de reis waar we Radder vonden in de straten van Kotor, Montenegro. Ons mooiste souvenirtje ooit. 

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Schotland met kinderen - tips

Lange tijd riepen we dat Noorwegen onze meest indrukwekkende bestemming ooit was, maar na vorig jaar kan ik daar Schotland (en eigenlijk ook Engeland) aan toevoegen! Het zien van puffins en orka’s heeft daar zeker aan bijgedragen. We gaan niet snel twee keer naar een bestemming maar ik weet zeker dat we nog eens naar Schotland teruggaan, dit land heeft zoveel te bieden en ik denk dat maar weinig mensen dat weten. 

Dus ga je naar Schotland met kinderen dan zijn dit vijf tips:

1. In Schotland geldt ’the right to roam’, dit staat je toe om te wildkamperen met je tent of camper
2. Voor de mooiste scenic route rij je North Coast 500
3. De mooiste wandeling maakten wij bij Quiraing op Isle of Skye
4. Spot orka’s, puffins en zeehonden op Orkney
5. Bezoek één van de vele kastelen, zoals het Dunrobin Castle met roofvogelshow

Met de camper door Europa
Met de camper door Europa

Volg ons op Instagram

Ik ben ons Instagram account ooit begonnen om mensen (met kinderen) te inspireren met een camper te reizen, maar ook om te laten zien dat je met een “klassieke witte” camper als die van ons op net zulke mooie plekken kan komen als een omgebouwde hippe bus of truck. Inmiddels delen we ook vooral veel tips voor bijvoorbeeld overnachtingsplekken, mooiste scenic routes, beste wandelingen met kinderen maar ook benodigdheden voor in de camper of tips voor het reizen met dieren. 

Volg Keri en haar gezin op Instagram @thetravellingcamperfamily

Onze toekomstplannen

Wij hebben nog een aantal landen op onze wishlist staan maar ondertussen hebben we ook echt al heel veel gezien. Ik sluit dan ook niet uit dat we op een gegeven moment de camper toch inwisselen voor een vliegticket en richting Azië of Australië/Nieuw Zeeland gaan (en wellicht daar weer een camper kopen). Voor nu is het volgende plan: in oktober met de camper voor 5 maanden naar de Canarische Eilanden. Ik hoop dat we deze balans van 6 maanden in ons huis wonen en 6 maanden reizen nog erg lang vol kunnen houden, mits iedereen daar gelukkig van blijft worden. 

Met de camper door Europa

pin deze blog!

Deel & pin deze blog!

Nog meer INSPIRATIE?

Reizen met leerplichtige kinderen

Reizen met leerplichtige kinderen

ReizenReizen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes. 

ReizenReizen