travelwithkids.net

Tips voor het reizen met kinderen

8 ultieme tips voor een onvergetelijk familieavontuur

In deze blog delen we de acht beste tips voor het reizen met kinderen. Als ouder weet je dat reizen met kinderen vol verrassingen en onvoorspelbaarheid zit. Het belangrijkste ingrediënt voor een leuke, actieve en rustgevende vakantie is dan ook de juiste mindset van de ouders. Verwachtingen spelen een belangrijke rol in hoe jij en je kinderen de reis ervaren. Dus laten we eens praten over hoe je je kunt voorbereiden en de juiste mindset kunt creëren voor een fantastische vakantie met het hele gezin.

Deze blog is geschreven door Fairouz.

Tips reizen met kinderen
Tips reizen met kinderen

Tips voor het reizen met kinderen - De juiste verwachtingen

Besef dat een vakantie met kinderen niet altijd makkelijk en rustig zal zijn, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is. Het is belangrijk om realistisch te blijven en open te staan voor nieuwe ervaringen. Tijdens het reizen hebben we vaak hoge verwachtingen. We willen dat alles vlekkeloos verloopt en dat iedereen het naar zijn zin heeft. Maar we moeten begrijpen dat niet alles altijd volgens plan verloopt. Het weer kan onvoorspelbaar zijn, accommodaties kunnen anders zijn dan verwacht en kinderen kunnen zich anders gedragen. Het is belangrijk om flexibel te zijn en te genieten van het moment, wetende dat dingen niet altijd perfect zullen zijn.

Tips reizen met kinderen
Tips reizen met kinderen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Tips voor het reizen met kinderen - 8 ultieme tips!

Met realistische verwachtingen en de onderstaande acht tips voor het reizen met kinderen, ben je verzekerd van een onvergetelijk familieavontuur. 

Wees flexibel

Flexibiliteit is de sleutel. Wees bereid om je reisplannen aan te passen en te improviseren wanneer dat nodig is. Het vermogen om te genieten van de onverwachte momenten zal de reiservaring voor iedereen verrijken.

Betrek kinderen bij de plannen

Het betrekken van je kinderen bij de reisplanning kan ook helpen om hen voor te bereiden op wat komen gaat en hen een gevoel van eigenaarschap te geven. Geef ze de mogelijkheid om keuzes te maken, zoals het kiezen van een museum of speelpark dat ze willen bezoeken. Uiteraard kun jij als ouder het uiteindelijke plan bepalen, maar door hun input te waarderen voelen ze zich betrokken en enthousiast over de vakantie.

Bereid de kinderen voor

Neem ruim de tijd voordat jullie vertrekken om met je kinderen te praten over de reis. Leg uit wat jullie gaan doen en waarom dit zo bijzonder is. Bespreek ook de details, zoals de duur van de vlucht, zodat ze een idee hebben van wat ze kunnen verwachten. Moedig hen aan om na te denken over wat ze willen meenemen in hun speciale toilettasje voor het vliegtuig. Dit geeft kinderen een gevoel van controle en comfort tijdens de vlucht. Zolang het past in het tasje, mag het mee

Samen inpakken

Betrek de kinderen bij het inpakken! Laat ze hun eigen kleding en verzorgingsartikelen verzamelen, zodat ze weten wat ze meenemen. Ook kun je ze eraan herinneren dat een zware koffer moeilijker te dragen is. Download onze gratis inpakkaarten via onze website voor een georganiseerd inpakavontuur.

Cadeautjes voor op reis

Een andere waardevolle tip is om wat nieuw speelgoed te kopen en in te pakken die ze pas in het vliegtuig krijgen. Denk aan een kleurboek, een spelletjesboek met stiften of pennen, een lego bouwpakket of een schetsboek. Het verrassingselement en de nieuwigheid van het speelgoed zullen hun enthousiasme vergroten en hen bezighouden tijdens de reis.

Maak activiteiten voor iedereen leuk

Niet alle gezinsleden hebben dezelfde interesses. Probeer daarom activiteiten in te plannen die voor iedereen leuk zijn. Als sommige gezinsleden minder enthousiast zijn, maak de activiteit dan avontuurlijker en interessanter. Maak van een wandeling een leuke speurtocht of tel verschillende bloemen die je onderweg tegenkomt. Op die manier zorg je ervoor dat iedereen betrokken en enthousiast blijft.

Plan speeltijd in

Het is belangrijk om voldoende tijd in te plannen om te spelen. Overvolle schema’s kunnen vermoeiend zijn, vooral voor kinderen. Laat ruimte voor spontaniteit en geef ze de mogelijkheid om te spelen in een speeltuin of gewoon even met hun favoriete speelgoed. Ze hebben vaak niet veel nodig om zichzelf te vermaken, dus probeer niet te veel spullen mee te nemen.

Bewust genieten

Tot slot, vergeet niet te benadrukken hoe geweldig en leerzaam het is om als gezin te reizen. Wijs op de nieuwe ervaringen, de mensen die ze ontmoeten en de prachtige plekken die ze ontdekken. Laat hen zien dat de wereld groot is en dat er zoveel te leren en te ontdekken valt.

Tips reizen met kinderen
Tips reizen met kinderen

Onthoud dat reizen met kinderen een avontuur op zich is. Het vergt wat extra planning en aanpassingsvermogen, maar de herinneringen die je samen maakt, zullen onbetaalbaar zijn. Dus ga eropuit, omarm de ervaring en creëer een mindset van avontuur en ontdekking voor een geweldige vakantie met je kinderen!

We hopen dat deze tips voor het reizen met kinderen nuttig zijn en dat je geïnspireerd bent om met je gezin op reis te gaan. Onthoud dat elke reis uniek is endat jullie als gezin de kans hebben om iets speciaals te creëren. Geniet van de reis en maak onvergetelijke herinneringen samen!

Over Fairouz

Wij zijn een gezin van Faouzi, Fairouz en onze drie geweldige kinderen: een 9-jarige dochter, een 8-jarige zoon en een 3-jarige zoon. Voordat we kinderen kregen, hadden we al een diepgewortelde passie voor reizen. We genoten ervan om nieuwe culturen te ontdekken, adembenemende landschappen te verkennen en onvergetelijke ervaringen op te doen.

Toen we ons eerste kind kregen, waren er mensen die dachten dat het ouderschap het einde zou betekenen van onze avontuurlijke reizen, vooral naar verre bestemmingen. Maar in plaats daarvan ontdekten we dat het reizen met kinderen niet alleen mogelijk was, maar ook nog leuker en specialer werd. Het zien van de wereld door hun ogen en het delen van nieuwe ontdekkingen met hen bracht een hele nieuwe dimensie aan onze reiservaringen.

Onze reizen met kinderen

Kort na de komst van ons tweede kind besloten we weer verre reizen te maken. Telkens wanneer we onze reisplannen met anderen deelden, kregen we vaak dezelfde vraag: “Gaan de kinderen mee of laat je ze achter?” En ons antwoord was altijd hetzelfde: we nemen onze kinderen mee. Dit leidde vaak tot bewondering en verbazing, en mensen vertelden ons dat ze zelf niet de moed zouden hebben om met hun kinderen op reis te gaan. Maar wij deden het wel.

Onze familie, vrienden en kennissen waren zo geïnspireerd door onze avonturen dat ze ons steeds vaker vroegen om onze ervaringen te delen. Ze wilden weten hoe het ons lukte om met kinderen te reizen en wilden zelf ook de wereld verkennen met hun gezin. Het was vanuit deze motivatie dat we begonnen met het delen van ons verhaal, onze tips en inspiratie.

Met trotst kijken we terug op de prachtige reizen die we al hebben gemaakt naar o.a. bestemmingen als Maleisië, Amerika, Marokko, Saudi-Arabië en Jordanië. En we hebben nog veel meer avonturen in het vooruitzicht, waaronder een spannend backpackavontuur door Zuidoost-Azië.

Volg Fairouz via Instagram: @supertravelkids

pin deze blog!

Tips voor het reizen met kinderen

Deel & pin deze blog!

Nog meer reistips?

Tips reizen met kinderen

Reistips met kinderen

ReizenReizen

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes. 

ReizenReizen