travelwithkids.net

Gibraltar

Aapjes kijken, dolfijnen spotten & gezellige terassjes

Gibraltar, een klein schiereiland gelegen in het zuidwesten van Europa, is een betoverende bestemming die bekend staat om zijn unieke mix van culturen en fascinerende geschiedenis. Met een oppervlakte van slechts ongeveer 6,7 vierkante kilometer, is Gibraltar een klein juweeltje begrensd door de Middellandse Zee en Spanje.

Ondanks zijn bescheiden omvang, biedt Gibraltar een divers landschap en een gevarieerde ervaring. Het is beroemd om zijn iconische rots, de “Rock of Gibraltar”, die majestueus oprijst uit de zee en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. Naast adembenemende uitzichten beschikt Gibraltar over enkele mooie stranden aan de kust, ideaal om te ontspannen onder de mediterrane zon.

De geschiedenis van Gibraltar is lang en boeiend. Als een strategisch punt is het door de eeuwen heen bevochten door verschillende beschavingen. Deze rijke geschiedenis heeft een culturele smeltkroes gecreëerd, waarin de invloeden van het Verenigd Koninkrijk en Spanje samenkomen met een eigen unieke Gibraltarese identiteit. De Gibraltarese gemeenschap is gastvrij en trots op hun erfgoed. Terwijl je door de charmante straten wandelt, kun je genieten van de lokale keuken, waarin Britse en Spaanse invloeden samenkomen. Proef de heerlijke visgerechten en geniet van een typische afternoon tea met scones en Engelse thee.

Het mediterrane klimaat van Gibraltar zorgt voor warme zomers en milde winters, waardoor het gedurende het hele jaar een aantrekkelijke bestemming is. De lente en herfst zijn perfect voor het verkennen van de bezienswaardigheden en het genieten van de lokale cultuur, terwijl de zomermaanden ideaal zijn voor ontspanning aan het strand en watersporten.

Gibraltar is gemakkelijk te bereiken vanuit Spanje met de auto of bus. Ook is er een luchthaven met vluchten van en naar verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Eenmaal in Gibraltar, kun je alle bezienswaardigheden gemakkelijk te voet verkennen vanwege de compacte omvang.

Gibraltar met kinderen - apenrots - Rondreis Andalusie met kinderen
Gibraltar met kinderen
Gibraltar met kinderen - apenrots - Rondreis Andalusie met kinderen

Lees al onze artikelen over Gibraltar

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.