travelwithkids.net

Oeganda

Wilde dieren & warme bevolking

Oeganda, een betoverend land in Oost-Afrika, is een waar paradijs voor gezinsreizen. Dit prachtige land staat bekend om zijn indrukwekkende natuurlijke schoonheid, diverse wilde dieren en warmhartige bevolking. Met een oppervlakte die ongeveer 10 keer zo groot is als Nederland en een bevolking van meer dan 40 miljoen mensen, biedt Oeganda een boeiende mix van cultuur en natuur om te verkennen. De hoofdstad Kampala bruist met meer dan 1,5 miljoen inwoners, terwijl de serene omgeving van Lake Bunyonyi en het ruige landschap van Bwindi Impenetrable National Park een contrastrijke ervaring bieden.

Reizen naar Oeganda is een avontuur op zich, en vanuit Nederland kun je hier in ongeveer 10 uur naartoe vliegen. Oeganda heeft een aangenaam klimaat, met temperaturen die het hele jaar door rond de 25-30 graden Celsius liggen. Het droge seizoen, ideaal voor gezinsreizen, loopt van december tot en met februari en van juni tot en met september. Dit is de periode waarin je de nationale parken en wilde dieren het beste kunt ervaren. Tijdens het regenseizoen in maart-mei en oktober-november is het nog steeds mogelijk om Oeganda te bezoeken, maar houd er rekening mee dat sommige wegen en paden modderig kunnen zijn.

Oeganda met kinderen
Oeganda met kinderen
Oeganda met kinderen

Lees al onze artikelen over Oeganda

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.