travelwithkids.net

Namibië

Adembenemende landschappen, rijke cultuur en prachtige dieren

Namibië is een fascinerend land gelegen in het zuidwesten van Afrika en staat bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke culturele erfgoed. Met een oppervlakte van ongeveer 825.000 vierkante kilometer is Namibië een van de grootste landen in Afrika. Het wordt begrensd door de Atlantische Oceaan in het westen en grenst aan Angola, Zambia, Botswana en Zuid-Afrika.

Het landschap van Namibië is buitengewoon divers en varieert van uitgestrekte woestijnen, zoals de beroemde Namib-woestijn, tot spectaculaire bergen, diepe kloven en vruchtbare valleien. Het land herbergt ook enkele van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen, waaronder de epische duinen van Sossusvlei, de majestueuze Fish River Canyon en de wildernis van het Etosha National Park.

Naast de adembenemende landschappen biedt Namibië ook een schat aan culturele ervaringen. Het land is de thuisbasis van verschillende etnische groepen, zoals de Himba, Herero en San-bevolking, elk met hun eigen unieke tradities, talen en levensstijlen. Reizigers kunnen genieten van ontmoetingen met deze lokale gemeenschappen, hun traditionele dansen en ambachten ontdekken, en een glimp opvangen van de rijke geschiedenis en het erfgoed van Namibië.

Namibië heeft een droog en woestijnachtig klimaat, met hete zomers en koele winters. Het land kent ook grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De beste tijd om Namibië te bezoeken is over het algemeen tijdens de droge wintermaanden van mei tot oktober, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de dieren zich verzamelen bij waterbronnen in het wildpark.

Vanuit Nederland is Namibië bereikbaar via internationale vluchten naar de hoofdstad Windhoek, met een reisduur van ongeveer 12 tot 14 uur, afhankelijk van de gekozen route. Het land biedt een schat aan avontuurlijke mogelijkheden, van safaritochten en fotografie-expedities tot wandelingen in de duinen en ontmoetingen met de lokale bevolking.

Welkom in Namibië, een land vol adembenemende landschappen, rijke culturen en onvergetelijke avonturen. Laat je betoveren door de magie van dit bijzondere Afrikaanse juweeltje.

Namibië met kinderen

Lees al onze artikelen over Namibië

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.