travelwithkids.net

Vietnam

Prachtige rijstvelden, de mooiste baaien en heerlijk eten

Vietnam, een schitterend land in Zuidoost-Azië, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, verrukkelijke keuken en gastvrije bevolking. Met een oppervlakte die ongeveer 13 keer zo groot is als Nederland en bijna 100 miljoen inwoners, heeft Vietnam een diverse en levendige cultuur om te ontdekken. De bruisende hoofdstad Hanoi alleen al telt meer dan 7 miljoen inwoners, terwijl Ho Chi Minhstad in het zuiden van het land, voorheen bekend als Saigon, met meer dan 8 miljoen inwoners een levendig contrast biedt.

Reizen naar Vietnam is een avontuur op zich. Vanuit Nederland kun je in ongeveer 12 uur naar dit prachtige land vliegen. Vietnam kent een tropisch klimaat, wat betekent dat het het hele jaar door warm is, met temperaturen rond de 30 graden Celsius. Het regenseizoen, dat ook wel de moessonperiode wordt genoemd, loopt van mei tot oktober. De meeste regen valt in juni, juli en augustus. Als je met kinderen reist, is de beste tijd om Vietnam te bezoeken van november tot en met maart. Maar laat je niet ontmoedigen door het regenseizoen! De meeste regenval in deze periode vindt ’s avonds en ’s nachts plaats, waardoor je overdag nog steeds van de prachtige bezienswaardigheden en activiteiten kunt genieten. Vietnam is dus ook tijdens de zomervakantie een geweldige bestemming voor gezinnen.

Vietnam met kinderen
Vietnam met kinderen
Vietnam met kinderen

Lees al onze artikelen over Vietnam

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.