travelwithkids.net

IJsland

Het land warmtebronnen, ruige natuur en het noorderlicht

IJsland is het meest westelijk gelegen land van Europa en wordt vaak beschouwd als een buitengewoon land vanwege zijn unieke geografie en natuurlijke schoonheid. Het is het op een na grootste eiland in Europa en herbergt ongeveer 360.000 inwoners. Hoofdstad Reykjavik, gelegen aan de zuidwestkust, is de grootste stad van het land. Vanuit Nederland kun je in ongeveer drie uur naar Reykjavik vliegen.

IJsland staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, waaronder vulkanen, geisers, gletsjers en watervallen.

Het land kent een subarctisch klimaat, met milde zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in de zomer varieert van 10 tot 15 graden Celsius, terwijl de wintermaanden veel kouder zijn, met temperaturen vaak onder het vriespunt. De zomermaanden, van juni tot augustus, zijn ideaal voor het verkennen van de prachtige landschappen en het ervaren van de middernachtzon. Wil je daarentegen het magische noorderlicht aanschouwen, dan zijn de wintermaanden, van november tot februari, het meest geschikt. Het is tijdens deze periode dat de poolnachten een spectaculair schouwspel van dansende lichten aan de hemel creëren. De keuze voor de beste reistijd hangt dus af van je specifieke interesses en voorkeuren.

Vakantie IJsland met kinderen
Vakantie IJsland met kinderen

Lees al onze artikelen over IJsland

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.