travelwithkids.net

Ecuador

Het dierenrijk op de Galapagoseilanden en de prachtige Andes

Ecuador bestaat de Galapagoseilanden in de Stille Oceaan en een stuk vasteland tussen Colombia en Peru. Het land is ongeveer zeven maal zo groot als Nederland en is het één na kleinste land van Zuid-Amerika. Ecuador bijna 18 miljoen inwoners en is vernoemd naar de evenaar, het land ligt er namelijk precies op. 

Vanaf Nederland vlieg je er in ongeveer 12 uur heen. Ecuador heeft verschillende klimaten. De lage gedeeltes hebben een tropisch klimaat, het is er jaarrond ongeveer 30 graden en de minste regen valt tussen juli en november. In het Amazonegebied valt echter heel het jaar veel regen. In de Andes is het vaker droog en zonnig, maar hoe hoger je komt, hoe lager de temperatuur. ’s Nachts daalt de thermometer hier regelmatig onder het vriespunt. Tot slot hebben de Galapagoseilanden een apart klimaat. Het regenseizoen loopt hier van januari tot en met juni. Tijdens het regenseizoen is het echter wel warm en meestal zonnig. Het is de beste reistijd voor de eilanden. Tijdens de rest van het jaar is het er namelijk kouder en is er veel mist.

Galapagos met kinderen
Ecuador Galapagos met kinderen
Galapagos met kinderen

Lees al onze artikelen over Ecuador

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.