travelwithkids.net

Australië

Het land van de outback, kangoeroes en mooiste koraalriffen

Australië is het op vijf na grootste land ter wereld, het is maar liefst 190 keer groter dan Nederland! De afstand van zuid naar noord is zo groot als de afstand van Amsterdam naar Ankara Turkije. Toch heeft het land maar 25 miljoen inwoners, waarvan 85% op maximaal 50 kilometer van de kust woont. Het binnenland, de outback, is dus extreem dunbevolkt.

Australië ligt in Oceanië, letterlijk aan de andere kant van de wereld. Vanaf Nederland vlieg je er in ongeveer 24 uur heen.

Omdat Australië zo groot is, heeft het ook te maken met verschillende klimaatzones. Het grootste deel, het centrum van Australië, heeft een warm woestijnklimaat. Het noorden van Australië heeft een subtropisch klimaat en het zuiden en oosten een zeeklimaat. Australië is dus het gehele jaar door te bezoeken. Wil je er in de zomervakantie heen? Dan zijn het tropische noorden rondom Darwin, de Red Center en het tropische noord Queensland de beste bestemmingen.

Australië Queensland met kinderen - Heart Reef
Australië Queensland met kinderen - Cape Hillsborough
Australië Queensland met kinderen - Millaa Millaa Falls

Lees al onze artikelen over Australië

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.