travelwithkids.net

Mexico

Guacamole, cenotes & oude Maya ruïnes

Welkom in Mexico, een betoverend land gelegen in het zuiden van Noord-Amerika. Een bestemming die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, diverse landschappen en levendige cultuur. Met een oppervlakte van ongeveer 1.964.375 vierkante kilometer is Mexico 47 keer groter dan Nederland en biedt het een schat aan verrassingen voor reizigers van alle leeftijden. Mexico wordt begrensd door de Stille Noordelijke Oceaan in het westen en het Caribisch gebied in het oosten. Het deelt ook grenzen met de Verenigde Staten in het noorden en Belize en Guatemala in het zuiden. 

Het landschap van Mexico is adembenemend gevarieerd, van de uitgestrekte kustlijn met gouden stranden en turquoise wateren tot de majestueuze bergen, dichte jungle en indrukwekkende woestijnen. Daarnaast heeft Mexico een rijke geschiedenis die teruggaat tot de glorieuze beschavingen van de Maya’s, Azteken en Olmeken. Reizigers kunnen historische schatten ontdekken, zoals de majestueuze piramides van Teotihuacan, de betoverende ruïnes van Chichen Itza en de goed bewaarde stad Palenque – allemaal getuigenissen van de oude glorie van dit land.

De Mexicaanse cultuur is levendig en kleurrijk, doordrenkt van een unieke mix van inheemse tradities en Spaanse invloeden. Overal waar je gaat, zul je worden verwelkomd door warme glimlachen, dansende mariachi-muziek en heerlijke culinaire lekkernijen zoals taco’s, guacamole en quesadilla’s – allemaal een feest voor je smaakpapillen.

Mexico heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat het hele jaar door warm en aangenaam is, maar de beste tijd om te bezoeken is tijdens de wintermaanden wanneer de temperaturen mild zijn. Vanuit Nederland is Mexico gemakkelijk bereikbaar via internationale vluchten (vliegtijd tussen de 10 en 12 uur) naar steden als Mexico-Stad, Cancun en Playa del Carmen.

Welkom in Mexico. Laat je onderdompelen in de schoonheid van dit fascinerende Noord-Amerikaanse juweeltje en maak samen met je kinderen herinneringen die een leven lang meegaan.

Mexico met kinderen
Kindvriendelijke cenotes in Mexico
Mexico met kinderen

Lees al onze artikelen over Mexico

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Word je blij van mijn gratis tips en inspiratie? Help me door een kopje thee voor me te kopen!

  • Ik ben je dankbaar ♥


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.