travelwithkids.net

Cambodja

Grootse tempels in authentiek Azië

Cambodja, een juweel in Zuidoost-Azië, staat bekend om zijn adembenemende schoonheid, rijke keuken en gastvrije bevolking. Met een oppervlakte van ongeveer 13 keer die van Nederland en bijna 72 miljoen inwoners biedt het een schat aan diversiteit en ervaringen.

Vanuit Nederland is het ongeveer 12 uur vliegen naar Cambodja. Cambodja kent een tropisch klimaat, wat betekent dat het het hele jaar door warm is, met temperaturen rond de 30 graden Celsius. Het regenseizoen, ook wel bekend als de moessonperiode, strekt zich uit van mei tot oktober, met de meeste regenval in juni, juli en augustus. De beste tijd om Cambodja te bezoeken met kinderen is van november tot en met maart. Echter, laat je niet ontmoedigen! Tijdens de moessonperiode valt de meeste regen ’s avonds en ’s nachts, waardoor het land zelfs tijdens de zomervakantie prima te bezoeken is met kinderen.

Cambodja verwelkomt bezoekers met een verscheidenheid aan ervaringen, van de majestueuze tempels van Angkor Wat tot de serene schoonheid van de Cambodjaanse kustlijn. Het is een land doordrenkt met geschiedenis en cultuur, en biedt avontuurlijke trektochten door weelderige jungles en ontmoetingen met vriendelijke lokale gemeenschappen. Het is een bestemming die zowel verbluft als inspireert, met zijn rijke erfgoed en warme, hartelijke mensen.

Cambodja Angkor Wat Siem Reap met kinderen
Cambodja Siem Reap met kinderen
Cambodja Siem Reap met kinderen

Lees al onze artikelen over Cambodja

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.