travelwithkids.net

Australië met kinderen

De hoogtepunten van onze roadtrip

Australië met kinderen, het is een droombestemming. Dit land aan de andere kant van de wereld heeft zoveel te bieden, er is voor ieder wat wils. Koraalriffen, prachtige stranden, moderne grote steden, de stoffige hete outback, watervallen en heel veel dieren.

Wij maakte een fantastische roadtrip van 9000 kilometer door dit prachtige land. In deze blog sommen we onze hoogtepunten op, om jou ervan te overtuigen dat een vakantie naar Australië met kinderen een onvergetelijke reis wordt.

Deel & pin deze blog!

Australië
Australië met kinderen

Uluru - Australië met kinderen

Uluru (Ayers Rock) is een gigantische rode rots in het midden van Australië. Het is de bekendste toeristische attractie van Australië, maar toch komen er nauwelijks 250.000 bezoekers per jaar. Ter vergelijking: Sydney heeft ongeveer 9 miljoen bezoekers per jaar en ruim 2 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks het Great Barrier Reef. 

Uluru ligt midden in de outback, ver verwijderd van de grote steden aan de kust. Sydney ligt bijvoorbeeld op 3,5 uur vliegen. Dit is dan ook de reden dat deze plek relatief weinig bezocht wordt, maar het is ook één van de redenen dat Uluru zo’n magische plek is. Je staat hier midden in de outback van het prachtige rode continent.

Voor de lokale bevolking van Australië, de Aboriginals, is Uluru een heilige plek. De berg mag dan ook sinds 2019 niet meer beklommen worden. Wel kan je een prachtige wandeling (buggyproof!) of fietstocht van 10 kilometer rondom de berg maken. Daarnaast mag je ook zeker de zonsopgang en zonsondergang niets missen. In het park is er een speciale sunset en sunrise viewing area, waar je je auto of camper kan parkeren. De rots kleurt magisch rood, geel, paars, blauw en bruin.

Australië met kinderen
Australië

Bezoek ’s avonds na zonsondergang de Fields of Light van kunstenaar Bruce Munro. Meer dan 50.000 lampjes kleuren hier onder andere paars, rood, wit en geel. De lampjes staan verspreid over een gebied van ongeveer 7 voetbalvelden en je kan er een wandeling maken van 20 (de korte route) of 40 minuten (de lange route). Uluru ligt in het Uluṟu-Kata Tjuṯa National Park. Het enige dorpje in de buurt is Yulara, waar ook het Ayers Rock Resort is. Hier vind je de enige hotels, winkels, restaurants en camping van de omgeving. De dichtstbijzijnde stad is Alice Springs, 450 kilometer verderop.

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Vliegen over het Great Barrier Reef - Australië met kinderen

Een droom die werkelijkheid wordt: vliegen over het Great Barrier Reef!

Er zijn verschillende manieren om het Great Barrier Reef te verkennen. Zo zijn er verschillende boottochten naar de verschillende eilanden te boeken, spelen op het strand, duiken en snorkelen. Maar de meest spectaculaire manier om het Great Barrier Reef met kinderen te bekijken is zeker vanuit de lucht. In de lucht besef je pas hoe groot dit prachtige rif is (ongeveer zo groot als Italië).

Er zijn verschillende maatschappijen die vluchten aanbieden. Wij vlogen vanaf Arlie Beach met Ocean Rafting, geboekt via Get Your Guide, 60 minuten over het Great Barrier Reef. We vlogen onder andere over het Heart Reef, Whitehaven Beach and Hill Inlet. Kinderen tot twee jaar vliegen, zoals gewoonlijk, mee op schoot.

Australië met kinderen
Australië met kinderen
Australië
Australië met kinderen

Sydney - Australië met kinderen

Sydney is zo’n plek die onwerkelijk aanvoelt als je er bent. Voor je gevoel ken je de stad al; met haar bekende Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Hoe vaak heb jij de foto’s wel niet voorbij zien komen? Voor ons was Sydney een heerlijke stad om bij te komen van onze roadtrip door dit prachtige continent. 

Australië met kinderen
Australië met kinderen
Australië met kinderen

Ben je binnenkort in Sydney? Via onderstaande link vind je de leukste activiteiten in de stad! En lees vooral ook de blog van Eefje met haar tips voor de leukste to do’s in het prachtige Sydney:  blog leukste to do’s Sydney

Heb je iets aan deze blog gehad? Je zou me enorm steunen door een theetje voor me te kopen! Zo zorg je ervoor dat ik mooie tips en inspiratie kan blijven verzamelen en delen ♥♥♥

pin deze blog - Australië met kinderen!

Deel & pin deze blog!

Ontvang onze GRATIS preset voor de allermooiste vakantiefoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.

Meer inspiratie en tips

Deze post bevat affiliate linkjes.