travelwithkids.net

Albanië

Ongerepte landschappen, prachtige dorpjes en een azuurblauwe zee

Albanië, gelegen in het zuidoosten van Europa, is een betoverend land dat schittert met zijn natuurlijke pracht en historische erfgoed. Met een oppervlakte van ongeveer 28.700 vierkante kilometer is Albanië weliswaar compact, maar het biedt een schat aan schoonheid om te ontdekken. Het wordt begrensd door Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië en Griekenland, en heeft een adembenemende kustlijn aan de Ionische en Adriatische Zeeën.

Het landschap van Albanië is buitengewoon divers en omvat majestueuze bergen, uitgestrekte bossen, glinsterende meren, pittoreske rivieren en charmante dorpjes. Het land herbergt enkele van de meest adembenemende natuurlijke wonderen, zoals de ongerepte stranden van Ksamil en de prachtige Llogara Pass met panoramische uitzichten.

Albanië kent een mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. Het weer varieert echter per regio en seizoen. De beste tijd om Albanië te bezoeken is meestal in het voorjaar en de herfst, wanneer het weer aangenaam is en de natuur in volle bloei staat. Maar Albanië is ook een hele leuke bestemming in de zomervakantie. 

Vanuit Nederland is Albanië bereikbaar via internationale vluchten naar de hoofdstad Tirana, met een reistijd van ongeveer 2 tot 3 uur. 

Welkom in Albanië, een land vol betoverende natuur, rijke geschiedenis en onvergetelijke ervaringen. Laat je verrassen door de magie van dit unieke juweeltje in de Balkan en geniet van een onvergetelijke reis in het gezelschap van je dierbaren.

Albanië met kinderen
Albanië met kinderen
Albanië met kinderen

Lees al onze artikelen over Albanië

misschien vind je dit ook leuk...

  • HI, LEUK DAT JE ER BENT!

  • Welkom op mijn blog! Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen (uit 2018 en 2020)  een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam.

  • Laad ons je inspireren en reis mee naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Wij laten je zien dat je ook met kids prachtige reizen kan maken.


  • Ontdek hoe je als reisblogger met een klein bereik samenwerkingen kunt opzetten met hotels en gratis verblijven kunt regelen over de hele wereld!


  • NIEUWSTE BERICHTEN


  • mooiere vakantiefoto's?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze favoriete preset voor nog mooiere vakantieherinneringen.